Péntek: Kass János üzenete

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Belvárosi moziban vetítik pénteken a nemrég elhunyt Kass János képzőművészről készült dokumentumfilmet. A Kisszínházban bemutatják Görgey Gábor: Mikszáth különös házasságai című darabját, és újra megrendezik Ópusztaszeren a Magyarok Karácsonyát. Közéleti Kávéházban vendégeskednek a Sydney-i Polgári Közéleti Kávéház színjátszói, a TIK-ben fellép Talamba ütőegyüttes, és idén is lesz Állatok karácsonya a Vadasparkban.

Színház és bábszínház

A Kisszínházban pénteken 19 órakor Görgey Gábor: Mikszáth különös házasságaibemutató. Szereplők: Mikszáth Kálmán: Király Levente, Mauks Ilona: Fekete Gizi. Rendező: Sándor János. Az előadásról bővebben a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/gorgey-gabor-mikszath-kulonos-hazassagai oldalon olvashatnak.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében pénteken délután 14.30-kor Ilyenek az állatok (Ólomkatona bérlet).

Koncertek

Az SZTE TIK Kongresszusi teremben pénteken 19.30-kor a Talamba ütőegyüttes (Gödöllő) Crossover koncertje. Közreműködnek: Furák Péter (zongora), Papesch Péter (basszusgitár). Részletek a http://www.u-szeged.hu/egyetemrol/kongresszusi-kozpont-101102/talamba-utoegyuttes oldalon.

A Pro Musica Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeinek karácsonyi koncertje lesz pénteken 16.30-kor az Algyői Általános Iskolában. A belépés díjtalan.

Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren

Ismét megrendezik Ópusztaszeren a Magyarok Karácsonyát. Az ünnepi programok pénteken 10 órától kezdődnek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A rendezvény díszvendégei: Magyar Anna, Csongrád Megye Önkormányzatának elnöke, Soltész Miklós, Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkár, Böjte Csaba, ferences szerzetes. A rendezvényre a belépés díjtalan. Részletes program a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/magyarok-karacsonya-opusztaszeren/6549/ oldalon.

A Somogyi-könyvtár pénteki programjai

A Gyermekkönyvtárban 16 órakor Fenyőfadíszek készítése csuhéból, gyékényből, szalmából. A foglalkozást Török Gizella iparművész vezeti. A rendezvényt a Csongrád Megyei Kereskedelmi Iparkamara támogatja, a részvétel ingyenes.

A Csillag téri fiókkönyvtárban 16 órakor „Zenés tere-fere gyerekeknek”. Előadók: Trabalka István és Csigér István.

Az Északvárosi fiókkönyvtárban 16 órakor a Mesekuckóban karácsonyi foglalkozásra várják a gyerekeket.

Az Odesszai fiókkönyvtárban 16.30-kor a Mesetarisznyában a „Csillag a karácsonyfán” című mese olvasása, utána illatos gyertyatartó készítése.

A Szőregi fiókkönyvtárban 14 órakor Karácsonyi díszek készítése papírból címmel kézműves foglalkozás.

Gézengúz matiné

A Nemzetiségek Házában pénteken 15 órától Gézengúz matiné – kézműves foglalkozás és játékos önismereti foglalkozás gyermekeknek. Vezetik: Korom Kati és Korom István.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren pénteken 17 órakor a Szegedi Pinceszínház előadása: Sobri Jóska meséi (második rész). 19 órakor Fonó Néptáncegyüttes. 21 órakor Tirke Honolulu (koncert). Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. Bővebben a www.domter.hu oldalon.

Közéleti Kávéház

A Korona Hotelben (Petőfi S. sgt.) pénteken 17 órakor Vidám karácsony est. Vendégek: Sydney-ből (Ausztrália) a Polgári Közéleti Kávéház színjátszói. A műsort szerkesztette és rendezi: Bösze Ferenc és neje, Ilona asszony. Házigazda: v. Szilágyi Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja.

A Korzó Zeneházban (Széchenyi tér 9, bejárat a Feketesas utca felől) pénteken 17.30-kor Régi-régi dallamokZerkovitz, Seress, Eisemann művek. Közreműködnek: Arany János zongora, Magyarossy József ének.

A Zepter Házban (I. em. 15. Honvéd tér sarka) pénteken 18 órakor Mesék az Erőről – Az ige testté lett. Vendég: Dezső Csaba Péter, archeikus sorsképelemző. Háziasszony: Princzné Katalin, pszichotronikus tanítvány.

Állatok karácsonya

Immár hagyomány, hogy az ünnepi hetet megelőző pénteken a gyerekek feldíszíthetik az állatok karácsonyfáját a maguk által készített – ehető – ajándékokkal a Vadasparkban. A programon való részvételhez kérik, hogy előzetesen jelentkezzenek be a következő telefonszámokon: 06/62-542-530 vagy 542-531, illetve a jgsz@zoo.szeged.hu e-mail címen. A program részleteit a http://www.zooszeged.hu/zoomagazin/hirek/allatok-karacsonya-2010 oldalon olvashatják.

A mozik pénteki műsorai

A Grand Café-ban pénteken:

19 órakor: Lengyel Zoltán: Csillagbörtön című könyvének bemutatója.

21 órakor: Hó – feliratos boszniai-német-francia-iráni film, rendező: Aida Begić.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Tron: Örökség 3D – színes, szinkronizált amerikai sci-fi, kalandfilm. Rendező: Joseph Kosinski.

16.15-kor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

Balázs Béla terem:

15 órakor: Kass János üzenete – magyar dokumentumfilm, rendező, producer: Jelenczki István.

18.15-kor és 20.30-kor: Üvegtigris 3. – színes, magyar vígjáték. Szereplők: Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre, Kamarás Iván, Szabó Erika. Rendező: Rudolf Péter

Csőke József terem:

14.30-kor: Csingiling és a nagy tündérmentés – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Bradley Raymond.

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor: Az ügynökök a paradicsomba mennek – színes, magyar film. Rendező: Dézsy Zoltán.

19.30-kor: Call Girl – színes, feliratos szlovén-német-szerb-horvát dráma. Rendező: Damjan Kozole.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK. Házigazda: Dj. Varga B. Éjfélig a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák.

A Fészek Klubban pénteken 17 órakor Vedres Tour. 22.30-kor Prog Is Alive!

Az Afrika Café-ban pénteken 20 órakor Electric Mix Party.

A Gödör étteremben péntek este Dancing-Ring.

Előző sztori

Járai: a jegybank egy gyurcsányista bábszínházhoz hasonlít

Következő sztori

Január végéig marad Hervé Vásárhelyen