Egyház

Házasság Hete 2011: Egésznek lenni a másikkal

Házasság Hete 2011: Egésznek lenni a másikkal

2011. február 3., csütörtök
Házasság Hete 2011: Egésznek lenni a másikkal

"Veled vagyok egész" - ezt a mottót választották az idei Házasság Hete rendezvénysorozat vezérgondolatává a szervezők. Immár negyedik éve hagyomány, hogy Bálint-nap tájékán a különféle egyházi közösségek országszerte a házasságra koncentráló rendezvényekkel készülnek - Szeged idén sem marad ki a sorból, február 12. és 20. között gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket.

"Magunk is meglepődtünk, mennyi embert megmozgat, érdekel a téma" - beszélt portálunknak a korábbi évek tapasztalatairól

Kondé Lajos

, pasztorális helynök. Már tavaly is ökumenikus színekben zajlottak a rendezvények, idén is baptista, református és metodista felekezetűek fognak össze a házasság közösen vallott értékének zászlaja alatt. Az alkalmak főszervezője, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége sokak segítségére számíthat, úgy mint a Házas Hétvége mozgalom, a Fészek Nagycsaládosok Egyesülete, a Remény Háza Családműhely, vagy a Fokolár lelkiségek. "Próbáltunk mindenkit meghívni, hogy dolgozzunk, ötleteljünk együtt, így műhelymunkákon keresztül alakult ki a végső program" - szólt az előzményekről Kondé atya. A nyitómisére

Bíró László

püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferense érkezik Budapestről. A hét során előadássorozattal, filmvetítéssel készülnek, de kapcsolódik az Ifjúsági Ház és a Somogyi-könyvtár is a kezdményezéshez - ez utóbbi kiállítással. "A házasságban az ember nem elnyomatásba kerül, hanem éppen teljes életet él, kiegészítik egymást a házastársak. A család egy egység, amely azt jelenti, nem töredék, hiányos, vagy félember vagyok, hanem a teljességet élem meg a másik közösségében, a másik szeretetében" - hangsúlyozta a plébános. Mind a téma, mind a körülötte megnyilvánuló összefogás pozitív példát akar közvetíteni, hiszen a családi békességre a gyermeknek és a felnőttnek egyaránt szüksége van - tette hozzá Kondé Lajos.

A hétvége részletes programja ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.