Közélet

Százmilliókat spórolt az új hadvezetés

Százmilliókat spórolt az új hadvezetés

2011. január 19., szerda
Százmilliókat spórolt az új hadvezetés

Eddigi működése alatt is százmilliós összegeket spórolt meg a Magyar Honvédség vezetése. Móró Lajos vezérigazgató szerint ésszerűbb átszervezésekkel, valamint az önkéntes katonák bevonásával jelentős megtakarításokat értek el – írja a Magyar Hírlap online.

Olyan előnytelen szerződéseket írtak alá a HM EI Zrt. korábbi vezetői, amelyeknek sem a cég, sem a Magyar Honvédség nem látta hasznát – állítja

Móró Lajos

vezérigazgató. Eddigi működése alatt a Honvédelmi Minisztérium jelentős összegeket spórolt, az idén beinduló, önkénteseket bevonó rendszer pedig további pénzt átcsoportosítását teszi lehetővé. „Jelentősen csökkentettük a vezetői létszámot, kivétel nélkül megszüntettünk minden külső tanácsadói szerződést” – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Móró, aki azt is elmondta: az általuk üzemeltetett és állami tulajdonban lévő objektumok víz-, villany- és gázórái alvállalkozók nevén voltak bejegyezve, s ez súlyos következménnyel járhatott volna, ha tartozás miatt a szolgáltató lekapcsolja például a bánkúti radar áramellátását. Ezért a legfontosabb a külső cégekkel korábban kötött előnytelen szerződések átalakítása. (Forrás:

Magyar Hírlap online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.