Közélet

Személyesen kell nyilatkozni a 36 nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál

Személyesen kell nyilatkozni a 36 nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál

2010. december 22., szerda
Személyesen kell nyilatkozni a 36 nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál

A magánnyugdíj-pénztárt választóknak legkésőbb 2011. január 31-ig személyesen kell nyilatkozniuk a 36 nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál, illetve az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóságnál (ONYF). Aki nem jelzi időben maradási szándékát, azt automatikusan visszaléptetik az állami nyugdíjrendszerbe – informál a szerdán az ONYF budapesti tájékoztatóján elhangzottakról a Magyar Nemzet Online.

Mészáros János

, az ONYF főigazgatója szerint az ügyintézés személyes megjelenéshez kötött, elektronikus formában nem lehet intézni. A kérelemhez személyi igazolvány, vagy lakcímkártya szükséges. Azt az ONYF nem tudja kiszámítani, hogy milyen állami nyugdíjra számíthat az az ügyfél, aki magán-nyugdíjpénztári tagságát fenn kívánja tartani, és szeretné tudni, hogy például tíz év múlva, a nyugdíjjogosultságát elérve milyen összegű lesz az állami nyugdíja – felelte egy másik kérdésre a főigazgató. (Forrás:

Magyar Nemzet Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.