Bulvár

Két petárda-szállítmányt találtak a vámosok Röszkénél

Két petárda-szállítmányt találtak a vámosok Röszkénél

2010. december 12., vasárnap
Két petárda-szállítmányt találtak a vámosok Röszkénél

Néhány óra alatt két petárda-szállítmányt találtak a vámosok Röszkénél, a tiltott pirotechnikai eszközöket mindkét esetben autóbuszokon próbálták Magyarországra csempészni - tájékoztatta a vám- és pénzügyőrség vasárnap az MTI-t.

A pénzügyőrök először egy szerb autóbuszt ellenőriztek. Miután a járművezető és az utasok mindegyike is úgy nyilatkozott, hogy nem visz magával bejelenteni való árut, a vámosok a jármű és a csomagok szigorított vizsgálata mellett döntöttek – közölte

Némedi Varga Éva

, a vám- és pénzügyőrség regionális parancsnokságának sajtóreferense. Miután minden utas a csomagjával leszállt a buszról, egy utazótáska maradt a csomagtartóban. A sporttáskában 674 darab petárdát és 68 darab különféle tűzijátékot rejtettek el. A csomagot végül a jármű sofőrje magáénak vallotta. Néhány órával később egy osztrák autóbuszt ellenőriztek, itt a csomagok tételes átvizsgálása során az egyik osztrák utas táskájából 112 darab petárda került elő - tudatta az őrnagy. A vámhatóság a több százezer forint értékű pirotechnikai eszközöket lefoglalta, a szerb buszsofőr és az osztrák utas ellen pedig eljárást indított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.