Bulvár

Eltűnőben a banán és a Maldív-szigetek?

Eltűnőben a banán és a Maldív-szigetek?

2011. január 15., szombat
Eltűnőben a banán és a Maldív-szigetek?

Illusztráció: Gémes Sándor

A III. Magyarországi Klímacsúcs szerdai programja előtt a szervezők összeállítást készítettek azokról a károkról, amelyeket a klímaváltozás okozott - írja az InfoRádió.

Néhány példát említve: Ahol már nem síelhetsz többé: a Chacaltaya gleccser - A globális felmelegedés miatt ez év elején elolvadt a 18 000 éves Chacaltaya gleccser Bolíviában! Ahova nem fogsz tudni nyaralni menni: a Maldív-szigetek - A Maldív-szigetek a globális felmelegedés miatt eltűnhetnek az óceánban! Egyes előrejelzések szerint az 1196 szigetből álló ország akár már 2030-ban lakhatatlanná válhat! Amit gyermekeid már nem ehetnek: banán - A banán 10 éven belül eltűnhet a Föld felszínéről, mivel az emberi beavatkozás következtében elvesztette genetikai sokszínűségét! Ahol unokáid már nem karneválozhatnak: Velence - Velencét az 1900-as években évente hétszer öntötte el az ár, 2002-ben már 108-szor, és ha minden változatlan marad, akkor 2100-ra a város folyamatosan víz alatt lesz. Amit ma még nem hiszel el: Északi-sarkról az elkövetkező száz év során eltűnik a jég - A globális felmelegedés miatt az Északi-sarkról az elkövetkező száz év folyamán teljesen el fog tűnni a jég. A sarki jég 1978 óta minden évtizedben 3-4 százalékkal zsugorodik, így az évszázad végére nyaranta nem lesz már jég az Északi-sarkon. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.