Közélet

Átadták a segélyhívókat a tanyákon élő időseknek

Átadták a segélyhívókat a tanyákon élő időseknek

2010. december 28., kedd
Átadták a segélyhívókat a tanyákon élő időseknek

Kétirányú kommunikációra alkalmas segélyhívó készüléket kapott a rendőrségtől ötven, Szentes és Csongrád környéki tanyán élő idős ember; az eszközöket kedden adták át.

A segélyhívó készülékeket az év elején indult komplex bűnmegelőzési program részeként vásárolta a rendőrség a Belügyminisztérium pályázatán nyert támogatásból - mondta

Koncz József

csongrádi rendőrkapitány. A mobilhálózathoz kapcsolódó, nyomógombos készülékeket a külterületen élő idősek kapják meg. A riasztások Csongrádon a szociális ellátási központhoz futnak be, innen vissza is tudják hívni a készüléken a segélykérőt - közölte az őrnagy. Az új berendezések előnye, hogy az idősek nincsenek otthonukhoz kötve, a kertbe vagy a szomszédhoz is magukkal tudják vinni a mobiltelefonhoz hasonlító készüléket. A kétirányú kommunikáció pedig gyorsabb és hatékonyabb segítségnyújtást tesz lehetővé, egyszerűen tisztázható, hogy az időseknek az orvos, a rendőr vagy a tanyagondnok segítségére van-e szükség, s kiszűrhetők az esetleges téves riasztások is - tudatta a rendőrkapitány. Koncz József elmondta, a szentesi és a csongrádi kapitányság közösen nyert 6 millió forintot a Belügyminisztérium pályázatán, ebből 4 milliót eszközök beszerzésére és hároméves üzemeltetésére fordítottak, a fennmaradó összegből bűnmegelőzési kiadványokat készítettek és élménypedagógiai foglalkozásokat szerveztek a két kistérség fiataljainak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.