Sport

Kosárlabda: Megvan a Mediteam Szeged új edzője (FRISSÍTVE)

Kosárlabda: Megvan a Mediteam Szeged új edzője (FRISSÍTVE)

2011. január 10., hétfő
Kosárlabda: Megvan a Mediteam Szeged új edzője (FRISSÍTVE)

Mészárosné Kovács Andrea a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatának új edzője - tudtuk meg a csapat háza tájáról. A korábbi ceglédi tréner 2012. május 31-ig szóló megállapodást írt alá a klubbal.

A Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatának elnöksége hétfő reggel az alábbi sajtóanyagot juttatta el szerkesztőségünk részére:

"A Mediteam Szeged 2012. május 31-ig szóló megállapodást kötött Mészárosné Kovács Andreával, aki vezetőedzőként irányítja tovább az egyesületet. Szakmai segítője Donkó Orsolya lesz, aki továbbra is klubigazgatóként dolgozik. Vezetőségünk biztos abban, hogy Kovács Andrea személye garancia a magas színvonalú szakmai munkára, és irányításával az előző négy bajnokságban dobogós csapat feledteti az elmúlt hónapok kisiklásait."

Donkó Orsolya

klubigazgató megkeresésünkre elmondta, nem akartak külföldi vezetőedzőt igazolni, s azért a ceglédi trénerre esett választásuk, mert az elmúlt időszakban úgy találták, a bajai származású sportvezető jó játékstílust alakított ki a nagyon fiatal ceglédi csapattal. A szegedi kosárcsapat egykori játékosa és vezetőedzője bízik benne, hogy az az agresszívebb stílus és harcmodor, amit az utánpótlás-válogatottnak több játékost is adó ceglédi csapat eddig képvisel, Szegeden is működni fog az új edző vezetése alatt. Az új vezetőedző a hétfő délután 16 órakor kezdődő edzésen ismerkedik meg új csapatával, melynek keretében leánya,

Mészáros Vivien

is megtalálható.

Mészárosné Kovács Andrea

a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium testnevelő tanára és ezidáig a kosárlabda-szakosztály vezetője volt, itthon elismert szakvezető. Játékosként 1986-1993 között Sopronban játszott, 1988-ban tagja volt a Duna-kupát és az NB I/B-t megnyerő csapatnak, 1993-ban a magyar bajnoki címet elhódító gárdának. Az időközben a válogatottba is bekerült Kovács ezt követően Diósgyőrben is megfordult, majd Kecskeméten fejezte be játékoskarrierjét, edzőként vezetve tovább a "hírös város" női kosarasait. A klubigazgató kérdésünkre elmondta, a vezetőedzővel együtt szombaton távozó csapatkapitány pótlására egyelőre nem keresnek játékost, irányító poszton a Laklóth-Lengyel páros a Győr ellen jól oldotta meg a feladatokat. Ellenben már korábban is felmerült, hogy

Olena Zserzserunova

visszatérése mellett még egy légióst igazolna a csapat. Jelenleg egy 2-es és 3-as poszton bevethető ukrán válogatott a kiszemelt, azonban még nem derült ki, igazolható-e. Amennyiben igen, rövidesen megkezdődnek vele a tárgyalások Szegeden, s ha az igazolás összejön, Zserzserunova honfitársától azt várják, hogy jól alkalmazkodik majd a csapat új edzője által képviselt agresszív védekezéses, gyors indításokkal operáló játékstílushoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.