Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: fantasztikus Szedeák-helytállás Körmenden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Megrángatta az oroszlán bajszát az újonc – az utolsó pillanatig nyílttá tudta tenni a bajnokesélyes Körmend elleni idegenbeli mérkőzést a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. A 33 pontos Rubin és a dupla-duplát jegyző McKenzie ezúttal igazi vezéregyéniségnek bizonyult. A találkozót online közvetítettük.

Férfi kosárlabda NB I/A 20. forduló:

MJUS-Fortress Körmend – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 88-80 (29-17, 21-24, 18-23, 20-16). Körmend, 1800 néző, vezette: Forrai S., Pálla Z., Magyari T.; ellenőr: Major.
Körmend: MOORE 38/12, Németh 8/6, Ferencz 7/6, Dávid 2, BELL 22/3. Cserék: Boldizsár 7, Fodor G. 2, Ruják 2, Hegedűs, Dies, Trummer. Vezetőedző: Sabáli Balázs.
Szedeák: Drahos 7/3, RUBIN 33/6, NYILAS 7/3, Dukics 7, MCKENZIE 21. Csere: Tanács 3/3, Vida 2, Molnár M. Vezetőedző: Fodor Péter.

Fodor Péter: “Ez a mérkőzés mindenképpen jót tett az önbizalmunknak és az önbecsülésünknek az Albacomp elleni súlyos vereséget követően. Számtalan nehézségünk ellenére meg tudtuk szorongatni a Körmendet, ráadásul úgy, hogy egy rendkívül rossz első negyedet követően fel tudtunk állni, s még fordítottunk is. Úgy gondolom, egyes periódusokban még több lehetőség is benne rejlett ebben a találkozóban, ám sajnos miután átvettük a vezetést, gyorsan le kellett cserélnem két meghatározó embert négy fault miatt, s akkor kicsit megbillentünk. Ebből a meccsből azonban így is lehet és kell tovább építkezni. Egyértelműen bebizonyosodott, ha a védekezésünket rendben tartjuk, akkor a hozzánk hasonló kvalitású ellenfelekkel szemben sikereket érhetünk majd el.”

További eredmények:

T.O.M. Controll-Kecskeméti KSE – Kaposvári KK 89-64
Falco-Szova KC Szombathely – Marso-Vagép Nyíregyháza KK 95-82
Albacomp – Pécsi VSK-Pannonpower 97-77
Szolnoki Olaj KK – Salgótarjáni KSE 119-71
Atomerőmű SE – Factum Sport Debrecen 101-75
Takarék Soproni KC – Zalakerámia ZTE KK vasárnap 18.00

Az Albacomp elleni 41 pontos zakót követően nagyon összekapta magát a szegedi együttes, mely végig partiban tudott maradni a sokkal esélyesebb Körmend vendégeként (annak ellenére is, hogy Kiss Zsolt hetek óta harcképtelen, s a beteg Simándi Árpád sem tartott társaival – igaz, a szintén betegeskedő középjátékos, Emmanuel Dies is csak percekre tudott beszállni az ellenfélnél). A harmadik negyedben Nyilas István hármasával még a vezetést is sikerült átvenni, de a vasiak fordítani tudtak, s a végjátékban a 38 pontos Marcus Moore vezérletével felülkerekedtek. A Tisza-partiaknál Janou Rubin 33 pontot termelt, kétpontosait kiváló arányban (12/16) dobta. 8 lepattanót is összeszedett. Ezen az estén társra is talált Bryson McKenzie személyében. A center hosszabb gyengélkedést követően játszott végre ismét extrát, 21 pontja mellé 10 lepattanót is tépett. Nyilas István kisebb sérülése ellenére is érvényesítette rutinját, mely sokat ért a vasiak csarnokában. Hatalmasat küzdött a Szedeák, csak dicséret illeti a srácokat!

Statisztikai érdekességek: a kétpontosokat a szegediek dobták jobban (61-67 százalék), a hármasokat a körmendiek (32-22 százalék). Sajnos a büntetőkkel pocsékul bántunk, 17-ből mindössze 7-et vertünk be, ez is a vereség egyik oka (McKenzie 1/7-tel zárt…). A lepattanócsatát 36-25-re nyertük a Diest szinte végig nélkülöző hazaiak ellen.

Online közvetítésünk:

40. perc: Ferencz hármasa most pontos, 88-79. A másik oldalon Nyilast üti meg Ferencz, a büntetők közül csak a második esik be a palánkról, 88-80. Moore középtávolija pontatlan, Nyilas viszont kilép a labdával. Nem esik újabb kosár, vége!

39. perc: Németh tör be, de ő is elrontja a ziccert. Rubin próbálkozik, de most nem talál. Bell átdobja a gyűrűt. Rubin hármasa csont nélkül a gyűrűben, 85-79. 33 pontos Rubin, Moore nem figyelt rá. Sabáli Balázs azonnal időt kér!

38. perc: Rubin talál be, 85-74. 28 pontnál tart az amerikai bedobó. Moore teszi föl, nem jó. Rubin tisztára játssza magát, 85-76.

37. perc: Bell faulttal együtt eredményes, 84-72. A plusz egy a helyén, 85-72. Rubin kísérlete kimarad, Ferenczé a laszti. Moore is ront, nehogy már elérje a 40-et, srácok! Boldizsár faultot McKenzie-vel szemben. Nincs még meg az öt, oldalról jöhetünk csak. Dukics válla vérzik, ezért csere következik, Tanács a pályán.

36. perc: Moore-t Rubin csak szabálytalanul tudja feltartóztatni. Büntetők következnek, sajnos behullanak, 82-72. Moore 38 pontos. Nyilas hármasa rövid, elhozzák a labdát. Németh tempója sem jó.

35. perc: Rubin hármasa nem jó, McKenzie szedi, zsákolni is tud, 80-70! Ő is 19 pontos, végre ismét hozza magát! Az utóbbi hetek gyengélkedését követően ez mindenképp örömteli. Ferencz kívülről, ez nem az ő napja, nem bánjuk. Nyilas rengeteget dolgozik, McKenzie zsákol ismét, 80-72!

34. perc: Letámad a Körmend, McKenzie nem bír Boldizsárral, Dukics kezéről megy ki. Moore Rubin mellett tör be, ezúttal ront. Dukicsot blokkolják. Moore egy kézzel zsákol, 77-68. Dukics megint blokkot kap, Moore pedig egy hármassal nagyon elkeserít bennünket, 80-68. Moore 36 pontnál jár, alighanem ő dönti el a csatát. Időt kér Fodor Péter.

33. perc: Ferencz hármasa rövid, Drahos indul, Rubin zsákolni tud, 71-68. Ez félelmetes! Nyilas helyére Vida érkezik. Bell lép be, Forrai megadja a kosarat, mert úgy látta, hozzáért egy szegedi a gyűrűhöz, 73-68. Bell 19 pontos. Tanács triplája nem jó, Bellé a pattanó. Moore menne be McKenzie mellett, centerünk harmadik hibája. A büntetőket értékesíti is, 31 pontos a kis amerikai, 75-68.

32. perc: Most igen szigorú a Körmend, Drahos bele is ront, Bell indíthatja övéit. Maga vállalja el, Rubin szedi a pattanót. McKenzie zsákol, 71-66. Aztán büntetőt ront, hétből egyet dobott csak be eddig…

31. perc: Négy pont a hátrány az utolsó felvonás előtt. Ki hitte volna! Kockáztat Fodor Péter, Drahos visszajön, Rubin, Nyilas, Tanács és McKenzie ötöse kísérli meg a bravúrt. Mooré az első dupla a záró felvonásban, 70-64. Megfejeli egy büntetővel is, 71-64.

Vége a harmadik negyednek.

30. perc: McKenzie-vel szemben Moore szabálytalankodik, neki is ez a harmadik. Ááá, ez nem igaz, Bryson mindkét büntetőt elrontja. Bellt állítja meg Nyíl – szabálytalanul. Bell bezzeg nem ront a vonalról, 62-58. Ő is 15 pontos már. Rubin viszont 22, újabb kosarával 62-60. Moore ezt nem tűrheti, 24 pontra tornássza föl statisztikáját, 64-60. Trummer faultolja Nyilast, dobhatunk, de megint csak az egyik bünti jó, 64-61. Ezek most fájó rontások. Dukics a vonalon, ő is kihagyja az egyiket, 64-62. Bell ügyes, kierőszakolja Dukics negyedik hibáját. Drahos és a szerb játékosunk már négy faultos, most mehetnek a padra. Tanács és Vida bent, no meg sajnos Bell büntetői is, 66-62. Rubin azonban szenzációs, 66-64. Lassan csordogál az utolsó perc, rengeteg a szabálytalanság, mindet büntető követi. Moore következik, könyörtelen, 68-64.

29. perc: Vida adja el. Most kell nagyon figyelni. Trummer igazi hármasspecialista, de ez a kísérlete mégsem jó. McKenzie sajnos technikai hibát vét. Ne ijedjünk meg! Ruják vállalja el a vasaik részéről, de szerencsére ma nem nagyon megy neki.

28. perc: Ez fantasztikus! Boldizsárt Nyilas blokkolja, Rubin pedig már 20 pontnál tart, 57-55! Moore hármasa lecsorog, Dukicsnál a játékszer. Törünk felfelé, mint a talajvíz! Sőt, Nyilas hármasával vezet a Szeged, 57-58! Boldizsár kosara jó és büntetője is, 60-58-ra fordítanak.

27. perc: Bell kosara nyugtatja meg a nézőket, ha idegesek lennének, 57-51. Eddig remek a Szedeák! Rubint üti le Boldizsár, jönnek a büntetők. Mindkettő a helyén, 57-53.

26. perc: Most nagyszerűen védekezünk, abból pedig építkezhetünk. McKenzie zsákol, majd Nyilasé a kosár, 55-51!

25. perc: Trummer Rudolfot is beveti a Körmend. Moore harcol ki személyit Drahos ellen. Drahinak és Dukicsnak lassan vigyázni kell, három-három személyi a nevük mellett. Mégis maradnak pályán, a vasiaktól Németh és Ferencz ugyanilyen helyzetben már a padon. Hiába, ők tudnak rendesen rotálni…

24. perc: Most Drahos veszíti el, Moore közelről teszi be az újabb gólt, 55-43. Szerencsére Dukics gyorsan szépít, 55-45. Sőt, Németh rontását követően visszatámadunk, a végén McKenzie ér el duplát, 55-47.

23. perc: Dukics szerez labdát, Drahos indulhat, ott az első kosarunk ebben a gyűrűben, 53-43. Nyilas és Bell ront. Sok a rontott dobás a negyed elején.

22. perc: Nyilas is kintről dobja el, de ő sem szerez pontot. A labda először McKenzie-hez pattan, majd mégis elveszítjük. Bell szerez egy hármast, lemaradtunk róla, 53-41.

21. perc: Németh és Ferenc kísérletezik, de egyikük dobása nem jó. A hazaiaknál először van pályán Emmanuel Dies.

Pontszerzők:
Körmend: Moore 20/9, Németh 8/6, Ferencz 4/3, Dávid 2, Bell 8. Cserék: Boldizsár 4, Fodor G. 2, Ruják 2, Hegedűs. Vezetőedző: Sabáli Balázs.
Szedeák: Drahos 5/3, Rubin 16/3, Nyilas, Dukics 4, McKenzie 11. Csere: Tanács 3/3, Vida 2, Molnár M. Vezetőedző: Fodor Péter.

A hazaiak nagyobb dobásbiztonsággal játszottak az első félidőben, kétpontosaikat 82, míg hárompontosaikat 35 százalékkal értékesítették. Ugyanezek az arányok nálunk 63, illetve 30 százalék. A lepattanókban 14-13-ra vezetünk, mindkét együttesnek 8-8 eladott labdája volt. Érdekesség, hogy a Körmend ellen 11, míg a Szeged ellen csak 8 személyit fújtak.

Nagyszünet.

20. perc: Boldizsár üt oda amerikai centerünknek, aki sajnos elügyetlenkedi mindkét büntetőt. Ezért nagy kár. Nyilas szabálytalankodik Ferenczcel szemben. A körmendi akció nem eredményez pontokat, McKenzie negyedik pattanóját gyűjti be. Majd ismét ellene követnek el hibát, ezúttal ötvenszázalékos a vonalról, 50-40. Jöhetünk még beljebb Ferencz támadófaultját követően. Rubin büntetőzhet, megint csak egy jó, 50-41. A Körmend most sokat hibázik, Ferencz távolija is célt téveszt. Itt a szünet!

19. perc: Ferencz azonnal javít egy trojkával, McKenzie centergóllal szépít, 10 pontos. Az állás pedig 50-39. Molnár helyett Nyilas játszik a félidő végén.

18. perc: McKenzie most él a palánk alatt, 47-35. Molnár Miklós csen lasztit Ferencztől. Vida passzát Rubin gólra is váltja, 47-37. Janou is 15-nél tart.

17. perc: Rubin jól dob közelről, Németh viszont már második hármasát helyezi le gyűrűnkben, 47-33.

16. perc: Moore löki meg Vidát. Dukics távolról, nem jó, Moore viszont tarthatatlan, már 20 pontnál jár, 42-27. Érkezik vissza McKenzie, Dukics kap pihenőt. Bryson azonnal faultot harcol ki, erőszakossága sokat érhet. Rubin és Bell gólváltása, 44-29. McKenzie is bever egy ziccert, 44-31.

15. perc: Németh István egy triplával ünnepli meg visszatérését, Rubin kettese a másik palánk alatt, 40-27. A következő akciók technikai hibákon halnak el.

14. perc: Bell és Németh újra a pályán. Sabáli mester keveri a lapokat. Nálunk Nyilast Rubin, Drahost Molnár Miklós váltja.

13. perc: Dukics kosarával 37-22. Moore hármasa végre kimarad, nem úgy Drahosé, 37-25.

12. perc: Ezek Moore pillanatai, sorra éri el a pontokat, Tanács kozmetikáz egy hármassal, 37-20.

11. perc: Moore kettesével indul a negyed, 31-17. Tanács Attila a sarokból emeli fel, nem örülhetünk, hiszen a dobás nem talál.

Vége az első negyednek.

10. perc: Egyre pontosabb a vasiak védekezése. Kicsit tanácstalannak tűnünk, Ruják, majd Fodor Gergely használja ki a zavart, 27-15. Moore kosarára válaszol végre Dukics is, 29-17. Jól jön most a kis pihenő.

9. perc: A csereként beállt Ruják dobása lejön, Tanácsé a védőpattanó. Vida azonban elsieti, indulhat a Körmend, Moore eredményes, 22-13. Jöhet a ráadás is, mert Tanács meglökte, újabb pont az amerikainak, 23-13, először tíz közte. No, nem sokáig, mert Janou Rubin nagyszerű helyzetfelismerése duplát ér, 23-15.

8. perc: Rubintól Boldizsár veszi el. Majd kosárral folytatja, Fodor asszisztját pöttyinti be, 20-11. Nyilast lehívja Fodor Péter, Vida Mátét küldi be, átállunk egy alacsonyabb szerkezetre Vidával, Drahossal és Rubinnal. A most beállt kosarasunk azonnal szerez is egy szép középtávoli gólt, 20-13.

7. perc: McKenzie ellen fújnak a bírók, Bell ellen követett el személyi hibát. Újabb csere a hazai oldalon, Németh helyére érkezik a szegedi vezetőedző fia, Fodor Gergely. Bell közben beveri a két büntetőt, 18-11. Mivel ez McKenzie második faultja volt, Tanács Attila jön a helyére.

6. perc: Mindkét csapat távolról tüzel, de sem Nyilas, sem Moore nem talál. Utóbbit bánjuk kevésbé. Sebaj, egyelőre nem rossz, amit a Szedeáktól látunk. Sőt, Nyilas passzából ott a hármas Janou Rubintól, 12-11! Boldizsár közben duplát jegyez, 14-11. Ismét labdát veszítünk, megint Drahos neve mellé kerül a hiba. Németh István próbálkozik egy távolival, mellé. Rubin sem pontos, Bell viszont újabb két pontot termel a Körmendnek, 16-11.

5. perc: Drahos sajnos eladja, majd szabálytalankodik Ferenczcel szemben. Büntetők jönnek, csak a második pontos, 10-8. Sajnos azonban megint kapkodunk, Bell már büntet is, 12-8. Dávidot Boldizsárra cseréli Sabáli Balázs.

3-4. perc: Ezúttal hibázunk, nem úgy Moore, bent az első körmendi trojka, 5-6. Felpörögnek az események: Németh kosarára Rubin válaszol egy középtávolival, majd Dávid lép be, s szerez két pontot, 9-8.

2. perc: Drahos próbálkozik hármassal, lejön a labda, de McKenzie visszaszerzi. Dávid üt neki oda. Amerikai centerünk ismét eredményes, eddig remekól használja ki lehetőségeit, 2-6. Bell kívülről, célt téveszt a hazaiak egyik ásza.

1. perc: A hazaiak a Moore, Németh, Ferencz, Dávid, Bell ötössel kezdtek, a vendégeknél Drahos, Rubin, Nyilas, Dukics és McKenzie a pályán. Drahos kosara után McKenzie zsákol, a kezdés jó. Moore szépít, 2-4.

Várható kezdőötösök:
Körmend: Moore, Németh, Ferencz, Bell, Dies
Szeged: Drahos, Rubin, Nyilas, Dukics, McKenzie

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál