Hétvégétől enyhül az időjárás

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdától lassanként megszűnik a párás, nyirkos időjárás, csütörtökön és pénteken szórványos csapadék várható, a hétvégétől viszont jelentős enyhülés jön – mondta Bozóki István, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa kedden az MTI-nek.

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására a nyugati, északnyugati országrészben felszakadozik a felhőzet, ott néha kisüthet a nap, kevéssel fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, de az ország nagyobbik részén szerdán még marad a felhős, párás, borongós, nyirkos idő, helyenként hószállingózással, ónos szitálással. Szerda hajnalban -4, -10, fok lesz, délután -1, -6 fokig emelkedik a hőmérséklet, de északnyugaton már +1, +2 fok is lehet.
Csütörtökön egy újabb légköri front hatására átmenetileg többször lesz felhős az ég. Főként csütörtökön, de pénteken is szórványosan lehet havazás, havas eső, eső.
Ezt követően a hétvégétől már szárazabb és enyhébb léghullámok érik el a térséget. Az enyhülés már péntektől megindul az ország nagy részén. Szombaton hajnalban 0, -5, napközben +4, +9 fok lesz, vasárnap hajnalban +2, -3, nappal +5, +11 körül alakul majd a hőmérséklet – mondta a meteorológus.

Előző sztori

Vélemény: Egyiptomi kérdőjelek

Következő sztori

A lakosság megtakarításai nem elégségesek az öregkori ellátáshoz