Sport

Kosárlabda: fantasztikus Szedeák-helytállás Körmenden

Kosárlabda: fantasztikus Szedeák-helytállás Körmenden

2011. február 12., szombat
Kosárlabda: fantasztikus Szedeák-helytállás Körmenden

Megrángatta az oroszlán bajszát az újonc - az utolsó pillanatig nyílttá tudta tenni a bajnokesélyes Körmend elleni idegenbeli mérkőzést a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. A 33 pontos Rubin és a dupla-duplát jegyző McKenzie ezúttal igazi vezéregyéniségnek bizonyult. A találkozót online közvetítettük.

Férfi kosárlabda NB I/A 20. forduló:

MJUS-Fortress Körmend - Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 88-80 (29-17, 21-24, 18-23, 20-16).

Körmend, 1800 néző, vezette: Forrai S., Pálla Z., Magyari T.; ellenőr: Major.

Körmend:

MOORE 38/12, Németh 8/6, Ferencz 7/6, Dávid 2, BELL 22/3. Cserék: Boldizsár 7, Fodor G. 2, Ruják 2, Hegedűs, Dies, Trummer. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Szedeák:

Drahos 7/3, RUBIN 33/6, NYILAS 7/3, Dukics 7, MCKENZIE 21. Csere: Tanács 3/3, Vida 2, Molnár M. Vezetőedző: Fodor Péter. Fodor Péter:

"Ez a mérkőzés mindenképpen jót tett az önbizalmunknak és az önbecsülésünknek az Albacomp elleni súlyos vereséget követően. Számtalan nehézségünk ellenére meg tudtuk szorongatni a Körmendet, ráadásul úgy, hogy egy rendkívül rossz első negyedet követően fel tudtunk állni, s még fordítottunk is. Úgy gondolom, egyes periódusokban még több lehetőség is benne rejlett ebben a találkozóban, ám sajnos miután átvettük a vezetést, gyorsan le kellett cserélnem két meghatározó embert négy fault miatt, s akkor kicsit megbillentünk. Ebből a meccsből azonban így is lehet és kell tovább építkezni. Egyértelműen bebizonyosodott, ha a védekezésünket rendben tartjuk, akkor a hozzánk hasonló kvalitású ellenfelekkel szemben sikereket érhetünk majd el."

További eredmények:

T.O.M. Controll-Kecskeméti KSE – Kaposvári KK 89-64 Falco-Szova KC Szombathely – Marso-Vagép Nyíregyháza KK 95-82 Albacomp – Pécsi VSK-Pannonpower 97-77 Szolnoki Olaj KK – Salgótarjáni KSE 119-71 Atomerőmű SE – Factum Sport Debrecen 101-75 Takarék Soproni KC – Zalakerámia ZTE KK vasárnap 18.00 Az Albacomp elleni 41 pontos zakót követően nagyon összekapta magát a szegedi együttes, mely végig partiban tudott maradni a sokkal esélyesebb Körmend vendégeként (annak ellenére is, hogy Kiss Zsolt hetek óta harcképtelen, s a beteg Simándi Árpád sem tartott társaival - igaz, a szintén betegeskedő középjátékos, Emmanuel Dies is csak percekre tudott beszállni az ellenfélnél). A harmadik negyedben Nyilas István hármasával még a vezetést is sikerült átvenni, de a vasiak fordítani tudtak, s a végjátékban a 38 pontos Marcus Moore vezérletével felülkerekedtek. A Tisza-partiaknál Janou Rubin 33 pontot termelt, kétpontosait kiváló arányban (12/16) dobta. 8 lepattanót is összeszedett. Ezen az estén társra is talált Bryson McKenzie személyében. A center hosszabb gyengélkedést követően játszott végre ismét extrát, 21 pontja mellé 10 lepattanót is tépett. Nyilas István kisebb sérülése ellenére is érvényesítette rutinját, mely sokat ért a vasiak csarnokában. Hatalmasat küzdött a Szedeák, csak dicséret illeti a srácokat! Statisztikai érdekességek: a kétpontosokat a szegediek dobták jobban (61-67 százalék), a hármasokat a körmendiek (32-22 százalék). Sajnos a büntetőkkel pocsékul bántunk, 17-ből mindössze 7-et vertünk be, ez is a vereség egyik oka (McKenzie 1/7-tel zárt...). A lepattanócsatát 36-25-re nyertük a Diest szinte végig nélkülöző hazaiak ellen.

Online közvetítésünk:

40. perc:

Ferencz hármasa most pontos, 88-79. A másik oldalon Nyilast üti meg Ferencz, a büntetők közül csak a második esik be a palánkról, 88-80. Moore középtávolija pontatlan, Nyilas viszont kilép a labdával. Nem esik újabb kosár, vége!

39. perc:

Németh tör be, de ő is elrontja a ziccert. Rubin próbálkozik, de most nem talál. Bell átdobja a gyűrűt. Rubin hármasa csont nélkül a gyűrűben, 85-79. 33 pontos Rubin, Moore nem figyelt rá. Sabáli Balázs azonnal időt kér!

38. perc:

Rubin talál be, 85-74. 28 pontnál tart az amerikai bedobó. Moore teszi föl, nem jó. Rubin tisztára játssza magát, 85-76.

37. perc:

Bell faulttal együtt eredményes, 84-72. A plusz egy a helyén, 85-72. Rubin kísérlete kimarad, Ferenczé a laszti. Moore is ront, nehogy már elérje a 40-et, srácok! Boldizsár faultot McKenzie-vel szemben. Nincs még meg az öt, oldalról jöhetünk csak. Dukics válla vérzik, ezért csere következik, Tanács a pályán.

36. perc:

Moore-t Rubin csak szabálytalanul tudja feltartóztatni. Büntetők következnek, sajnos behullanak, 82-72. Moore 38 pontos. Nyilas hármasa rövid, elhozzák a labdát. Németh tempója sem jó.

35. perc:

Rubin hármasa nem jó, McKenzie szedi, zsákolni is tud, 80-70! Ő is 19 pontos, végre ismét hozza magát! Az utóbbi hetek gyengélkedését követően ez mindenképp örömteli. Ferencz kívülről, ez nem az ő napja, nem bánjuk. Nyilas rengeteget dolgozik, McKenzie zsákol ismét, 80-72!

34. perc:

Letámad a Körmend, McKenzie nem bír Boldizsárral, Dukics kezéről megy ki. Moore Rubin mellett tör be, ezúttal ront. Dukicsot blokkolják. Moore egy kézzel zsákol, 77-68. Dukics megint blokkot kap, Moore pedig egy hármassal nagyon elkeserít bennünket, 80-68. Moore 36 pontnál jár, alighanem ő dönti el a csatát. Időt kér Fodor Péter.

33. perc:

Ferencz hármasa rövid, Drahos indul, Rubin zsákolni tud, 71-68. Ez félelmetes! Nyilas helyére Vida érkezik. Bell lép be, Forrai megadja a kosarat, mert úgy látta, hozzáért egy szegedi a gyűrűhöz, 73-68. Bell 19 pontos. Tanács triplája nem jó, Bellé a pattanó. Moore menne be McKenzie mellett, centerünk harmadik hibája. A büntetőket értékesíti is, 31 pontos a kis amerikai, 75-68.

32. perc:

Most igen szigorú a Körmend, Drahos bele is ront, Bell indíthatja övéit. Maga vállalja el, Rubin szedi a pattanót. McKenzie zsákol, 71-66. Aztán büntetőt ront, hétből egyet dobott csak be eddig...

31. perc:

Négy pont a hátrány az utolsó felvonás előtt. Ki hitte volna! Kockáztat Fodor Péter, Drahos visszajön, Rubin, Nyilas, Tanács és McKenzie ötöse kísérli meg a bravúrt. Mooré az első dupla a záró felvonásban, 70-64. Megfejeli egy büntetővel is, 71-64.

Vége a harmadik negyednek.

30. perc:

McKenzie-vel szemben Moore szabálytalankodik, neki is ez a harmadik. Ááá, ez nem igaz, Bryson mindkét büntetőt elrontja. Bellt állítja meg Nyíl - szabálytalanul. Bell bezzeg nem ront a vonalról, 62-58. Ő is 15 pontos már. Rubin viszont 22, újabb kosarával 62-60. Moore ezt nem tűrheti, 24 pontra tornássza föl statisztikáját, 64-60. Trummer faultolja Nyilast, dobhatunk, de megint csak az egyik bünti jó, 64-61. Ezek most fájó rontások. Dukics a vonalon, ő is kihagyja az egyiket, 64-62. Bell ügyes, kierőszakolja Dukics negyedik hibáját. Drahos és a szerb játékosunk már négy faultos, most mehetnek a padra. Tanács és Vida bent, no meg sajnos Bell büntetői is, 66-62. Rubin azonban szenzációs, 66-64. Lassan csordogál az utolsó perc, rengeteg a szabálytalanság, mindet büntető követi. Moore következik, könyörtelen, 68-64.

29. perc:

Vida adja el. Most kell nagyon figyelni. Trummer igazi hármasspecialista, de ez a kísérlete mégsem jó. McKenzie sajnos technikai hibát vét. Ne ijedjünk meg! Ruják vállalja el a vasaik részéről, de szerencsére ma nem nagyon megy neki.

28. perc:

Ez fantasztikus! Boldizsárt Nyilas blokkolja, Rubin pedig már 20 pontnál tart, 57-55! Moore hármasa lecsorog, Dukicsnál a játékszer. Törünk felfelé, mint a talajvíz! Sőt, Nyilas hármasával vezet a Szeged, 57-58! Boldizsár kosara jó és büntetője is, 60-58-ra fordítanak.

27. perc:

Bell kosara nyugtatja meg a nézőket, ha idegesek lennének, 57-51. Eddig remek a Szedeák! Rubint üti le Boldizsár, jönnek a büntetők. Mindkettő a helyén, 57-53.

26. perc:

Most nagyszerűen védekezünk, abból pedig építkezhetünk. McKenzie zsákol, majd Nyilasé a kosár, 55-51!

25. perc:

Trummer Rudolfot is beveti a Körmend. Moore harcol ki személyit Drahos ellen. Drahinak és Dukicsnak lassan vigyázni kell, három-három személyi a nevük mellett. Mégis maradnak pályán, a vasiaktól Németh és Ferencz ugyanilyen helyzetben már a padon. Hiába, ők tudnak rendesen rotálni...

24. perc:

Most Drahos veszíti el, Moore közelről teszi be az újabb gólt, 55-43. Szerencsére Dukics gyorsan szépít, 55-45. Sőt, Németh rontását követően visszatámadunk, a végén McKenzie ér el duplát, 55-47.

23. perc:

Dukics szerez labdát, Drahos indulhat, ott az első kosarunk ebben a gyűrűben, 53-43. Nyilas és Bell ront. Sok a rontott dobás a negyed elején.

22. perc:

Nyilas is kintről dobja el, de ő sem szerez pontot. A labda először McKenzie-hez pattan, majd mégis elveszítjük. Bell szerez egy hármast, lemaradtunk róla, 53-41.

21. perc:

Németh és Ferenc kísérletezik, de egyikük dobása nem jó. A hazaiaknál először van pályán Emmanuel Dies.

Pontszerzők:

Körmend: Moore 20/9, Németh 8/6, Ferencz 4/3, Dávid 2, Bell 8. Cserék: Boldizsár 4, Fodor G. 2, Ruják 2, Hegedűs. Vezetőedző: Sabáli Balázs. Szedeák: Drahos 5/3, Rubin 16/3, Nyilas, Dukics 4, McKenzie 11. Csere: Tanács 3/3, Vida 2, Molnár M. Vezetőedző: Fodor Péter. A hazaiak nagyobb dobásbiztonsággal játszottak az első félidőben, kétpontosaikat 82, míg hárompontosaikat 35 százalékkal értékesítették. Ugyanezek az arányok nálunk 63, illetve 30 százalék. A lepattanókban 14-13-ra vezetünk, mindkét együttesnek 8-8 eladott labdája volt. Érdekesség, hogy a Körmend ellen 11, míg a Szeged ellen csak 8 személyit fújtak.

Nagyszünet.

20. perc:

Boldizsár üt oda amerikai centerünknek, aki sajnos elügyetlenkedi mindkét büntetőt. Ezért nagy kár. Nyilas szabálytalankodik Ferenczcel szemben. A körmendi akció nem eredményez pontokat, McKenzie negyedik pattanóját gyűjti be. Majd ismét ellene követnek el hibát, ezúttal ötvenszázalékos a vonalról, 50-40. Jöhetünk még beljebb Ferencz támadófaultját követően. Rubin büntetőzhet, megint csak egy jó, 50-41. A Körmend most sokat hibázik, Ferencz távolija is célt téveszt. Itt a szünet!

19. perc:

Ferencz azonnal javít egy trojkával, McKenzie centergóllal szépít, 10 pontos. Az állás pedig 50-39. Molnár helyett Nyilas játszik a félidő végén.

18. perc:

McKenzie most él a palánk alatt, 47-35. Molnár Miklós csen lasztit Ferencztől. Vida passzát Rubin gólra is váltja, 47-37. Janou is 15-nél tart.

17. perc:

Rubin jól dob közelről, Németh viszont már második hármasát helyezi le gyűrűnkben, 47-33.

16. perc:

Moore löki meg Vidát. Dukics távolról, nem jó, Moore viszont tarthatatlan, már 20 pontnál jár, 42-27. Érkezik vissza McKenzie, Dukics kap pihenőt. Bryson azonnal faultot harcol ki, erőszakossága sokat érhet. Rubin és Bell gólváltása, 44-29. McKenzie is bever egy ziccert, 44-31.

15. perc:

Németh István egy triplával ünnepli meg visszatérését, Rubin kettese a másik palánk alatt, 40-27. A következő akciók technikai hibákon halnak el.

14. perc:

Bell és Németh újra a pályán. Sabáli mester keveri a lapokat. Nálunk Nyilast Rubin, Drahost Molnár Miklós váltja.

13. perc:

Dukics kosarával 37-22. Moore hármasa végre kimarad, nem úgy Drahosé, 37-25.

12. perc:

Ezek Moore pillanatai, sorra éri el a pontokat, Tanács kozmetikáz egy hármassal, 37-20.

11. perc:

Moore kettesével indul a negyed, 31-17. Tanács Attila a sarokból emeli fel, nem örülhetünk, hiszen a dobás nem talál.

Vége az első negyednek.

10. perc:

Egyre pontosabb a vasiak védekezése. Kicsit tanácstalannak tűnünk, Ruják, majd Fodor Gergely használja ki a zavart, 27-15. Moore kosarára válaszol végre Dukics is, 29-17. Jól jön most a kis pihenő.

9. perc:

A csereként beállt Ruják dobása lejön, Tanácsé a védőpattanó. Vida azonban elsieti, indulhat a Körmend, Moore eredményes, 22-13. Jöhet a ráadás is, mert Tanács meglökte, újabb pont az amerikainak, 23-13, először tíz közte. No, nem sokáig, mert Janou Rubin nagyszerű helyzetfelismerése duplát ér, 23-15.

8. perc:

Rubintól Boldizsár veszi el. Majd kosárral folytatja, Fodor asszisztját pöttyinti be, 20-11. Nyilast lehívja Fodor Péter, Vida Mátét küldi be, átállunk egy alacsonyabb szerkezetre Vidával, Drahossal és Rubinnal. A most beállt kosarasunk azonnal szerez is egy szép középtávoli gólt, 20-13.

7. perc:

McKenzie ellen fújnak a bírók, Bell ellen követett el személyi hibát. Újabb csere a hazai oldalon, Németh helyére érkezik a szegedi vezetőedző fia, Fodor Gergely. Bell közben beveri a két büntetőt, 18-11. Mivel ez McKenzie második faultja volt, Tanács Attila jön a helyére.

6. perc:

Mindkét csapat távolról tüzel, de sem Nyilas, sem Moore nem talál. Utóbbit bánjuk kevésbé. Sebaj, egyelőre nem rossz, amit a Szedeáktól látunk. Sőt, Nyilas passzából ott a hármas Janou Rubintól, 12-11! Boldizsár közben duplát jegyez, 14-11. Ismét labdát veszítünk, megint Drahos neve mellé kerül a hiba. Németh István próbálkozik egy távolival, mellé. Rubin sem pontos, Bell viszont újabb két pontot termel a Körmendnek, 16-11.

5. perc:

Drahos sajnos eladja, majd szabálytalankodik Ferenczcel szemben. Büntetők jönnek, csak a második pontos, 10-8. Sajnos azonban megint kapkodunk, Bell már büntet is, 12-8. Dávidot Boldizsárra cseréli Sabáli Balázs.

3-4. perc:

Ezúttal hibázunk, nem úgy Moore, bent az első körmendi trojka, 5-6. Felpörögnek az események: Németh kosarára Rubin válaszol egy középtávolival, majd Dávid lép be, s szerez két pontot, 9-8.

2. perc:

Drahos próbálkozik hármassal, lejön a labda, de McKenzie visszaszerzi. Dávid üt neki oda. Amerikai centerünk ismét eredményes, eddig remekól használja ki lehetőségeit, 2-6. Bell kívülről, célt téveszt a hazaiak egyik ásza.

1. perc:

A hazaiak a Moore, Németh, Ferencz, Dávid, Bell ötössel kezdtek, a vendégeknél Drahos, Rubin, Nyilas, Dukics és McKenzie a pályán. Drahos kosara után McKenzie zsákol, a kezdés jó. Moore szépít, 2-4.

Várható kezdőötösök:

Körmend:

Moore, Németh, Ferencz, Bell, Dies

Szeged:

Drahos, Rubin, Nyilas, Dukics, McKenzie Beharangozó írásunk

ide kattintva

olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.