Gazdaság

Bővítették a sándorfalvi bölcsődét

Bővítették a sándorfalvi bölcsődét

2011. január 4., kedd
Bővítették a sándorfalvi bölcsődét

Sándorfalva Város Önkormányzata 2008 júniusában pályázatot nyújtott be bölcsődéjének fejlesztésére. Az új épületrészt január közepétől vehetik birtokba a gyerekek.

A kétfordulós pályáztatás eredményeként tavaly több mint 117 millió forint európai uniós támogatásban részesült az önkormányzat. A projekt összköltsége mintegy 136 millió forint. A 90%-os támogatási intenzitású fejlesztés következtében egy új épületszárny építése valósult meg, amelyben két új csoportszoba jött létre a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel, eszközökkel, berendezésekkel és a kicsik egészséges életmódra nevelésében jelentős szerepet játszó sószobával. Az új épületrészhez szükséges eszközbeszerzésen túl az udvari játszótér is gazdagodott új, korszerű, a gyermekek biztonságos foglalkoztatását szolgáló udvari játékokkal. A bölcsőde bővítésével indokolttá vált a már meglévő épületrész részbeni felújítása és korszerűsítése is. A régi épületrészhez kapcsolva babakocsi tároló, elkülönítő, orvosi szoba, nagyobb gyermek átadó- öltöztető került kialakításra. Az új épületszárny környezettudatos építészeti technikákkal valósult meg, a fűtési és hűtési energiát, meleg vizet kondenzációs kazán és napkollektor biztosítja, amely hosszú távon energia és költségtakarékossá teszi az épületet. Szennyvízcsatorna hálózat hiányában közműpótló berendezés lesz telepítve, mely az egész létesítményt kiszolgálja. Az újonnan keletkező szennyvíz kezelése biológiai szennyvíztisztító művel történik. A tisztított víz újrahasznosítható a mellékhelyiség öblítésére, illetve öntözésre. A fejlesztésnek köszönhetően Sándorfalva Város bölcsődéje alkalmassá vált a korábbi 20 helyett 40 három év alatti, bölcsődés korú gyermek befogadására, napközbeni ellátására, gondozására, harmonikus fejlődésének biztosítására. A beruházás építési munkálatai tavaly év végén fejeződtek be. Az átadó ünnepség január 13-án, 15 óra 30 perckor veszi kezdetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.