Csütörtök: Mitől öregszünk?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mindenkit izgató kérdésre választ kaphatnak, ha elmennek a Közéleti Kávéház csütörtöki rendezvényére, a SZAB Székházba. Négy hangversenyt is ajánlunk, kinek-kinek érdeklődése és ízlése szerint, a karácsonyi készülődés jegyében zajlanak a Somogyi-könyvtár programjai, és könyvbemutató lesz a hódmezővásárhelyi Emlékpontban. A TIK-ben az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Nyílt Napját tartják, és délután gyermek-táncházba várják a kicsiket és nagyokat a Piarista Gimnáziumban.

Hangversenyek

A Szent József jezsuita templomban (Dáni utca 3.) csütörtökön 19 órakor a szegedi Bartók Béla Női Kar és a Vox Nova vegyeskar Kodály-hangversenyt ad Kodály Zoltán születésének 128. évfordulóján. A részletes programot a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/kodaly-hangverseny/6650/ oldalon olvashatják.

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 8 órakor az SZTE ZMK Cselló Quartet játszik. Műsoron: Webber, Csajkovszkij, Berlioz, Charlie Byrd Parker, Joplin, Metallica és Beatles művek és számok.

A Reökben csütörtökön 19 órakor Tóth Jonatán és Tandi Flóra koncertjét hallgathatják meg. Elhangzanak: slágerek, ismert musical részletek. A belépés ingyenes! Részletek a http://www.reok.hu/index.php/programok?task=view_detail&agid=242&year=2010&month=12&day=16 oldalon.

A szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpontban csütörtökön 18 órakor A „jövő” hangversenye címmel Fekete Nándor orgonaművész interaktív orgonakoncertje lesz. További információk a  http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/interaktiv-orgonakoncert-szentesen/6491/ oldalon.

Bábszínház

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében csütörtökön délelőtt 10 órakor Minden egér szereti a sajtot (Lódító bérlet), délután 14.30-kor Ilyenek az állatok (Égig érő fa bérlet)

A Somogyi fiókkönyvtárak programjai

A Móra utcai fiókkönyvtárban csütörtökön 11 órakor a Napsugár Óvoda csoportjának „Karácsonyi készülődés – fenyődíszek készítése” címmel tartanak gyermekfoglalkozást.

A Szőregi fiókkönyvtárban csütörtökön 18 órakor a „Karácsonyi mesék… karácsonyi álmok…karácsonyi emlékek” című szenior elbeszélés-pályázat  díjazottja, Bakos Rózsa olvassa fel novelláit az Életreform klub összejövetelén.

A Tarjáni fiókkönyvtárban csütörtökön 16 órakor Karácsony a zenében és az irodalomban – a Könyvbarát klub rendezvénye.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren csütörtökön 16.30-kor Jászolmesék – babadélután a szalmában. 19 órakor Pangea Project (koncert). 21 órakor Gang Band (koncert). Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. Bővebben a www.domter.hu oldalon.

Könyvbemutató az Emlékpontban

Csütörtökön 17 órakor a Magyar értékek című várostörténeti és útikalauz, illetve a Harmónia fizikai kísérletek kiadványsorozat legújabb köteteinek bemutatója a hódmezővásárhelyi Emlékpontban. Márki-Zay Jánossal, a kötetek szerzőjével Berényi Károly, a határon túli magyar ügyek önkormányzati tanácsnoka, és Berecz János középiskolai tanár beszélget, és ajánlja a kiadványokat az érdeklődők figyelmébe.

A TIK programjai

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendezik meg csütörtökön 9 órától az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Nyílt Napját. A Kongresszusi teremben 11 órától tájékoztatást adnak a továbbtanulási lehetőségekről, a karon folyó oktatásról. 9.30-tól kiállítás a kari képzést népszerűsítő plakátokból, valamint a kar szakjairól szóló szórólapok osztogatása, beszélgetés a standoknál lévő hallgatókkal és oktatókkal. A Nagyelőadóban 13 órától tájékoztatást adnak a továbbtanulási lehetőségekről. Bővebb információ a www.sci.u-szeged.hu oldalon.

Ugyancsak a TIK-ben csütörtökön 17 órakor „Kreatív nyelvtanulás” bemutató előadás.

Közéleti Kávéház

Az MTA SZAB Székházban (Somogyi u. 7. II. em. 217 terem) csütörtökön 17 óra Az idő a biológiában – Miben áll az öregedés? (A Biofizika 37. kötet szegedi bemutatója). Vendégek: Vincze János professzor, Vincze-Tiszay Gabriella. Beszélgetőtárs: Nagy László egyetemi docens. Házigazda: Szalay István matematikus.

A mozik csütörtöki műsorai

A Grand Café-ban csütörtökön:

15.30-kor: David Lynch Filmklub: Dűne – feliratos amerikai sci-fi, rendező: David Lynch.

19 órakor: HajnalbanSzirtes Edina Mókus és Pálfy Zsolt Kőbalti ünnepi koncertje.

21 órakor: Hó – feliratos boszniai-német-francia-iráni film, rendező: Aida Begić.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Tron: Örökség 3D – színes, szinkronizált amerikai sci-fi, kalandfilm. Rendező: Joseph Kosinski.

16.15-kor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

Balázs Béla terem:

14.30-kor: Csingiling és a nagy tündérmentés – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Bradley Raymond.

16 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Üvegtigris 3. – színes, magyar vígjáték. Szereplők: Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre, Kamarás Iván, Szabó Erika. Rendező: Rudolf Péter

Csőke József terem:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor: Az ügynökök a paradicsomba mennek – színes, magyar film. Rendező: Dézsy Zoltán.

19.30-kor: Call Girl – színes, feliratos szlovén-német-szerb-horvát dráma. Rendező: Damjan Kozole.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Csütörtök esti bulik

A Dugonics András Piarista Gimnáziumban csütörtökön 16 órakor Gyermek-táncház a Mentés Másként Trióval.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor V.I.NY.I.T. – Vizsgaidőszak Nyitó Iszonyatos Tivornya. Házigazda: Dzsi és Zoll. BTK-soknak és ZMK-soknak a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor SZ.E.SZ. – Szenvedések Előtti Szote Party – DJ Pet.

Az Afrika Café-ban csütörtökön 20 órakor Bulizz a legújabb zenék mellett.

A Fészek Klubban csütörtökön 22.30-kor Crazy Dayz, Chat Noir.

Előző sztori

Vadonatúj ruhák és játékok a Kozmutza diákjainak

Következő sztori

A vártnál is gyorsabb lehet a gazdasági növekedés