Bulvár

"Segítőkész" zsebtolvajt vettek őrizetbe

"Segítőkész" zsebtolvajt vettek őrizetbe

2011. február 21., hétfő
"Segítőkész" zsebtolvajt vettek őrizetbe

Trükkös zsebtolvajt sikerült lefülelniük és előállítaniuk a szegedi rendőröknek vasárnap hajnalban - tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.

A 38 éves férfi módszere az volt, hogy valamilyen ürüggyel a sértettek közelébe férkőzött, majd észrevétlenül kiemelte gyanútlan áldozatai zsebéből értéktárgyaikat. A férfi vasárnap nem sokkal éjfél után a Kálvária sugárúton haladva egy erősen ittas fiatalemberre lett figyelmes, akit két barátja támogat. Odament hozzájuk, és felajánlotta a „segítségét”. Ez persze abból állt, hogy hátulról – mintha támogatná – végigcsúsztatta a kezét a fiatal nadrágszárán, majd a farzsebéből óvatosan kiemelte irattartóját, ami azonban a járdára esett. A férfi gyorsan rálépett a megszerzett zsákmányra, majd elengedte az ittas fiatalt, aki támogatóival együtt tovább botorkált. Nem mentek messzire, amikor a rendőrök igazoltatták őket. Eközben a tolvaj megpróbálta észrevétlenül felemelni a talpa alól az irattartót, ám az ittas fiatal egyik barátja ezt észrevette, és rákiabált a férfire, hogy adja vissza, amit elvett. Ekkor a férfi – vélhetően a rendőri jelenlét hatására – mindjárt odament hozzájuk, és visszaadta az irattartót. Ekkor a járőrök igazoltatták őt is, és megtaláltak nála egy mobiltelefont, melyről kiderült, nem sokkal korábban szerezte azt meg egy másik fiatalembertől oly módon, hogy a belvárosban találkozva vele – mintha régi ismerős lenne – rövid időre átölelte, közben zsebéből kiemelte a telefont. A férfi egyébként nem ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis több büntetőeljárás is folyik vele szemben, így kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.