/

88 baleset, 3 halott, 25 sérült az utakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 88 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Ebből 2 közlekedési baleset 3 halálos áldozatot követelt, 6 súlyos, 19 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 61 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A meteorológiai előrejelzés szerint a mai napon sok napsütésre számíthatunk, inkább csak a magasszintű felhőzet szűrheti a januári napsütést. Reggel fagypont körül alakulhat a hőmérséklet, délután 5 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk, északkeleten lesz a hűvösebb. Gyenge melegfronti hatás kezdődik délután.

A kései világosodás és a korai besötétedés nagyobb koncentrációt igényel. Jól láthatóságuk érdekében elengedhetetlen a megfelelő kivilágítás, gyalogosok esetében a láthatóság fokozása. Gépjárműveknél fontos a megfelelően beállított tompított fényszóró bekapcsolása és használata. Elindulás előtt mindig ellenőrizzük a világítóberendezéseket!

M0 régi szakaszán (várhatóan 2011. december 31-ig) épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal közlekedjenek, szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat! Ne vezessenek rutinból!

M1: jobb-bal pályatesten a 12-67. km szelvények között mobil terelés és 80 km/ó sebességkorlátozás mellett kátyúzást végeznek.

M3, M30: jobb-bal pályatesteken az M3 130-180. km szelvényekben, az M30 jobb-bal pályatesteken 0-30. km-ek között szalagkorlát-javítást és kátyúzást végeznek mobil terelés és kitáblázás mellett.

M5, M6: úton folyó munkálatokat nem terveznek.

M7: jobb-bal pályatesteken 150-160. km szelvények között úton folyó mobil mérési munkálatokat végeznek 80-as korlátozás mellett.

Az előre ki nem számítható bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. Fokozott óvatossággal vezessenek!

Határainkon elsősorban Csongrád megye Röszke autópálya és Nagylak közúti határátkelőhelyein a hétvégi kamionstoppal összefüggésben csak a teherforgalomban számolunk maximum 1 órás várakozás kialakulásával.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Záhony közúti határátkelőhelyen várható 60-120 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személyforgalomban, belépő irányban. A várakozási időt növelheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen is várható a hétvégén egy órás várakozás a belépő személyforgalomban.
A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.
Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.

Ferihegy (RRI)
A légi közlekedést, a járatok indulását és érkezését befolyásoló időjárási tényezőről, munkabeszüntetésről nincs információnk.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html oldalon.

Elindulás előtt – vagy ha már úton vagyunk – érdemes tájékozódni az adott útszakasz forgalmi helyzetéről. Ezt megtehetik a következő információs vonalakon:

Az Útinform rádiós információi, az Útinform telefonos utastájékoztatója a 336-24-00 számon, interneten a www.kozut.hu honlap (itt részletes térkép is található az esetleges terelésekről), hasonló az utinform@kozut.hu honlap is. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. telefonszáma: 06-40/40-50-60 (ez olvasható az autópályákon kihelyezett portáltáblákon is).

ORFK Szóvivői Iroda

Előző sztori

Árokba borultak, megfulladtak

Következő sztori

Magyarok is lehetnek vendégmunkások az USA-ban