/

Megszűnik az árvízvédelmi készültség Szegednél

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombat hajnalban a Tisza vízszintje 650 centiméter alá csökkent Szegednél, ezért déltől megszűnik a csongrádi megyeszékhely vízmércéjéhez tartozó szakaszon az első fokú árvízvédelmi készültség – tájékoztatta Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) szóvivője az MTI-t.

Feljebb, a mindszenti vízmércénél szombat délelőtt 724 centiméter volt a vízállás, ott az előrejelzések szerint az jövő hét közepére süllyedhet a készültségi szint, 650 centiméter alá a folyó vízállása – mondta Priváczkyné Hajdu Zsuzsanna.
A Hármas-Körös torkolati szakaszára irányadó csongrádi vízmércénél 700 centiméter körüli a Tisza vízszintje, ezért ott is elsőfokú készültség van.
Az árvízvédekezésben 67-en vesznek részt, ők főként a tizenkét órás figyelőszolgálatot látják el, munkájukat azonban még mindig nehezíti, hogy a burkolatlan töltésszakaszok sok helyütt járhatatlanok – tudatta a szakember.
Az Alsó-Tiszán az eddigi legmagasabb vízállást 2006 áprilisában mérték: Mindszentnél 1062, Szegednél 1009 centimétert.

Előző sztori

Vízilabda: a Partizannal hangolt a Vasas ellen a Beton + FOTÓK

Következő sztori

Jövő héttől véget ér a “téli tavasz”