/

“Segítőkész” zsebtolvajt vettek őrizetbe

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Trükkös zsebtolvajt sikerült lefülelniük és előállítaniuk a szegedi rendőröknek vasárnap hajnalban – tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.

A 38 éves férfi módszere az volt, hogy valamilyen ürüggyel a sértettek közelébe férkőzött, majd észrevétlenül kiemelte gyanútlan áldozatai zsebéből értéktárgyaikat.

A férfi vasárnap nem sokkal éjfél után a Kálvária sugárúton haladva egy erősen ittas fiatalemberre lett figyelmes, akit két barátja támogat. Odament hozzájuk, és felajánlotta a „segítségét”. Ez persze abból állt, hogy hátulról – mintha támogatná – végigcsúsztatta a kezét a fiatal nadrágszárán, majd a farzsebéből óvatosan kiemelte irattartóját, ami azonban a járdára esett. A férfi gyorsan rálépett a megszerzett zsákmányra, majd elengedte az ittas fiatalt, aki támogatóival együtt tovább botorkált. Nem mentek messzire, amikor a rendőrök igazoltatták őket. Eközben a tolvaj megpróbálta észrevétlenül felemelni a talpa alól az irattartót, ám az ittas fiatal egyik barátja ezt észrevette, és rákiabált a férfire, hogy adja vissza, amit elvett. Ekkor a férfi – vélhetően a rendőri jelenlét hatására – mindjárt odament hozzájuk, és visszaadta az irattartót.

Ekkor a járőrök igazoltatták őt is, és megtaláltak nála egy mobiltelefont, melyről kiderült, nem sokkal korábban szerezte azt meg egy másik fiatalembertől oly módon, hogy a belvárosban találkozva vele – mintha régi ismerős lenne – rövid időre átölelte, közben zsebéből kiemelte a telefont.

A férfi egyébként nem ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis több büntetőeljárás is folyik vele szemben, így kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette – tette hozzá a szóvivő.

Előző sztori

Beszélgetés Horthy Miklós utolsó tisztjével

Következő sztori

2011-ben 40 ezerrel kevesebb a magyar