Orbán: A mostani kormánnyal nem fogják feltörölni a padlót

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vége annak a korszaknak, amikor Magyarország eljátszotta a nemzetközi megbecsülését – jelentette ki a magyar miniszterelnök hétfőn a T. Házban. A Magyar Nemzet Online arról ír, hogy a kormányfő a West-Balkán-tragédia kapcsán részvétét fejezte ki az elhunyt három lány hozzátartozóinak.

Orbán Viktor szerint mindenkinek dolgoznia kell, aki akar és képes is rá. Szólt az új alkotmány szükségességéről is; az alaptörvény helyreállíthatja ötvenhat igazságát, valamint hozzáigazítja országunkat az új idők követelményeihez. Emellett a nyugdíjreformról, az energiapolitikáról is beszélt.
A parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök arról is szólt, hogy december 23-a óta 68 kormányrendeletet, 32 kormányhatározatot, 72 miniszteri rendeletet alkottak, és 13 törvényjavaslatot nyújtottak be.
„A médiatörvény ürügyén támadást intéztek a magyarok ellen, a magyaroknak kijáró tiszteletet és önbecsülését megsértették, a kormány ezt a támadást visszaverte” – tette hozzá. Orbán kijelentette: „a támadók érveit nevetségessé tettük, önbecsülésünk sérthetetlenségét nyilvánvalóvá tettük”. „Vége annak a korszaknak, amikor Magyarország eljátszotta a nemzetközi megbecsülését” – fogalmazott. „A mostani kormánnyal nem fogják feltörölni a padlót, mint azt elődeinkkel tették” – hangsúlyozta Orbán.

Beszédének további részleteit az mno.hu-n olvashatják.

Előző sztori

Teke: egyéni és válogatott megmérettetések

Következő sztori

Kézilabda: a KSZSE leiskolázta a Soltvadkertet