Gazdaság

Kockázatos ország lettünk

Kockázatos ország lettünk

2011. január 9., vasárnap
Kockázatos ország lettünk

Görögország a világ legkockázatosabb adós országa, megelőzve Venezuelát, de a legmagasabb kockázatú államadósok tízes globális listáján négy további EU-tagállam is szerepel, köztük most először Magyarország - áll az egyik legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport hétvégén ismertetett összesítésében - írja a Világgazdaság Online.

Magyarország a lista összeállításához figyelembe vett december 31-ei zárószint alapján 378,0 bázispontos CDS-középárfolyammal került fel a legkockázatosabb tízes államadósi csoportba, ám azóta is jelentősen romlott a magyar államadósság-törlesztési kockázat megítélése a londoni piacon. A CMA DataVision adatsora szerint a magyar CDS-tranzakciók árazása az elmúlt heti londoni kereskedést 390,9 bázisponton zárta. A pénteki zárásra kialakult árazás azt jelenti, hogy a magyar szuverén törlesztési leállás kockázatára biztosítási tranzakciókat kínáló piaci szereplők jelenleg 391 ezer euró körüli éves díjat kérnek minden 10 millió euró magyar államadósság után a befektetőktől az irányadó ötéves futamidőre. A magyar CDS-kontraktusok így most csaknem 13 ezer euróval drágábbak középárfolyamon, mint a múlt év végén. (Forrás:

Világgazdaság Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.