Kultúra

Magyar-szerb-román művészek a Reökben

Magyar-szerb-román művészek a Reökben

2011. február 16., szerda
Magyar-szerb-román művészek a Reökben

A KépÉsSzöveg Fotográfiai Alapítvány Generációs különbségek címmel kortárs magyar-szerb-román festőművészeti kiállítást rendez a szegedi Reök palotában február 19-én 17 órai kezdettel. A tárlatot Vörös Csaba kurátor nyitja meg.

A szerbiai

Marko Risovic

szabadúszó fotográfus, a Status magazin főszerkesztője, a 2009-es év szerb Sajtófotó nyertese, jelenleg a World Press Photo Masterclass for Balkan Photograpers ösztöndíjasa.

Nemanja Delja

2002-2007 között az újvidéki Művészeti Egyetem fotószakának hallgatója volt. Képeit a berlini Robert Bosch Foundation Gallery-ben (2006), az Art Klinka Gallery-ben, Újvidék (2007) állították ki. Fotóinstallációi láthatók voltak Londonban, Belgrádban. Romániát

Eugen Vasilie Volentin Jan

képviseli. A művész 1996-ban végzett a Bukaresti Művészeti Egyetem festőszakán. Munkái megtalálhatók romániai köz-és magángyűjteményekben, valamint láthatók voltak magyarországi, svájci, ausztriai vagy éppen iraki galériákban. Alkotásaiban az egyéni szabadság problematikáját boncolgatja. A magyarországi

Kádár Levente

és

Károly György

a Phasebook.hu művészeti projekt tagjai, amelynek célja, hogy a kortárs fotográfia legkülönbözőbb eszközeivel évről-évre szubjektív, mégis átfogó képet adjon Magyarország fesztiváljainak résztvevőiről, a hazai fesztiválkultúráról. A kiállítás március 18-áig tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.