Sport

Jégkorong: csonka meccsen három Volán-pont

Jégkorong: csonka meccsen három Volán-pont

2010. december 6., hétfő
Jégkorong: csonka meccsen három Volán-pont
Nem ment végig a Tisza Volán-Spartak ob I/B alapszakaszában vívott legutóbbi mérkőzése az Újpest otthonában. A lila-fehérek sérülések és végleges kiállítások miatt elfogytak az 54. percre. A mérkőzést a Volán-Spartak nyerte 3-1-re. A két csapat már találkozott az alapszakasz elején, akkor a Szegedi Műjégpályán a vendégek hosszabbításban 8-7-re tudtak diadalmaskodni a szeged-szabadkai hazai gárda felett. Ezúttal sikerült visszavágni, a vasárnapi idegenbeli találkozón az Újpesti Jégcsarnokban, a Volán-Spartak 3-1-es győzelmet aratott. A rengeteg szabálytalansággal és fegyelmi vétségekkel tarkított mérkőzésen Rózsahegyi Ádám már rögtön a 3. percben betalált a hazai kapus, Czövek Levente ketrecébe. Jankovics Péter válasza sem váratott magára három perccel később egy Farkas-Kukucska-Jankovics összjáték után. A 27. percben Ambrus András volt eredményes, visszaszerezve a Volán-Spartaknak az előnyt. Az Újpesten nem segített a kapuscsere sem - Czövek helyett Cziller András jött a 31. percben -, mivel az 52. percben jött Luka Bosnjak Alen Peter passzát gólra váltva kialakította a 3-1-es végeredményt. A mérkőzésen talán még eshetett volna több gól, ha nem alakul úgy, hogy a harmadik szegedi gól után két perccel, az újpesti Kedves Bence végleges kiállításával tíz alá csökkent a hazaiak még harcba vethető mezőnyjátékosainak száma, így a játékvezető 53' 39"-nél lefújta a találkozót. Győzelmével a Tisza Volán-Spartak elszabadult az utolsó helyről és jelenleg hatodik, a szintén 8 pontos MAC csak jobb gólkülönbsége miatt áll előtte. A szegedi-szabadkai együttesnek ugyanakkor vannak elmaradt idegenbeli mérkőzései is, egyik az éppen említett MAC-cal, a másik a Debrecennel. Következőleg pedig a Dab.Docler-Jégtörők ellen lép jégpályára a csapat itthon, december 19-én. A kanadai táblázat alapján a csapat legeredményesebbje Ambrus András, aki az összesített tabellán a 16. helyen áll 10 ponttal.

Férfi jégkorong ob I/B, alapszakasz:

Újpesti TE - Tisza Volán Spartak 1-3 (1-1, 0-1, 0-1) Budapest, Újpesti Jégcsarnok, 100 néző. Vezette: Sós Z., Berkesi B., Ferencz T. Újpesti TE: Czövek - Kukucska, Bessenyei, Fodor, Jankovics, Farkas. Csere: Cziller (k), balla, Kedves, Földes, Barna, Pfeifer, Ress, Berger, Kleiber, Dömötör. Vezetőedző: Pék György. Tisza Volán-Spartak: Vidakovic – Guzina, Fehérvári, Dulic, Gergelj, Leckovic. Csere: Bosnyák, Ambrus, Mohai, Lippai, Maslac, Rózsahegyi, Veres B., Barasics, Bosnjak, Neskovic, Peter. Szakmai vezető: Kalocsa László. Gólszerzők: Jankovics (6'), ill. Rózsahegyi (3'), Ambrus (27'), Bosnjak (52'). Büntetőpercek: 63 perc + fegyelmi büntetés (Fodor) + végleges fegyelmi büntetés (Fodor) végleges kiállítás (Kedves), ill. 58 perc + fegyelmi büntetés (Dulic, Fehérvári) + végleges fegyelmi büntetés (Fehérvári). Kalocsa László, a Tisza Volán-Spartak szakmai vezetője: "Nem vagyok elégedett az eredménnyel, ennél sokkal nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk. Nagyon sok lövésünk volt és nagyon sok kapufánk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de csak keveset tudtunk gólra váltani. Csapatomból Rózsahegyi Ádám, Luka Bosnjak, Lippai Balázs és Zvezdan Vidakovic teljesítményét emelném ki."

További eredmények:

Debreceni HK - Dab.Docler-Jégtörők 6-3 MAC Népstadion - Vasas 3-6

A jégkorong ob I/B alapszakaszának jelenlegi állása:

H.CsapatM.Gy.D.Gy.D.V.V.G.P.
1Vasas HC108--267-2624
2Crvena Zvezda96-1250-2719
3Debreceni HK86--258-2018
4Dunaferr SE83--527-409
5MAC Népstadion821-533-358
6Tisza Volán-Spartak72-2327-358
7Újpesti TE912-629-657
8Dab.Docler-Jégtörők82--621-696

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.