Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Telt ház és Vasas-diadal a teremtornán + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Nehéz szavakat találni arra az érzésre, amit az a futballkedvelő élhetett át, aki kilátogatott szombaton az év legjelentősebb szegedi labdarúgógálájára, a Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokság Tisza-parti fordulójára. Telt ház, szurkolói nótáktól zengő csarnok és Fradi a pályán… A tornát a Vasas nyerte büntetőrúgásokkal, a KITE-Szegednek sajnos nem sikerült a pontszerzés, és bizony jutott izgalom az arénán kívül is: mintegy 150 FTC-szurkoló nem tudott bejutni a csarnokba.

Az MLSZ közleménye a kint rekedt szurkolóknak

A Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó-bajnokság szegedi állomásán telt ház fogadta a csapatokat. A csarnok befogadóképessége 2200 fő, ezért sajnálatos módon voltak olyan szurkolók, akik már nem juthattak be a kezdésre. Az érvényes és kezeletlen jeggyel rendelkezők beengedése a későbbiekben folyamatosan zajlott, természetesen a biztonsági kockázatok szem előtt tartásával. Amennyiben lesznek olyan szurkolók, akik érvényes, kezeletlen és eredeti jeggyel rendelkeznek, mégsem sikerült bejutniuk, őket a rendezők és az MLSZ teljes körűen kárpótolják. A szegedi csoportkör után a panaszokat összesítjük az mlsz@mlsz.hu e-mail címen, majd minden jogos igényt orvosolunk. Ennek módjáról és mértékéről haladéktalanul tájékoztatást kapnak az érintettek

Az FC Szeged nyerte meg 2004-ben az akkori teremlabdarúgó-bajnokság szegedi fordulóját úgy, hogy a Videotont 3-2-re, az MTK-t pedig 2-1-re múlta fölül. A Szalai István irányította gárda akkor bejutott a debreceni fináléba. Bár ezt a bravúrt idén januárban nem sikerült megismételnie a KITE-Szegednek, de senki sem ment haza csalódottan, aki kilátogatott a 14.30-tól 19 óráig tartó focigálára. A városi csapat meccsein kívül számos labdarúgócsemegét hozott még ez a délután. Parádés gólok, szép akciók és egy unalmas döntő, na és persze a Fradi, akihez a legjobb meccs és egy kis csarnok előtti megmozdulás is kötődik. Az FTC-Kecskemét mérkőzés volt a legszínvonalasabb, a Vasas-Szolnok döntő pedig a legálmosítóbb, amin azért javított valamit a büntetőrúgások izgalma. De a pályán kívüli eseményekről is említést kell tenni, hiszen több száz Fradi-szurkoló “ragadt” a bejáraton kívül, holott érvényes belépőket lobogtattak kezükben. Bár többségük elővételben váltott jegyet mégis, mire ideértek, már megtelt a nézőtér. Ők a kapun kívül énekeltek rigmusokat, dörömböltek a büfé felőli ablakon, s borítottak fel néhány kukát, s biciklit (ahogy egyik kollégánkét is). Szerencsére nagy balhé nem kerekedett, s a focié lehetett a főszerep szombat délután. Megpezsdült a város egy kicsit, s aki kint volt, vagy akár a képernyő előtt belekóstolt a hangulatba, légkörbe, talán érti, mit jelentene a városnak, ha hétvégenként újra-újra végigsöpörhetne a városon a fociláz – mondjuk egy hazai NB I-es forduló okán…

Beszámolónk a szombati nap eseményeiről:

Döntő

Vasas-Szolnok 1-1, büntetőrúgásokkal 4-3 (0-1)
Gólszerzők: Arsic, ill. Balogh P.
A Vasas jut először lövésig, de nem talál. Legtöbbször a Vasasnál a labda. Mundi labdája nem talál célt. 8. perc: Balogh Pál góljával megszerzi a vezetést a Szolnok, 0-1.
Félidő.
A helyzetekben nem bővelkedő második félidő 18. percében Arsic egyenlít, 1-1.
Az utolsó perceket rúgjuk, büntetőkre marad a döntés.
A 3-3 büntetőrúgásból a Szolnok kettőt, a Vasas 3-at értékesített, így a Vasas jutott a Debrecenben rendezendő döntőbe.

A B-csoport végeredménye:
1. Szolnok 3 pont (3–2)
2. FTC 3 pont (3–3)
3. Kecskemét 3 pont (4–5)

B csoport

Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE-Ereco 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Junior, Heinz, ill. Foxi, Tököli, Csukics.
Megvan az első kecskeméti gól Foxi jóvoltából a 3. percben, 0-1. Az ötödik percben a Fradi válaszol: Junior lövi a labdát a kapuba, 1-1, majd Heinz a jobb alsóba küldi a bőrt, 2-1, a 7. percnél járunk.
Félidő.
Tököli Attila rúgásával kezdődik a második félidő. 14. percben: ismét Tökölinél a labda, egyenlít a Kecskemét, 2-2. 18. perc: ismét kecskeméti gól, most Csukicstól, ezzel 2-3. Rósa és Csukics összekülönböznek, mindkettőjüket kiállították. Négy a négy ellen küzdenek a pályán a felek. Andrezinho lövését hárítja Tóth Zoltán. Tököli jobbról lő a kapura, de Ranilovic a helyén van.
Vége a mérkőzésnek, 2-3, ezzel a Szolnok nyerte ezt a csoportot, tehát Vasas-Szolnok döntő következik.

Az A-csoport végeredménye:
1. Vasas 6 pont
2. Lombard Pápa 3 pont
3. Szeged 0 pont

A csoport

KITE-Szeged – Pápa 2-7 (0-4)
Gólszerzők: Vágó, Kulacsik, ill. Belecan (öngól), Szűcs L. (büntetőből), Heffler, Takács P. 2, Bárányos, Maric.
Lendületesebben kezd a Pápa és a 3. percben meg is szerzi a vezetést egy potyával: Farkas Attila kapufáról kipattanó labdája Belecan hátáról pattan a kapuba… 0-1. A 7. percben Gellér koccantotta össze Tóth bokáját, büntető! Szűcs Lajos az ítéletvégrehajtó, 0-2. 9. percben újabb pápai találat, Heffler, 0-3. Két perccel a félidő vége előtt Takács is eredményes a vendégeknél, 0-4.
Félidő.
A 14. percben gyors góllal indított a Pápa, előbb Bárányos, majd pedig a 15. percben Maric talált be, 0-6. A 20. percben előbb szépített Vágó Andor, majd a hetedik pápai gólt Takács Péter szerezte, 1-7. A 21. percben a vendégek szereznek még egy gólt, majd a 22. percben Kulacsik Tamás megszerzi a KITE-Szeged második gólját, 2-7. Az állás marad a végéig, nyert a Pápa.

17.29: Hamarosan jön a Szeged második mérkőzése a Pápa ellen.

B csoport

FTC – Szolnok 1-0 (0-0)
Gólszerző: Heinz.
A ferencvárosi ultrák hangosan tiltakoznak kinnrekedt társaik miatt, akik érvényes jeggyel rendelkeznek, ám a készenléti egységek nem engedik be őket. Csak a kezdőrúgás csendesíti őket valamelyest. Egyelőre meddő mezőnyfölényben játszik a Fradi, gól azonban nyolc perc elteltével még nem esett. Kezet reklamálnak az egyre felpaprikázottabb fradisták, de nincs büntető. Félidőben null-null.
Stanic nagyot esik fogja a fejét. A szabadrúgás veszélytelen volt. Egyre lassabban csordogál a meccs, csak a szurkolók nem lankadnak. Nem lesz egy gólzáporos találkozó. Az utolsó percben Marek Heinz esik nagyot a védő szorításában a bíró pedig büntetőt ítél. Heinz bevágja és nyer a Fradi.

16.25: Amerikai futball-bemutatóval folytatódik a program, az NB III-as Szeged Bats játszik a Békéscsaba Raptors ellen. Természetesen a hét fős terem változatot láthatjuk. Passzjáték, futójáték, sackek és first downok, interceptionök és természetesen touchdownok után rövidesen folytatódik a torna a Ferencváros – Szolnok mérkőzéssel. A Bats egyébként 12-6-ra nyert a Raptors ellen.

16.20: Cheerleader-bemutató. Hamarosan hét fős terem amerikai futball-bemutató következik.

Több mint száz Fradista rekedt a csarnokon kívül

A Vasas – Pápa mérkőzés alatt, az előzetes hírek szerint mintegy 100-150, érvényes jeggyel rendelkező Fradi-szurkoló érkezett a sportcsarnokhoz, akik nem tudtak bemenni, ugyanis a biztonságiak teltházra hivatkozva nem engedték be őket. Állítólag kisebb incidensekre is sor került a kinn rekedt szurkolók és a készenléti rendőrség egységei között. A barikad.hu internetes portál értesülései szerint további készenléti rohamrendőri egységek jelentek meg a csarnoknál Bács-Kiskun megyéből.

A csoport

Vasas – Pápa 4-3 (1-1)
Gólszerzők: Arsic, Mileusznics, Szabó Zs., Mundi 2, ill. Marics, Heffler, Szabó Zs.
A második percben Arsic góljával szerezte meg a Vasas a vezetést. Goran Marics góljával egyenlített a Pápa a harmadik percben. Leült a meccs a félidő második felére. Heffler szerezte meg a vezetést a Pápának a 15. percben, Mileusznics egyenlített egy perc múlva, 2-2. Ezt követően potyogtak a gólok: a Pápa ismét előnyhöz jutott a 19. percben, majd Szabó Zsolt egyenlít egy percre rá, újabb egy perc múlva Mundi volt eredményes, 4-3.

15.50: Városi futball-legendák köszöntése következik. Miskolczi Józsefet és Nemes Istvánt nagy taps köszönti. Mindketten a Szegedi Labdarúgás Díszpolgára cím büszke birtokosai.

B csoport

Kecskemét – Szolnok 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Foxi, ill. Remili, Búrány.
Villámgyors Remili-góllal nyitott a Szolnok, majd pár perccel később Búrány növelte az előnyt. Viszonylag csendes a lelátó, a szurkolás is alábbhagyott. A Kecskemét tartja magát, a Szolnok meddő támadásokat vezet. Az első félidő utolsó előtti percében Foxi szépít, 1-2. Mile Krisztián góljával növelte előnyét a Szolnok az utolsó percben, ezzel kialakítva a 1-3-as végeredményt.

15.20: A gálát a VIP-páholyban együtt nézte Szabó Sándor, Szeged város polgármesteri kabinetjének vezetője és Boros Gyula az IH Rendezvényközpont egykori vezetője.

15.14: A B csoport bemutatása zajlik. Először a Kecskemét, majd a Szolnok végül a Ferencvárosé, amelyben nem lép pályára Dragóner Attila.

A csoport

KITE-Szeged – Vasas 1-4 (0-3)
KITE-Szeged: Belecan – Gellér, Kazán, Brinszky, Hegyesi, Balogh N. Csere: Tombácz (k), Nagy A., Laczkó J., Kulacsik, Patarcic, Mihalkó, Vágó A.
Vasas: Végh – Nikolov, Ferenczi I., Arsic, Balogh Zs., Mundi.
Gólszerzők: Hegyesi, ill. Balogh Zsolt 2, Arsic, Ferenczi.
A második percben máris vezet a Vasas Balogh Zsolt góljával. A 4. percben Balogh Zsolt dupláz. Pár pillanat múlva Lazar Arsic belövi a harmadik angyalföldi gólt. Nagy András két ígéretes távoliját jegyezhettük a hatodik és nyolcadik percben, előbb Végh véd nagyot, majd épp csak elkerüli a kaput a labda. Katona Máté ajtó-ablak helyzetet hagy ki az első félidő utolsó percében. Patarcic suhint rá egy óriási szabadrúgást majd félpályáról, Végh plafonra üti.
A 14. percben Balogh Norbert szabálytalansága utrán szabadrúgással jöhet a Vasas – veszélytelen. Tombácz állt szünetben a szegedi kapuba. A 16. percben gyors szegedi támadás, Kazán kiadja balra Hegyesi Zsoltnak aki elgurít Végh mellett, egyenesen a jobb alsóba! 1-3! Az első félidő angyalföldi rohamai után átvette a kezdeményezést a hátrányban lévő hazai csapat és továbbra is nyomás alatt tartja Végh kapuját. A 20. percben a palánkról visszapattanó labdát Kulacsik lőtte fölé, pedig csak be kellett volna passzolnia a kapuba… A 21. percben Ferenczi István büntet az iménti kihagyott helyzetért, újra három a Vasas előnye, 1-4. A Fradi-szurkolók folyamatosan, hangosan szurkolnak a Szegednek. 1-4 a vége.

14.40: Az A csoport bemutatása zajlik. A KITE-Szegedet hatalmas üdvrivalgás fogadja a szegedi szektorból. A Vasast óriási fujolás a Fradi-szektorból. És itt a Pápa is. Hamarosan kezdődik a KITE-Szeged – Vasas találkozó a torna nyitányaként

14.35: A Harsányi Levente és Nacsa Olivér humorista páros konferálásában kezdődik a hivatalos program.

14.30: Fradi-ultrákra a kecskeméti sarokból jön a kontra. Megszólalnak a szegedi B-közép tagjai is, hangosabban mint az előzőek. A hangulat hasonló, sőt, elképesztőbb, mint egy Pick BL-meccsen! Úgy tűnik Szegeden sokkal nagyobb igény van a focira, mint azt egyesek tudni vélik…

14.25: “Felfokozott” biztonsági óvintézkedések közepette kerül lebonyolításra a torna, 200 rendőr biztosítja a helyszínt. Plusz a biztonsági emberek.

14.20: A szurkolói busszal érkező Fradi-ultrák rigmusai töltik be a levegőt, a további nézők pedig a széksorokat folyamatosan. Nem egyszerűen teltház várható, annál sokkal több.

14.15: A beléptetés enyhe káosza után köszöntjük Kedves Olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol már forró a hangulat, mert hamarosan kezdődik a Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokság második fordulója, melynek városunk ad otthont.

Pénteki nyerteseink

“Hol rendezik a Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokság január 30-i döntőjét?” – így szólt csütörtöki kérdésünk és a helyes megfejtés természetesen a 2. válaszlehetőség volt, azaz a döntő helyszíne a debreceni Főnix Csarnok lesz. A rövidebb beküldési határidő dacára ezúttal is rengeteg helyes megfejtés érkezett szerkesztőségünkbe, melyeket ezúton is köszönünk Kedves Olvasóinknak! A kisorsolt két szerencsés pedig nem más mint:
Jónás László
Dohány Attila
A nyerteseknek szívből gratulálunk!

4 helyszín, 18 csapat, 30×45-ös műfű, 5×2 méteres kapuk, 5+1 fős csapatok, 2×12 perc játékidő, több ezer néző, 5 milliós fődíj – az idei Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokság számokban. Szombat délután 14.30-tól mindennek lesz házigazdája Szeged, mint a sorozat második állomása.
A programot amerikaifutball- és cheerleader-bemutatók is színesítik a találkozók közötti szünetekben.

A tornáról folyamatos bejelentkezésekkel és fotókkal tudósítunk 14 órától! Tartsanak velünk!

A részletes program

Január 15., Szeged
14.30: Az “A” csoport bemutatása (KITE-Szeged, Vasas, Lombard Pápa Termál FC)
14.40: Szeged – Vasas
15.10: A “B” csoport bemutatása (Kecskeméti TE-ERECO, Szolnoki MÁV, Ferencváros)
15.18: Kecskeméti TE-Ereco – Szolnoki MÁV
15.46: “Városi Futball Legenda” köszöntése
15.50: Vasas – Lombard Pápa Termál FC
16.20: Cheerleader-bemutató I.
16.25: Amerikai futball-bemutató
16.40: Cheerleader-bemutató II.
16.45: Ferencvárosi TC – Szolnoki MÁV
17.15: Cheerleader-bemutató III.
17.20: Szeged – Lombard Pápa Termál FC
17.50: Tombolahúzás, “legöregebb, legfiatalabb szurkoló” játék
17.55: Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE-Ereco
18.25: Cheerleader-bemutató IV.
18.30: DÖNTŐ (A csoport I. helyezettje – B csoport I. helyezettje)
18.58: Eredményhirdetés

Sport

Korábbi magyar szövetségi kapitány dolgozhat Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi röplabdázókhoz érkezhet neves szakember.

Tovább olvasom

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Aktuál