Közélet

Gyanúsított lett a volt szakállamtitkár a Sukoró-ügyben

Gyanúsított lett a volt szakállamtitkár a Sukoró-ügyben

2010. december 21., kedd
Gyanúsított lett a volt szakállamtitkár a Sukoró-ügyben

A sukorói telekcserével kapcsolatban előállították és gyanúsítottként hallgatták ki M. Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát – közölte kedden a Központi Nyomozó Főügyészség. M. Andrea olyan szerződést hagyott jóvá, melynek teljesedése esetén az államot 1 milliárd 327 millió forint vagyonvesztés érte volna.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008 júliusában történt cseréjével összefüggésben. A KNYF ezen eljárással összefüggésben kedden – a nála tartott házkutatást követően – előállította és gyanúsítottként hallgatta ki

M. Andreát

, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács volt tagját. A házkutatás során – amely ellen a házkutatást szenvedő nem jelentett be panaszt – számos, az üggyel összefüggő okirati bizonyítékot foglalt le a főügyészség, amely M. Andreát különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletével gyanúsítja. M. Andrea panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen. A volt szakállamtitkár – aki az ügyben szabadlábon védekezik – tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, majd élve a hallgatás jogával, megtagadta a vallomástételt – áll a Keresztes Imre főügyész által jegyzett közleményben. (Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.