Karácsonyi bevásárlás – ne hagyja az utolsó pillanatra!

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az előttünk álló hétvégére, valamint a következő hétre tehető a nagy karácsonyi vásárlási roham – nyilatkozta az InfoRádiónak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György szerint ennek a fajta vásárlási láznak azonban megvannak a kockázatai is. Nem biztos ugyanis, hogy pont azt a terméket találjuk meg két nappal az ünnepek előtt, mint két héttel korábban.

Habár a válság hatása még mindig tart, ennek ellenére az idei év utolsó hónapjában már a bevételek növekedésével lehet számolni. A Központi Statisztikai Hivatal harmadik negyedéves tájékoztatása szerint ugyanis emelkedett Magyarországon a kereskedelmi fogyasztás, és ez általában kedvező előjelnek számít – fűzte hozzá az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A válság idején lerövidült a nagy roham időtartama – szögezte le Vámos György. Sőt, kiemelkedően nagy forgalomról sok üzlet nem is beszélhet. Ezért a legtöbb vásárló valószínűleg az utolsó héten tér majd be a boltokba.

A válság sajátos jellemzője volt a rengeteg akció. A javulás jele, hogy most sokkal kevesebb ilyen hirdetést láthatunk a kirakatokban. A kereskedők abban bíznak, hogy a vásárlók így is mindent elkapkodnak majd.

(Forrás: InfoRádió)

Előző sztori

Folyamatos a hóesés az egész Dunántúlon

Következő sztori

Szegeden tízcentis hó, Ferihegyet újra megnyitották (Frissítve)