Közélet

Budapestre is megérkezett az Önkéntes turné

Budapestre is megérkezett az Önkéntes turné

2011. január 8., szombat
Budapestre is megérkezett az Önkéntes turné

Önkéntes az, amit érdek nélkül teszünk - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök az önkéntesség európai évének alkalmából rendezett nyitó konferencián szombaton Budapesten. Egy 2010 májusában készített Eurobarometer-tanulmány szerint tízből három európai aktívan vállal önkéntes munkát.

Az államfő kiemelte: a sokszor kárhoztatott anyagiasság mellett az emberiség örök erényeként megmaradt bennünk a késztetés, hogy olykor viszonzás nélkül is dolgozzunk, segítsünk. Az önkéntesség európai éve keretében az Európai Bizottság 27 országot érintő turnét indított 2010 decemberében Brüsszelből. Az európai turné keretében 2011. január 8. és 14. között a budapesti Millenáris Teátrumban tartanak programsorozatot Önkéntes turné címmel. Az Önkéntes turné tematikus napok révén mutatja be a magyarországi önkéntesség sokszínűségét. Az adott nap tematikájának megfelelően minden nap más és más szervezetek, intézmények és cégek mutatkoznak be. A szombat a gyermek, ifjúság, sport és szabadidő, a vasárnap a kultúra, design, művészet, a hétfő a vállalati önkéntesség, a kedd az oktatás, a szerda a szociális-, idős-, egészség- és fogyatékosügy, a csütörtök a segélyezés, adományozás, jótékonyság, társadalmi részvétel, a péntek pedig a közlekedés és környezetvédelem napja lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.