Kosárlabda: Megvan a Mediteam Szeged új edzője (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mészárosné Kovács Andrea a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatának új edzője – tudtuk meg a csapat háza tájáról. A korábbi ceglédi tréner 2012. május 31-ig szóló megállapodást írt alá a klubbal.

A Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatának elnöksége hétfő reggel az alábbi sajtóanyagot juttatta el szerkesztőségünk részére:

“A Mediteam Szeged 2012. május 31-ig szóló megállapodást kötött Mészárosné Kovács Andreával, aki vezetőedzőként irányítja tovább az egyesületet. Szakmai segítője Donkó Orsolya lesz, aki továbbra is klubigazgatóként dolgozik. Vezetőségünk biztos abban, hogy Kovács Andrea személye garancia a magas színvonalú szakmai munkára, és irányításával az előző négy bajnokságban dobogós csapat feledteti az elmúlt hónapok kisiklásait.”

Donkó Orsolya klubigazgató megkeresésünkre elmondta, nem akartak külföldi vezetőedzőt igazolni, s azért a ceglédi trénerre esett választásuk, mert az elmúlt időszakban úgy találták, a bajai származású sportvezető jó játékstílust alakított ki a nagyon fiatal ceglédi csapattal. A szegedi kosárcsapat egykori játékosa és vezetőedzője bízik benne, hogy az az agresszívebb stílus és harcmodor, amit az utánpótlás-válogatottnak több játékost is adó ceglédi csapat eddig képvisel, Szegeden is működni fog az új edző vezetése alatt. Az új vezetőedző a hétfő délután 16 órakor kezdődő edzésen ismerkedik meg új csapatával, melynek keretében leánya, Mészáros Vivien is megtalálható.

Mészárosné Kovács Andrea a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium testnevelő tanára és ezidáig a kosárlabda-szakosztály vezetője volt, itthon elismert szakvezető. Játékosként 1986-1993 között Sopronban játszott, 1988-ban tagja volt a Duna-kupát és az NB I/B-t megnyerő csapatnak, 1993-ban a magyar bajnoki címet elhódító gárdának. Az időközben a válogatottba is bekerült Kovács ezt követően Diósgyőrben is megfordult, majd Kecskeméten fejezte be játékoskarrierjét, edzőként vezetve tovább a “hírös város” női kosarasait.

A klubigazgató kérdésünkre elmondta, a vezetőedzővel együtt szombaton távozó csapatkapitány pótlására egyelőre nem keresnek játékost, irányító poszton a Laklóth-Lengyel páros a Győr ellen jól oldotta meg a feladatokat. Ellenben már korábban is felmerült, hogy Olena Zserzserunova visszatérése mellett még egy légióst igazolna a csapat. Jelenleg egy 2-es és 3-as poszton bevethető ukrán válogatott a kiszemelt, azonban még nem derült ki, igazolható-e. Amennyiben igen, rövidesen megkezdődnek vele a tárgyalások Szegeden, s ha az igazolás összejön, Zserzserunova honfitársától azt várják, hogy jól alkalmazkodik majd a csapat új edzője által képviselt agresszív védekezéses, gyors indításokkal operáló játékstílushoz.

Előző sztori

Magyarország nemzetközi pozíciója a tét az EU-elnökség ügyében

Következő sztori

Baleset szemtanúit keresi a rendőrség