Közélet

Jótékonysági akciót kezdeményez a szegedi színház

Jótékonysági akciót kezdeményez a szegedi színház

2010. december 15., szerda
Jótékonysági akciót kezdeményez a szegedi színház

A SZEGEDma.hu is csatlakozott a kezdeményezéshez

Elemi csapás, járvány, háborús pusztítás, bármiféle katasztrófa esetén, történjen is a világ akármelyik pontján, a színházak mindig is élen jártak a segítő akciók, jótékonysági kezdeményezések támogatásában. Így van ez most is, amikor az egész ország megmozdult a vörösiszap-katasztrófa által sújtott honfitársaink megsegítésére.

A Szegedi Nemzeti Színház társulata – mint azt már korábban hírül adtuk – a Karácsonyi ének című családi mesejáték december 22-i előadására 250 főt – családokat és gyermekeket – lát vendégül a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településekről. A szervezésbe bekapcsolódott a Baptista Szeretetszolgálat és a Pálma Reklámstúdió is, valamint portálunk, a SZEGEDma.hu is az esemény mellé állt. A színház művészei szegedi sportolók, médiaszemélyiségek közreműködésével december 18-án 10 és 18 óra között a Dóm téri karácsonyi vásár helyszínén adományokat gyűjtenek a vendégségbe érkező gyermekek számára. Arra kérik az adakozni szándékozó szegedieket, csatlakozzanak a cipősdoboz-mozgalomhoz, azaz játékokkal, édességekkel, más hasznos dolgokkal töltsenek meg egy-egy dobozt, és ajánlják fel a vendégeik számára, akiknek a színházi előadást követően nyújtják át az összegyűjtött ajándékokat. Az akcióról további részletek a

www.ciposdoboz.hu

honlapon találhatók.

A művészek beosztása az Dóm téri adománygyűjtő sátorban:

10.00 – 11.00: Borovics Tamás 11.00 – 12.00: Danis Lídia, Lazók Mátyás 12.00 – 13.00: Gidró Katalin 13.00 – 14.00: Szívós László 14.00 – 15.00: Vajda Júlia 15.00 – 16.00: Gyüdi Sándor 16.00 – 17.00: Pataki Ferenc 17.00 – 18.00: Szonda Éva Néhány név – a teljesség igénye nélkül – azok közül, akik a színház művészeivel együtt várják az adományokat: Palánkainé Sebők Zsuzsanna igazgató (Somogyi-könyvtár) Pintér Melinda PR-vezető (Délmagyarország) Nacsa Norbert, Bálint K. Gergő, Elekes Zoltán (Rádió 88) Petró Annamari (SZEGEDma.hu – 14.00 és 16.00 között) Vadkerti Attila, Herbert Gábor (a Pick Szeged kézilabdásai) Lehmann István (a Szeged Beton vízilabdása)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.