Sport

Kosárlabda: Nehéz csata vár a Mediteamre

Kosárlabda: Nehéz csata vár a Mediteamre

2011. január 9., vasárnap
Kosárlabda: Nehéz csata vár a Mediteamre

Nem csak az ellenféllel kell megküzdenie a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatának vasárnap kora este 17 órától az újszegedi sportcsarnokban: a klubvezetés szombaton este jelentette be sajtóközleményben a csapat eddigi vezetőedzőjének és irányítójának, Bencze Tamásnak és Németh Bernadettnek felmondását. A cseppet sem könnyű helyzetbe került Mediteam mérkőzését online közvetítjük!

Az év első hetében a szegedi női kosárlabdáról szólnak a hírek. Bár

Laczi Edit

továbbra is a maródiak listájára kényszerül, de kedden kiderült, hogy biztosan

műtéti beavatkozáshoz kell folyamodni

felépülése és későbbi játéka érdekében. A műtétre csütörtökön került sor, a feltárás nagymértékű beszakadást állapított meg a térd keresztszalagjánál, azonban az ép izomrostok révén, a

Török László

adjunktus végezte térdplasztikai beavatkozás sikerrel járt. A válogatott bedobó azóta már megkezdte a rehabilitációt

Thékes Lászlóné Cinike

segítségével.

Szerdán sajtótájékoztatón mutatták be

a Mediteam Szeged új névadó szponzorát, részben megújult klubvezetését, valamint a csapat régi-új centerét,

Olena Zserzserunovát

, aki aznap a egyből meccs legjobbjaként tért vissza a pályára, a nagy csatában, hosszabbításban

elveszített szolnoki bajnokin

. Szombat este pedig robbant a bomba:

Bencze Tamás

vezetőedző és a csapat válogatott irányítója

Németh Bernadett

felmondtak a klubvezetésnél

, - a hivatalos sajtóközlemény szerint - a csapatot üzemeltető kft szerződésszegésére hivatkozva. Ebből adódóan vasárnap este

Donkó Orsolya

klubigazgató és

Domokos Mihály

elnökségi tag (korábban mindketten vezették a csapatot edzőként) irányítja az együttest a kispadról. Amilyen derűsen indult tehát az év a Mediteamnek olyannyira borult be az ég a hétvégére, a legrosszabbkor, a jelenleg harmadik helyen álló Győr elleni hazai bajnoki előtt mindössze egy nappal, derült égből villámcsapásként sokkolva a csapatot. Egy apró pozitívuma azért mindenképp lesz az esti találkozónak, ugyanis most mutatják be hazai pályán az új csapatmezt.

Keller hazatért

A szerdai játéknapon a pályaválasztói jogot feladó BEAC ellen hazai pályán vendégként óriási győzelmet arató Pécs kispadján Keller Annamária - akivel december 10-én bontott szerződést a szegedi klub - is helyet foglalt. Kellerre a Fradiba távozott Turóczi Nikoletta pótlásaként számítanak a pécsi vezetők. Azóta játékengedélyét is kiadta a Mediteam, így "Mackó" szombaton már pályára léphetett a Baja ellen és hét perc játéklehetőséget kapott csereként.

A vendégek ősszel egypontos győzelmet arattak (72-71) a győri találkozón. Azóta sok víz lefolyt a Mosoni-Dunán, december végén a csapat egyik légiósát, a kosárlabdaberkekben jól csengő nevet viselő

Abi Olajuwont

(a legendás

Hakeem Olajuwon

lányát) elküldték, helyére azonban új amerikait, a 22 éves 196 centiméter magas

Quanitra Hollingsworth-t

igazolták az Euroligában szereplő TTT Riga csapatától. A ma esti összecsapás mindkét szereplője szerepelt az ősz folyamán az Európa-kupában. Csoportjaikból továbbjutva a sors szeszélye folytán egymás csoportellenfeleivel kellett megküzdjenek, ennek során a Szeged alulmaradt a francia Nantes-tal szemben, míg a Győr oda-vissza legyőzte a belga Wavert, s a legjobb nyolc közé kerülésért ismét a franciákkal kell majd játszania a kisalföldi gárdának, őket fogadják majd január 13-án, az első mérkőzésen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.