Szerda: Kájoni Miserend a Dómban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Adventi jótékonysági koncertet rendeznek a Dómban szerdán a dévai Böjte Csaba testvérrel és a csíkszeredai Role együttessel, a Kájoni-kódex régi magyar énekeiből. Zongorabemutató koncertre várják a zenekedvelőket Korzó Zeneházban, újabb Szabadegyetem-Szeged előadás lesz, és kiállítás nyílik az előadó gyűjteményéből a TIK-ben, a Millenniumi Kávéházba „rendhagyó zenehallgatásra” invitálják az érdeklődőket. A Grand Caféban Rábel Zsófia első kötetének, a Belvárosi moziban pedig az Üvegtigris harmadik részének bemutatója lesz.

Zongora-bemutató koncert

Az új Bösendorfer Imperial hangverseny-zongorát bemutató koncertet tartanak a Korzó Zeneházban, ahol szerdán este 19.30-kor Érdi Tamás, a fiatal pianisták kiválósága szerepel. Műsor: Chopin: Fantaisie Impromptu, Op. 66; e-moll noktürn, Op. 72. Nr. 1; g-moll ballada, Op. 23; Barcarola, Op. 60; Ász-dúr Polonaise Op. 53; Liszt: Funérailles;  Desz-dúr Consolation;  A Villa d’Este szökőkútjai;  I. Mefisztó-keringő. Bővebben a http://symph.szegedvaros.hu/?q=hu/node/313 oldalon.

Kájoni Miserend a Dómban

Adventi jótékonysági koncertet rendeznek a szegedi Dómban szerdán 18 órakor Böjte Csaba testvérrel (Déváról) és a Role együttessel (Csíkszeredából). A műsor a Kájoni-kódex régi magyar énekeit dolgozza fel mai formában. A koncerten a dévai Szent Ferenc Alapítvány javára gyűjtenek adományokat. További információk a www.rhz.hu oldalon.

Bábszínház

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében szerdán délelőtt 10 órakor Minden egér szereti a sajtot (Törpike bérlet).

Sorsunk a számokban

A Csillag téri fiókkönyvtárban szerdán 16 órakor „Sorsunk a számokban” – numerológia. Előadó: Csányi Tamásné Éva, speciális tanácsadó.

Szabadegyetem-Szeged és kiállítás a TIK-ben

A Szabadegyetem-Szeged előadássorozat keretében szerdán 18 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében Szónoky Miklós, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar egyetemi docensének előadását tekinthetjük meg “Az ásványok és kőzetek, mint a képzőművészetek és kultúra hordozói” címmel.

Ugyanitt minden érdeklődőt várnak szerdán 15 órára a TIK átriumába a Természet alkotta szobrok, a konkréciók című kiállítás megnyitójára. A kiállítás Szónoky Miklós geológus egyetemi docens gyűjteményéből készült.

Karácsonyi Karitász-vásár

A Karitász szerdától december 20-ig vásárt tart a Szeged Nagyáruházban. Itt kínálják eladásra azokat a kézműves tárgyakat, amelyek az ősszel megrendezett Alkotóházakban készültek. A teljes bevételből téli tüzelőt vásárol a Karitász rászoruló családok és egyedülállók számára.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren szerdán 17 órakor a Mentés Másként Trió és a Piarista Gimnázium Népi Kamaraműhelye (koncert). 19 órakor Dél-alföldi Harmonikabarátok Klubja (koncert). Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. Bővebben a www.domter.hu oldalon.

Elmaradó előadás az IH Rendezvényközpontban

Az IH Rendezvényközpont tájékoztatja az érdekelteket, hogy a szerdán 19 órára meghirdetett Előkarácsonyi party meglepetésekkel, azaz Nagy Sándor, az X-faktorból ismert Vastag testvérek, és további sztárfellépők közreműködésével tervezett előadás elmarad, és 2011. március 10-én tartják meg. Az Előkarácsonyi party-ra váltott jegyek az IH Rendezvényközpontban visszaválthatók vagy a márciusi rendezvényre becserélhetők.

Közéleti Kávéház

A MTESZ Székházban ( Kígyó u.6.) szerdán 17 órakor Egészség Bár Klub: A lélek útja 2. rész. – ünnepi együttlét lélekemelő gondolatokkal, versekkel, képekkel, zenével. Vendégek: Győrfiné Bullás Mária festőművész, Dobra Izabella és Tóth László, a Lelkesek Körének megalapítói, Csizmadia Claire spirituális selyemfestő.

A Hansági Ferenc Oktatási Alapítványi Iskolában (Kenyérgyári út 8.) szerdán 17 órakor Nemzetpolitikai Klub – Közösségi kenyérsütés, ahol bárki megtanulhatja, hogy kell adalékok nélkül kenyeret sütni. Házigazda: Bene Gábor.

A HBH Étterem különtermében (Deák F. u. 4.) szerdán 18 órakor Merre tovább baloldal? – a Szociális Unió programja. Beszélgetőtársak: Sipos József történész és Szalay István matematikus. Vendég: Szili Katalin. Házigazda: Kószó László, Szövetség a jövőért Mozgalom.

A Milleniumi Kávéház klubhelyiségében szerdán 18 órakor Isten megjelenése a zenében – rendhagyó zenehallgatás Gárdián Gáborral és vendégeivel. Moderátor: Pleskonics András. Közreműködik: Kis Kata, rádiós műsorvezető.

Filmklub

A JUGYU Klubban szerdán 19 órakor SZ.E.M. Filmklub – Kóla, puska, sültkrumpli (Bowling for Columbine) – amerikai– kanadai–német dokumentumfilm, melyet Michael Moore készített. A film a Columbine Középiskolában történt vérengzésről, és az amerikai fegyvertartási jogokról szól.

A mozik szerdai műsorai

A Grand Café-ban szerdán:

19 órakor: Várás, ébredésreRábel Zsófia első kötetének bemutatója.

21 órakor: Befogadók és kirekesztők filmklub: A cigányok ideje – feliratos jugoszláv-angol-olasz film, rendező: Emir Kusturica.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16 órakor és 20.30-kor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

18 órakor: Üvegtigris 3 – az Üvegtigris harmadik részének díszbemutatója. Vendégek lesznek: Rudolf Péter rendező, főszereplő, Pataki Ági producer, és a film több alkotója.

Balázs Béla terem:

10.30-kor és 14.30-kor: Csingiling és a nagy tündérmentés – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Bradley Raymond.

18.15-kor: Dumas – színes, feliratos francia dráma, rendező: Safy Nebbou.

16 órakor és 20.30-kor: Az amerikai – színes, feliratos amerikai thriller. Rendező: Anton Corbjin.

Csőke József terem:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor: Zimmer Feri 2. – színes, magyar vígjáték. Rendező: Tímár Péter.

19.30-kor: Call Girl – színes, feliratos szlovén-német-szerb-horvát dráma. Rendező: Damjan Kozole.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor FACE II FACE DJ PárbajDJ Novák vs. DJ Lennard. MK-s vizsgaidőszak nyitó! / Jim Beam+üdítő és Kozel akció.

Az Afrika Café-ban szerdán 20 órakor R’n’B Party.

Előző sztori

Pluszforráshoz a hajléktalanellátással foglalkozó szolgálatoknak

Következő sztori

Távoli álláspontok a kettős állampolgárság ügyében