Szombat-vasárnap: Don Carlos a Belvárosi Moziban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton ismét élő közvetítés lesz a New York-i Metropolitan Operából a Belvárosi moziban, műsoron Verdi: Don Carlos című operája. Az IH Rendezvényközpontban lép fel a Golgota Gospel Kórus, és ugyanitt rendezik meg este a II. Dél-Alföld Szépe választást. Több jó gyermekprogramot is ajánlunk a hétvégén, és látogassanak el a Dóm térre, ahol szombaton Állati Karácsony címmel állatbarátsági délutánt rendeznek az Orpheus Állatvédő Egyesülettel.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban szombaton 15 órakor Kálmán Imre: Csárdáskirálynő – nagyoperett három részben – a Szegedi Nemzeti Színház előadása (bérletszünet). Részletek a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/kalman-imre-csardaskiralyno-1 oldalon.

A Kisszínházban szombaton 19 órakor, vasárnap 15 és 19 órakor Testek filozófiája – a Szegedi Kortárs Balett előadása (bérletszünet). Az előadásról és a szereplőkről részleteket olvashatnak a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/szegedi-kortars-balett-testek-filozofiaja oldalon.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében vasárnap délelőtt 11 órakor Ilyenek az állatok

(bérletszünet). Bővebben a http://www.koverbela.hu oldalon.

MET élő a Belvárosi moziban

Szombaton 18.30-kor élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából a Belvárosi moziban: Giuseppe Verdi: Don Carlos – a Metropolitan Opera, a Royal Opera House, Covent Garden és a Norvég Nemzeti Opera & Balett közös produkciója. Bővebben a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/giuseppe-verdi-don-carlos/6461/ oldalon.

Golgota Gospel

A Golgota Gospel Kórus karácsonyi koncertje lesz vasárnap 16 órakor az IH Rendezvényközpontban. Részletek a www.ihrendezvenykozpont.hu/event/330 oldalon.

Magyarnóta délután

A Magyarnótaszerzők és Énekesek Dél-magyarországi Egyesülete vasárnap 15 órakor nótadélutánt rendez a Belvárosi moziban. A fellépők névsorát a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/magyarnota-delutan/6508/ oldalon olvashatják.

10 éves a Fandante Kamarakórus

Hódmezővásárhelyen a Fandante Kamarakórus születésnapi hangversenyét tartják a Mozaik mozi kamaratermében szombaton 16.30-kor. A koncertre a belépés díjtalan.

Gyermekprogramok

Szombaton 10.30-kor a Gyermekkönyvtárban „Angyalbaranka” – bábmese óvodások és kisiskolások számára Diószegi Ági, Szűcs Dóri és Tóth Andi bábosok előadásában.

A Móra Ferenc Múzeumban szombaton délelőtt Múzeumi Matiné: “Luca, Luca kitty-kotty!” – Luca napi foglakozás Szűcsné Kopasz Kinga vezetésével. Gyülekező a múzeum előtt 10 óráig.

A Reökben szombaton 10 órától Helen Doron matiné – kézműves foglalkozás 3 éves kortól. A karácsony jegyében: agyag, szalma karácsonyfadíszek készítése, angyalka papírból, karácsonyi papírfüzér.

Dzsungel Kupa – a Játékdzsungel Játszóház (Szatymazi u. 2/b.) vasárnap 10.30-tól gokart ügyességi és gyorsasági versenyt hirdet. Jelentkezni 3 éves kortól lehet. Nevezési díj: 500 forint. Web: www.jatekdzsungeljatszohaz.hu

Dóm Téri Advent

A Dóm téren szombaton 14 órától Állati Karácsony: állatbarátsági délután az Orpheus Állatvédő Egyesülettel. 16 órakor Állati szép karácsony (interaktív mesejáték). 20 órakor a Kankalin Néptáncegyüttes és a Kender Zenekar. Vasárnap 11 órától Nemzetközi Betlehemes Találkozó. 16 órakor Kenworth Band gyermekzenekar (koncert). 17 órakor Gyertyagyújtás az óriáskoszorún. Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig.  A hétvégi Dóm téri programokról bővebben a www.domter.hu oldalon olvashatnak.

II. Dél-Alföld Szépe választás

Az IH Rendezvényközpontban szombaton 20 órakor rendezik meg a II. Dél-Alföld Szépe választást. Jegyár: 1000 forint. Részletek a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/332 oldalon.

Cicamentők adománygyűjtése

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete eleséggyűjtő akciót tart szombaton 9-13 óráig a Belvárosi Kisállatcentrumban (Tisza L. krt 36.). Cicaotthonuk árva cicái számára gyűjtenek. Minden állatbarátot szeretettel várnak.

Beszélő – Geréb Ágnes barátai a Grand Caféban

A Szegedi Egyetemi Színpad tagjainak estjén, Beszélő címmel szombaton 17 órakor a Grand Caféban beszélgetést tartanak Geréb Ágnes barátai, egykori csapattársai, hogy kifejezzék melléállásukat jelenlegi méltatlan helyzetében.

A mozik hétvégi műsorai

A Grand Café-ban szombaton és vasárnap:

19 órakor: Tetro – feliratos amerikai-olasz-spanyol-argentin film, rendező: Francis Ford Coppola.

21 órakor: 22 lövés – feliratos francia film, rendező: Richard Berry.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétvégi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

Szombaton:

14, 16 órakor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

18.30-kor: MET élő: Verdi: Don Carlos

Vasárnap:

10 órakor és 20.30-kor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

18 órakor: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem – szombaton és vasárnap:

10.30-kor és 14.30-kor: Csingiling és a nagy tündérmentés – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Bradley Raymond.

18.15-kor: Dumas – színes, feliratos francia dráma, rendező: Safy Nebbou.

16 órakor és 20.30-kor: Az amerikai – színes, feliratos amerikai thriller. Rendező: Anton Corbjin.

Csőke József terem:

Szombaton:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor: Zimmer Feri 2. – színes, magyar vígjáték. Rendező: Tímár Péter.

19.30-kor: Call Girl – színes, feliratos szlovén-német-szerb-horvát dráma. Rendező: Damjan Kozole.

Vasárnap:

17.30-kor: Zimmer Feri 2. – színes, magyar vígjáték. Rendező: Tímár Péter.

19.30-kor: Call Girl – színes, feliratos szlovén-német-szerb-horvát dráma. Rendező: Damjan Kozole.

Hétvégi bulik

A JATE Klubban szombaton 22 órakor szomBEAT – A hétvége lüktetése! Házigazda: Bende Gábor. Lányoknak a buli ingyenes!

A SZOTE Klubban szombaton 22 órakor Night Fever PartyDJ Effendi. Russian Standard promóció hostessekkel.

Az Afrika Cafe-ban szombat este Ladies Night – a csábító koktélok éjszakája.

A Retro-Blueseum-ban (Zárda utca) szombaton ´958-as Boogie Klub.

A Gödör étteremben szombat este Dancing-Ring. A zenekar: meglepetés!

Előző sztori

Inflációval megegyező díjemelések Szegeden

Következő sztori

Az eddigi legnagyobb vízálláshoz közelítő áradás várható a Tiszán