Közélet

A pénzügyi bizottság támogatja a Fidesz költségvetési javaslatait

A pénzügyi bizottság támogatja a Fidesz költségvetési javaslatait

2011. február 23., szerda
A pénzügyi bizottság támogatja a Fidesz költségvetési javaslatait

Gyimesi László, Hüvös László és Póda Jenő tanácsnokok valamennyi, a költségvetési rendelettervezethez benyújtott módosító javaslatát támogatja a pénzügyi bizottság is - derült ki a testület szerda délelőtti ülésén. Miközben a város MSZP-s polgármestere és alpolgármestere heves támadást intézett a javaslatok ellen, érdemes tudni, hogy ezek mindösszesen a büdzsé kevesebb mint 2 százalékát érintik.

A Fidesz-KDNP-s képviselők valamennyi költségvetési módosító indítványára igent mondott szerdán a pénzügyi bizottság tagjainak többsége. Mindezek a javaslatok a költségvetés nem egészen 2 százalékát érintik, s mintegy 1,2 milliárdos forintos átrendezéssel járnának. A jobboldali indítványcsomag sem megszorítást, sem új hitelfelvételt nem vonna maga után. További érdekes fejlemény az utóbbi nap nyilatkozatháborújának tükrében, hogy az ülésen sem a jegyzői hivatal, sem az illetékes szakiroda jelen lévő munkatársai nem jeleztek semmiféle törvényességi kifogást.

Póda Jenő

(Fidesz-KDNP) képviselő portálunknak azt is elmondta: legutóbbi ülésén a pénzügyi bizottság

Görög Tibor

szakértő javaslatára határozatban kérte egy B verzió kidolgozását az illetékes irodától, ami arra irányult, hogyan javítaná a város költségvetésének helyzetét két-három beruházás elhalasztása vagy törlése. Ezt a határozatot szűk két hete hozta a testület, azonban máig nem kaptak információt, holott - így a gazdasági tanácsnok - a hivatalnak kötelessége lett volna ennek a fontos döntési alternatívának a felmutatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.