Gazdaság

Öt forinttal megint többet fizetünk a benzinért

Öt forinttal megint többet fizetünk a benzinért

2010. december 27., hétfő
Öt forinttal megint többet fizetünk a benzinért

Öt forinttal nő a benzin, és hat forinttal nő a gázolaj ára szerdától a hazai töltőállomásokon - erősítették meg piaci forrásból a holtankoljak.hu értesülését. Így újabb rekordot dönt mindkét üzemanyagfajta ára: a benzin átlagára várhatóan 361, míg a gázolajé 351 forint lesz.

Idén eddig - a szerdai árakat figyelembe véve - 47 forinttal nőtt a benzin, 55 forinttal pedig a gázolaj ára. Múlt héten két forinttal csökkent a benzin ára, a gázolajé nem változott, míg az autógáz ára átlagosan 7, a bioetanolé (E85) pedig 5 forinttal emelkedett. Jövőre a szakértők szerint az árak az ideihez hasonlóan, folyamatosan araszolnak majd felfelé. A kilátásokat döntően az befolyásolja, hogyan alakul a forint és dollár árfolyama, és az, mennyivel nő még az olaj ára. (Forrás:

Világgazdaság Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.