Az MSZP szerint megszűnt a sajtószabadság

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP szolidaritást vállal minden hazai médiummal, mivel a szocialisták megítélése szerint Magyarországon a médiatörvény hatályba lépésével megszűnt a sajtószabadság.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP minden törvényes parlamenti és parlamenten kívüli eszközt megragad, hogy visszaszerezze az ország méltóságát és a sajtószabadságot. A szóvivő – miután felidézte, hogy hétfőn a Népszabadság és a Népszava is a jogszabály ellen tiltakozó címlappal jelent meg – a médiatörvényt ért kritikákkal kapcsolatban úgy fogalmazott: “sikerült kihúzni a gyufát az Európai Uniónál”, és a külföldi sajtóban is rendre csak bíráló cikkek jelennek meg Magyarországról.
Nemcsak a médiatörvényt kritizálják, hanem “a magánnyugdíjpénztárak államosítását” és a különadókat is – mondta, hozzáfűzve, “Európa nem bánik kesztyűs kézzel” az unió soros elnökségét átvevő magyar kormánnyal.
A médiatörvénnyel kapcsolatban Kormos Kata elsősorban azt kifogásolta, hogy nem egyértelmű szabályokat fogalmaz meg, így lehetetlen azokhoz igazodni. Példaként hozta: bizonytalan, hogy a médiatanács mi alapján szabhat ki bírságokat; elfogadhatatlannak nevezte, hogy kormánypárti politikusok szerint a bírálattal meg kell várni a jogalkalmazás tapasztalatait.

Default thumbnail
Előző sztori

Ötvenmilliárd dollárt ér a Facebook

Default thumbnail
Következő sztori

A Jobbik és az MSZP szerint a kispénzűek nem járnak jól az egykulcsos adóval

Legutóbbi hasonló cikkek