Egyetem

Az elmúlt évben kétmilliárdra nőtt az internetezők száma

Az elmúlt évben kétmilliárdra nőtt az internetezők száma

2011. január 18., kedd
Az elmúlt évben kétmilliárdra nőtt az internetezők száma

Az internet forgalmának elemzésével foglalkozó Pingdom cég közzétette a globális internethasználat 2010-es statisztikáit. Az adatok a cég saját mérései és becslései mellett tucatnyi más piacelemző statisztikáin alapulnak - olvasható az index.hu-n.

2010 volt az az év, amikor a világ internetezőinek száma túllépte a kétmilliárdot. A legnagyobb piac Ázsia 800 millió feletti felhasználószámmal, Európa az 500 millióhoz közelít, és a 266 milliós Észak-Amerikát pár éven belül utolérheti a 200 milliót éppen most átlépett Latin-Amerika, és megközelítheti a 110 milliós Afrika is. Egy év alatt 280 millió új felhasználó csatlakozott az internetre. A levelezőszerverek napi átlagban 294 milliárd e-mailt kezeltek tavaly, ezeknek 89 százaléka volt kéretlen reklámlevél. A kétmilliárd netezőre 2,9 milliárd aktív e-mail fiók jut, ezek háromnegyede ingyenes postafiók. A decemberi adatok szerint 250 millió weboldal volt a neten, ami 21 millióval több, mint a 2009 végéről származó adat. A legnépszerűbb oldal 600 millió felhasználóval (ebből 250 millió tavaly csatlakozott) a Facebook, ahol napi egymilliárd információt (link, kép, státuszüzenet) osztanak meg egymással a „júzerek”, és napi 20 millió új alkalmazást telepítenek. A web másik nagy csomópontja a YouTube, ahol napi kétmilliárd videót néznek meg a látogatók, és minden percben 35 órányi új videó kerül be a videómegosztó rendszerébe. A böngészőstatisztika szerint az Internet Explorer piaci részesedése 50 százalék alá csökkent, a Firefoxé 30 fölé nőtt, és a Chrome majdnem elérte a 15 százalékot.

Forrás:

index.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.