Kosárlabda: kőkemény harc vár a Mediteamre Zalaegerszegen

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nehéz találkozó elé néz az őszi győztes találkozó óta számos változáson átesett szegedi női kosárlabdacsapat a Zalaegerszeg elleni magyarkupa-negyeddöntőn, péntek este 17.30-tól, a cél azonban nem lehet más, csak a final four.

“Harcolni fogunk!” – üzeni a ZTE NKK honlapjának nyitóoldala, utalva a péntek kora esti kupacsatára. A továbbjutás egy találkozón dől el, és erre Zalaegerszegen kerül sor. A szegedi lányok tehát hosszú útra kelnek, amelynek a végén az utolsó csepp véréig harcoló ZTE vár rájuk, mely a bajnokságban is remek teljesítményt nyújt az utóbbi időszakban, elég csak a Fradi hazai és a Győr idegenbeli legyőzésére gondolnunk.
“Kétesélyesnek gondolom az összecsapást, és mi szeretnénk élni a sors adta lehetőséggel, és ott akarunk lenni a final fourban!” – nyilatkozta csapata honlapjának Gáll Tamás zalaegerszegi vezetőedző. “A hazai pálya előnyét mindenképpen ki szeretnénk használni, és ugyanazt a játékot szeretnénk játszani, amit eddig játszottunk: agresszíven védekezni és gyorsan, pontosan támadni. Az egész mérkőzésen maximálisan koncentrálniuk kell a lányoknak, mivel a Szeged élni fog a kínálkozó lehetőségekkel. A sorsunk a kezünkben van! Harcolni fogunk a végsőkig, és nem adjuk olcsón a bőrünket!”
A ZTE a kupában az első körben a Vasas-Csatával csatázott, s aratott hazai pályán könnyed, 72-53-as győzelmet.

A Mediteam Szegednek nemzetközi kupa szereplése miatt nem kellett selejtezőt vívnia, azonnal a final fourért küzdhet a kiírás értelmében. Elszántak a zalaiak, de Mészárosné Kovács Andrea amazonjait sem kell azonban félteni. Legutóbbi bajnokiján a csapat a Szekszárd ellen félelmetes (értsd: az ellenfeleket elrettentő) első negyedet produkált (35-15), többek között egy triplákból álló 12-0-s nyitánnyal, valamint csak a negyedben még további négy, a találkozó folyamán összesen tizenkét hárompontossal. A két ukrán légiós, Léna Zserzserunova és Marina Szazonenko félszáz pontot szórtak a széteső ellenfélnek, s csak a faultokkal széttördelt játék mentette meg az Atomerőmű KSC-t a még nagyobb arányú vereségtől (109-62). Azokra a magabiztos kezekre péntek este is szükség lesz.

“Harcolni fogunk!” – üzeni Zalaegerszeg. “Mi is!” – kontrázik Szeged. Pénteken 17.30-tól minden kiderül. Hajrá, Szeged!

Default thumbnail
Előző sztori

Vélemény: Mi nem bírálhatjuk Brüsszelt?

Default thumbnail
Következő sztori

Negyedével nőtt az új autók regisztrációja januárban

Legutóbbi hasonló cikkek