Kosárlabda: Németh Bernadett Sopronba igazolt (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MKB-Euroleasing Sopron honlapján közölt információk megerősítik az elmúlt napokban kosárberkekben elterjedt pletykát, miszerint a szombaton Bencze Tamás vezetőedzővel együtt a Mediteam Szegednek felmondó Németh Bernadett Sopronba igazol. A hírt ma este jelentették be Sopronban a szurkolóknak, támogatóknak és a média képviselőinek.

Mint ismeretes, a Mediteam Szeged korábbi vezetőedzője, Bencze Tamás és korábbi csapatkapitánya, Németh Bernadett szombaton egyszerre mondtak fel a szegedi klubnál, az üzemeltető kft szerződésszegésére hivatkozva. Már akkor lábra kaptak olyan pletykák, hogy Németh Sopronba, egykori klubjához tér vissza. Ezt a hírt ma este, a szurkolók, a szponzorok és a média képviselői előtt elhangzó beszámoló során, Török Zoltán, a soproni klubot üzemeltető kft ügyvezetője erősítette meg hivatalosan.

“A mai napon a szezon végéig szóló megállapodást kötöttünk Németh Bernadettel. Egykori játékosunk szerződése – a vele megkötött megállapodás záradéka alapján -, a játékengedélyének megérkezése napján lép életbe. Ugyanakkor a Mediteam Szeged vezetésével megállapodtunk abban, hogy edzésmunkáját a játékengedély kiadásától függetlenül, a mai naptól Sopronban végezheti! Köszönjük nekik” – idézi a honlap az ügyvezetőt.

Németh Bernadett leigazolása azért is jött kapóra a soproniaknak, mert pénzügyi problémák miatt – kihasználva a Fenerbahcénál történt karácsony előtti doppingesetet – szerződést bontottak a csapat egyik sztárjával, Angel McCoughtryval és a játékos ügynökeit kizárva, közvetlenül a török csapat vezetésével tárgyalva eladták az amerikait Rátgéber László együttesének.

Török Zoltán elmondta azt is, Németh egy nap gondolkodási idő után bólintott rá ajánlatukra. A soproni és a szegedi klubok vezetése közötti folyamatos párbeszéd és az egyébként is meglévő jó viszony miatt – a kényes szituáció ellenére – zökkenőmentesen zajlottak a tárgyalások az ügyvezető szerint. Így sikerült elérniük azt, hogy a korábbi szegedi irányító azonnal edzésbe állhasson, ugyanakkor a szegedi klubvezetés a játékengedély átadását, azaz játékra való jogosultságát, a játékossal való tárgyalástól teszi függővé. Török Zoltán elmondta még, a szerződést eleve úgy kötötték meg, hogy Németh Bernadett szerződése a játékengedély kiadásától lép életbe Sopronban. A soproni ügyvezető hozzá tette még, bízik benne, hogy ez a megállapodás Németh és a Mediteam Szeged között “korrekt körülmények között mihamarabb megszületik.”

Németh Bernadett játékengedélye kiadásának külön pikantériája, hogy a hétvégén a Mediteam új vezetőedzőjével, a Ceglédről távozott Mészárosné Kovács Andreával épp Sopronba látogat bajnoki találkozóra. Az összecsapásnak már eleve hatalmas presztízst kölcsönöz az a tény, hogy ősszel a szegedi kosaraslányok hosszabbításban két vállra fektették a “Hűség városának” együttesét (100-93). Most, a csapat egykori legjobbjának Sopronba történő (vissza)igazolásával és esetleges szombati pályára lépésével a találkozót még nagyobb várakozás fogja megelőzni és még nagyobb érdeklődés fogja övezni.

Default thumbnail
Előző sztori

Vélemény: Szivárgás balra?

Default thumbnail
Következő sztori

Szegedi sikerek a 9. Tisza-kupán + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek