Kosárlabda: a tizenkettedik Kosársuli-diadal

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap este Tiszaújvárosban vendégszerepelt az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli NB I/B csoportos kosárlabdacsapata. A kék-sárgák magabiztos győzelmet arattak, annak ellenére, hogy az utazás nem volt zökkenőmentes.

Három kisbusszal utaztak a vásárhelyiek, azonban a felnőttek egy baleset miatt késve érkeztek a találkozóra, emellett a juniorok hosszabbításban elvesztett mérkőzése miatt is csúszott a felnőtt meccs. A Kosársuli mindezek ellenére az első negyedben begyújtotta a rakétákat, hét perc után 18-6 állt az eredményjelzőn. Ekkor Dani Zoltán parádézott, aki hibátlan dobóteljesítménnyel 12 pontot szerzett.

A második periódus már gyengébben sikerült, a hazaiak kinti dobásai megzavarták Utasiékat, de még így is sikerült növelni az előnyt. Dani Zoltán újra bepörgött és vágott három hármast, mellette a román légiós Babut is kitűnt a társak közül.

A harmadik és a negyedik játékrész már nem Elek András edző elképzelései szerint alakult, a 270 kilométeres utazás éreztette hatását. Az utolsó tíz percben azonban úgy tűnt, új erőre kaptak az EnterNet Kosársuli játékosai, ekkor Szilágyi László brillírozott. A negyed végén azonban már nem tudtak koncentrálni a vásárhelyi kosarasok, így elveszítették ezt a játékrészt, a mérkőzést azonban 16 ponttal sikerült megnyerni egy, a „B” csoportban ritkán látható, 700 fős lelkes közönség előtt.

Férfi kosárlabda NB I/B

Tiszaújváros Tisza TV – EnterNet Vásárhelyi KS 76-92 (12-27, 18-23, 20-20, 26-22)
Tiszaújváros, 700 néző. Vezette: Gergely, Zalai.
EnterNet Vásárhelyi Kosársuli: DANI 25/15, UTASI 5, Mócsai 3, VAS 20/6, Kukla 6. Csere: SZILÁGYI 9, BABUT 22, Grezsa 2. Edző: Elek András. Segédedző: Kis Sándor.

Elek András: “Értékes győzelmet arattunk egy jó képességű csapat ellen. Fantasztikus hangulatot teremtett a lelkes és óriási közönség, élmény volt ilyen közegben játszani.”

Default thumbnail
Előző sztori

Vélemény: Orbán Viktor évértékelő beszédéről

Default thumbnail
Következő sztori

Új Széchenyi-terv - fókuszban a kis- és középvállalkozások + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek