Közélet

Megszűnik az árvízvédelmi készültség Szegednél

Megszűnik az árvízvédelmi készültség Szegednél

2011. január 15., szombat
Megszűnik az árvízvédelmi készültség Szegednél

Szombat hajnalban a Tisza vízszintje 650 centiméter alá csökkent Szegednél, ezért déltől megszűnik a csongrádi megyeszékhely vízmércéjéhez tartozó szakaszon az első fokú árvízvédelmi készültség – tájékoztatta Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) szóvivője az MTI-t.

Feljebb, a mindszenti vízmércénél szombat délelőtt 724 centiméter volt a vízállás, ott az előrejelzések szerint az jövő hét közepére süllyedhet a készültségi szint, 650 centiméter alá a folyó vízállása – mondta

Priváczkyné Hajdu Zsuzsanna

. A Hármas-Körös torkolati szakaszára irányadó csongrádi vízmércénél 700 centiméter körüli a Tisza vízszintje, ezért ott is elsőfokú készültség van. Az árvízvédekezésben 67-en vesznek részt, ők főként a tizenkét órás figyelőszolgálatot látják el, munkájukat azonban még mindig nehezíti, hogy a burkolatlan töltésszakaszok sok helyütt járhatatlanok – tudatta a szakember. Az Alsó-Tiszán az eddigi legmagasabb vízállást 2006 áprilisában mérték: Mindszentnél 1062, Szegednél 1009 centimétert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.