Átadták a segélyhívókat a tanyákon élő időseknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétirányú kommunikációra alkalmas segélyhívó készüléket kapott a rendőrségtől ötven, Szentes és Csongrád környéki tanyán élő idős ember; az eszközöket kedden adták át.

A segélyhívó készülékeket az év elején indult komplex bűnmegelőzési program részeként vásárolta a rendőrség a Belügyminisztérium pályázatán nyert támogatásból – mondta Koncz József csongrádi rendőrkapitány.
A mobilhálózathoz kapcsolódó, nyomógombos készülékeket a külterületen élő idősek kapják meg. A riasztások Csongrádon a szociális ellátási központhoz futnak be, innen vissza is tudják hívni a készüléken a segélykérőt – közölte az őrnagy.
Az új berendezések előnye, hogy az idősek nincsenek otthonukhoz kötve, a kertbe vagy a szomszédhoz is magukkal tudják vinni a mobiltelefonhoz hasonlító készüléket. A kétirányú kommunikáció pedig gyorsabb és hatékonyabb segítségnyújtást tesz lehetővé, egyszerűen tisztázható, hogy az időseknek az orvos, a rendőr vagy a tanyagondnok segítségére van-e szükség, s kiszűrhetők az esetleges téves riasztások is – tudatta a rendőrkapitány.
Koncz József elmondta, a szentesi és a csongrádi kapitányság közösen nyert 6 millió forintot a Belügyminisztérium pályázatán, ebből 4 milliót eszközök beszerzésére és hároméves üzemeltetésére fordítottak, a fennmaradó összegből bűnmegelőzési kiadványokat készítettek és élménypedagógiai foglalkozásokat szerveztek a két kistérség fiataljainak.

Default thumbnail
Előző sztori

Meghosszabbította a kormány a gázártámogatást a jövő tavaszig

Default thumbnail
Következő sztori

Kosárlabda: az éllovas Paks érkezik szerdán Szegedre

Legutóbbi hasonló cikkek