Magyarok is lehetnek vendégmunkások az USA-ban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt volt kelet-európai kommunista ország, köztük Magyarország is felkerült azoknak az államoknak a listájára, amelyek állampolgárai ideiglenesen munkát vállalhatnak különleges vendégmunkási vízummal az Egyesült Államokban – közölték amerikai illetékesek.

Észtország, Magyarország, Lettország, Macedónia és Szlovénia került fel a fenti listára. A listára felvett országok részt vehetnek azokban a programokban, amelyek lehetővé teszik az amerikai munkaadóknak, hogy külföldi állampolgárokat foglalkoztassanak mezőgazdasági és nem mezőgazdasági ágazatokban a munkaerő pótlására – közölte az amerikai állampolgársági és bevándorlási hivatal (USCIS).
A listára újonnan felkerült többi ország az óceániai térséghez tartozik. Szerepel az új országok között egy karibi ország, Barbados is.
Összesen 53 ország állampolgárai folyamodhatnak az idén ideiglenes vendégmunkási vízumért (H-2A és H-2B). A listát a szövetségi regiszterben január 18-án hozzák nyilvánosságra.

Előző sztori

88 baleset, 3 halott, 25 sérült az utakon

Következő sztori

Vonatbaleset Szentes és Csongrád között