Az elmúlt évben kétmilliárdra nőtt az internetezők száma

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az internet forgalmának elemzésével foglalkozó Pingdom cég közzétette a globális internethasználat 2010-es statisztikáit. Az adatok a cég saját mérései és becslései mellett tucatnyi más piacelemző statisztikáin alapulnak – olvasható az index.hu-n.

2010 volt az az év, amikor a világ internetezőinek száma túllépte a kétmilliárdot. A legnagyobb piac Ázsia 800 millió feletti felhasználószámmal, Európa az 500 millióhoz közelít, és a 266 milliós Észak-Amerikát pár éven belül utolérheti a 200 milliót éppen most átlépett Latin-Amerika, és megközelítheti a 110 milliós Afrika is. Egy év alatt 280 millió új felhasználó csatlakozott az internetre.
A levelezőszerverek napi átlagban 294 milliárd e-mailt kezeltek tavaly, ezeknek 89 százaléka volt kéretlen reklámlevél. A kétmilliárd netezőre 2,9 milliárd aktív e-mail fiók jut, ezek háromnegyede ingyenes postafiók. A decemberi adatok szerint 250 millió weboldal volt a neten, ami 21 millióval több, mint a 2009 végéről származó adat.
A legnépszerűbb oldal 600 millió felhasználóval (ebből 250 millió tavaly csatlakozott) a Facebook, ahol napi egymilliárd információt (link, kép, státuszüzenet) osztanak meg egymással a „júzerek”, és napi 20 millió új alkalmazást telepítenek. A web másik nagy csomópontja a YouTube, ahol napi kétmilliárd videót néznek meg a látogatók, és minden percben 35 órányi új videó kerül be a videómegosztó rendszerébe. A böngészőstatisztika szerint az Internet Explorer piaci részesedése 50 százalék alá csökkent, a Firefoxé 30 fölé nőtt, és a Chrome majdnem elérte a 15 százalékot.

Forrás: index.hu

Előző sztori

Tiszaszigeti segítség Adának csatornaépítésben

Default thumbnail
Következő sztori

Vízilabda: a becsületért küzd a Szeged Beton

Legutóbbi hasonló cikkek