Közélet

Csak a legveszélyesebb kátyúkat szüntetik meg

Csak a legveszélyesebb kátyúkat szüntetik meg

2011. január 17., hétfő
Csak a legveszélyesebb kátyúkat szüntetik meg

A nagyvárosok útjait tavaly sem kímélte az időjárás, ráadásul a zord idő a kátyúk végleges kijavítását sem teszi lehetővé, most csak ideiglenes munkálatokat végezhetnek az utak fenntartói.

A főváros útjain decemberben mintegy 40 millió forint értékű javítást végeztek, tavasszal a téli ideiglenes korrekciók végleges aszfaltozásával, az újonnan keletkező hibák javításával nagyobb felületen, nagyobb költséggel zajlik a munka. Az idén az éves tervezett költség, mintegy 700 millió forint várhatóan fedezi a szükséges javításokat - tudta meg a lap a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-től. Budapest az útburkolatok fenntartására és üzemeltetésére a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-vel kötött közszolgáltatói szerződést. Az FKF folyamatosan végzi a munkát, a tavalyi év hasonló időszakához képest negyedére sikerült visszaszorítani a ki nem javított kátyúk mennyiségét. Szegeden a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. folyamatosan igyekszik megszüntetni a legveszélyesebb kátyúkat, de csak tavasszal lehet komplett módon kijavítani az úthibákat - mondta

Molnár László

, a városüzemeltetési iroda vezetője. Az önkormányzat éves szinten 100-120 millió forintot fordít az útjavításokra. Debrecen tavalyi büdzséjében 180 millió forint szerepelt utak kátyúzására, s várhatóan a keret az idén sem lesz bővebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.