Péntek: Nemzetközi Betlehemes Találkozó

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Dóm téren pénteken Nemzetközi Betlehemes Találkozót tartanak, a Kisszínházban Testek filozófiája címmel a Szegedi Kortárs Balett előadását láthatják, és a Csík zenekar lemezbemutató koncertje lesz az IH Rendezvényközpontban. Számos érdekes programot kínál a Somogyi-könyvtár és fiókkönyvtárai, Mikulás-ünnep lesz a szegedi román közösségben, jótékonysági adventi forgatagot rendeznek a Maros Irodaszer Szakáruházban, ott lesz Charlie is, és Szegeden dedikál az Irigy Hónaljmirigy.

Színház és bábszínház

A Kisszínházban pénteken 19 órakor Testek filozófiája – a Szegedi Kortárs Balett előadása (bérletszünet). Az előadásról és a szereplőkről részleteket olvashatnak a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/szegedi-kortars-balett-testek-filozofiaja oldalon.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében pénteken délután 14.30-kor Ilyenek az állatok (3 kívánság bérlet).

Koncertek

A Csík zenekar lemezbemutató koncertje lesz az IH Rendezvényközpontban pénteken 19 órakor SzívestÖRÖMest címmel. Bővebben a www.ihrendezvenykozpont.hu/event/320 oldalon.

A JUGYU Klubban pénteken 20 órakor A tél zenéje – Karácsonyváró koncert. A koncerten a Musical Hangja Énekverseny különdíjasai és helyezettjei lépnek színpadra. Részletek a  www.jugyuklub.hu oldalon.

Az IH Rendezvényközpontban pénteken 10 és 14 órakor Interaktív gyermekkoncert – népszerű mesék és rajzfilmek slágereivel, az Anna and the Barbies zenekarral és a Megasztárból ismert Schmidt Barbarával. 3 éves kor alatt a belépés ingyenes! Bővebb információ a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/313 oldalon.

Budapest – Divatváros

A Reökben pénteken 15 órakor Budapest – Divatváros – a viselettörténet legnagyobb kutatójának előadása. F. Dózsa Katalin művészettörténész szerit a hazai divatélet lépéseket tesz afelé, hogy a századfordulón csak a „Kelet Párizsaként” emlegetett Budapest visszanyerje egykori pozícióját. További részletek a http://www.reok.hu/index.php/programok oldalon.

A Somogyi-könyvtár pénteki programjai

A Somogyi-könyvtár földszinti aulájában 15 órakor “…a virágzásnak mellőzhetetlen föltétele” – emlékek a Szegedi Kereskedelmi és Iparkamara múltjából című kiállítás ünnepélyes megnyitója. Közreműködnek a Hóra Színház táncosai.

A Gyermekkönyvtárban 16 órakor Betlehemi jászol készítése csuhéból, gyékényből, szalmából. A foglalkozást Török Gizella iparművész vezeti, a részvétel ingyenes.

A Hangoskönyvtárban 17 órakor a Vakok Klubjában a „Karácsonyi mesék… karácsonyi álmok… karácsonyi emlékek” című szenior elbeszélés-pályázat résztvevői olvasnak fel pályaműveikből.

Az Odesszai fiókkönyvtárban 16.30-kor Kézműves foglalkozás iskolásoknak: gipszdíszek készítése karácsonyra.

A Rókusi fiókkönyvtárban 14 órakor a NAGY(i) ÍRÓK Klubjának következő rendezvényét tartják (felolvasások, kötetlen beszélgetés).

II. Szegedi Német Nemzetiségi Kulturális Hét

A Nemzetiségek Házában pénteken 18 órakor a Goethe Intézet „Günter Grass – Rajzolásról és írásról” című kiállításának megnyitója. A kiállítást figyelmükbe ajánlja: Váradi Gábor. Közreműködik: „Theissblume”, német egyesületi kórus

Dóm Téri Advent

A Dóm téren pénteken 11 órától Nemzetközi Betlehemes Találkozó. 20 órakor a Barcsay Jenő Emlékzenekar koncertje. Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. Bővebben a www.domter.hu oldalon.

Karácsonyi Ünnepi Hetek Szegeden

A Széchenyi téren pénteken 17 órakor ArtStab – Interaktív mesejáték kicsiknek. 18 órakor RiverSing acappella együttes. 16-18 óráig Karácsonyi kézműves játszóház.

Mikulás-ünnep a szegedi román közösségben

A Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókintézete és a Szegedi Románok Önkormányzata közösen szervezi pénteken 18 órától a Continental díszteremben (Budapesti út 10.) a szegedi román közösség Mikulás estjét. Daniel Julean és Nelu Pitic folk énekesek karácsonyi ünnepek hangulatát idéző kolinda koncertjét a hagyományos román ételek kóstolója követi.

Jótékonysági adventi forgatag Mikulás-ünnep a szegedi román közösségben

Jótékonysági adventi forgatagot rendeznek pénteken 10 órától a Maros Irodaszer Szakáruházban (Maros utca 29.). Fellép a United, és ott lesz Charlie is! Az áruház éjfélig (24 óráig) tart nyitva. Részletek a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/jotekonysagi-adventi-forgatag/6526/ oldalon.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban pénteken 16 órakor Pálfi Sándor: Hajózni, muszáj – könyvbemutató. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társai Kft. ügyvezetője, kiadó

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karon (Eötvös u. 6.) pénteken 17 órakor Háry Jánostól a János Vitézig – verses-zenés előadás. Házigazda: Varga Ferenc ny. középiskolai tanár.

Az Irigy Hónaljmirigy Szegeden dedikál

Pénteken 15 és 16 óra között a Szeged Plaza Alexandra könyváruházban dedikálja az Irigy Hónaljmirigy az együttes 20 éves születésnapja alkalmából megjelent, „A barátság receptje 8 személyre” című könyvét.

A mozik pénteki műsorai

A Grand Café-ban pénteken:

19 órakor: Tetro – feliratos amerikai-olasz-spanyol-argentin film, rendező: Francis Ford Coppola.

21 órakor: Improv Est #18 S8 Improv Quintet (H), I Belong To The Band (B-H-GB)

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16 órakor és 20.30-kor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

18 órakor: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem:

15 órakor: Macskafogó 2. – A sátán macskája – színes, magyar rajzfilm. Rendező: Ternovszky Béla, Nepp József.

18.15-kor: Dumas – színes, feliratos francia dráma, rendező: Safy Nebbou.

20.30-kor: Az amerikai – színes, feliratos amerikai thriller. Rendező: Anton Corbjin.

Csőke József terem:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor: Zimmer Feri 2. – színes, magyar vígjáték. Rendező: Tímár Péter.

19.30-kor: Call Girl – színes, feliratos szlovén-német-szerb-horvát dráma. Rendező: Damjan Kozole.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK – Skafunderz és SKAtch koncert. Házigazda: Dj. Varga B. Éjfélig a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák.

A Jazz Kocsmában péntek este Görbülő Cövek Klub.

A Fészek Klubban pénteken 20 órakor Fű-Vész Virtual Part III.

Az Afrika Café-ban pénteken 20 órakor Electric Mix Party.

A Gödör étteremben péntek este Dancing-Ring.

A Garaboncziás Borozóban péntek este Undorgrund buli.

Előző sztori

Vitaindító könyv az összehasonlító jogtanról

Következő sztori

Nőtt a belvíz által elöntött területek nagysága