Egyetem

Pál József a római kori feliratokról a Telinen + VIDEÓ

Pál József a római kori feliratokról a Telinen + VIDEÓ

2011. február 19., szombat
Pál József a római kori feliratokról a Telinen + VIDEÓ

„A római kori feliratok Erdélyben” (Epigrafi romane di Transilvania) című kétkötetes kiadványt adott ki a Szegedi Tudományegyetem és a Veronai Tudományegyetem. A nemzetközi tanulmány Olaszországban jelent meg a közelmúltban.

A kötet egyik szerkesztője,

Pál József

, a szegedi Olasz Tanszék vezetője a Telin TV-nek elmondta, az Aranybulla (1999) és a Dante-kódex (2006) után ez a mű a két intézmény együttműködésének harmadik eredménye. A régészeti felfedezéseket és a leletek Bécsbe szállítását irányító olasz szakember,

Giuseppe Ariosti

által megjelenített kövek és leírások alkotják az első, fakszimile részt, az azt kísérő, képekkel illusztrált tanulmánykötet szerzői a 18. század elejének erdélyi és szegedi kultúráját, régészetét az itteni szellemi és földrajzi viszonyokat, s azok mai hatását vizsgálják. A 17 szerző közül négy kolozsvári, négy szegedi (Balázs Mihály, Kiss Tímea, Sípos György, Pál József).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.