Csütörtök: Mendika és Aranyalma

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Belvárosi moziban Mendika címmel a Ghymes együttes, az Alsóvárosi Kultúrházban Aranyalma címmel a Mentés Másként Trió ad karácsonyi koncertet. Az IH Rendezvényközpontban jótékonysági jazz hangverseny lesz, Reökben a Hair sztárjaival játsszák Ovibrader című előadást, és német karácsonyi süteményeket készíthetnek és kóstolhatnak a Nemzetiségek Házában. Alma Mater születésnap és Hallgatói díjkiosztó ünnepség lesz a TIK-ben, és, – mint minden csütörtökön, – megújult a mozik kínálata.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban csütörtökön 19 órakor Kálmán Imre: Csárdáskirálynő – nagyoperett három részben – a Szegedi Nemzeti Színház előadása (bérletszünet). Részletek a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/kalman-imre-csardaskiralyno-1 oldalon.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében csütörtökön délelőtt 10 órakor Minden egér szereti a sajtot (Szundi bérlet), délután 14.30-kor Ilyenek az állatok (Hétmérföldes bérlet).

Koncertek

Az IH Rendezvényközpontban csütörtökön 19 órakor Jótékonysági jazz hangverseny a Soroptimist Club Szeged szervezésében, a „Zenével együtt másokért” program támogatására. Fellépnek: Binder Károly zongoraművész és zeneszerző és a Matthew Mitchell Trio. Részletek a www.ihrendezvenykozpont.hu/event/329 oldalon.

Az Alsóvárosi Kultúrházban csütörtökön este 20 órakor Aranyalma – karácsonyi gondolatok a népzene nyelvén címmel a Mentés Másként Trió koncertjére kerül sor. A belépés ingyenes!

A Millenniumi Kávéházban csütörtökön este 20 órakor az SZTE ZMK Klarinét Quartet játszik. Műsoron: Weiner, Brahms, Strauss, Bartók, Böhm, Joplin, Bernstein és Piazzola művek.

A Százszorszép Gyermekház karácsonyi koncertje lesz csütörtökön 10 órakor és 14.30-kor Mendika címmel a Belvárosi moziban. Fellép a Ghymes együttes.

Ovibrader a Reökben

A Reök palotában csütörtökön 19 órakor Ovibrader. Az előadás rendezője Bagó Bertalan, aki a nyári Szabadtéri Játékok legsikeresebb produkcióját, a Hair-t is színre vitte. Az előadás főszerepét pedig szintén a Hair után sztárként ünnepelt Szemenyei János alakítja. Részletek a http://www.reok.hu/index.php/programok oldalon.

II. Szegedi Német Nemzetiségi Kulturális Hét

A Nemzetiségek Házában csütörtökön 18 órakor Német karácsonyi sütemények készítése és kóstolása. Foglalkozást vezeti: Rozental Emma.

A Somogyi-könyvtár programjai

A Dorozsmai fiókkönyvtárban csütörtökön 14 órakor a Farkas Dezső Szavalóverseny második fordulója felső tagozatosoknak

Az Odesszai fiókkönyvtárban csütörtökön 16.30-kor Cserebere klub iskolásoknak.

A Szegedi Tudományegyetem rendezvényei

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban csütörtökön 15 órakor 5 éves az Alma Mater – rendezvény. Megnyitja: Szabó Gábor rektor, az SZTE Alma Mater elnöke; Görög Márta, SZTE Alma Mater vezető, projektvezető. A rendezvényen ismertetik az SZTE Alma Mater elért eredményeit és a szervezet fejlődését az elmúlt öt év távlatából.

Ugyancsak a TIK-ben csütörtökön 19 órától Hallgatói Díjkiosztó Ünnepség. Az ünnepséget megnyitja, és a díjakat átadja: Szabó Gábor rektor. Az esten közreműködik a Szegedi Egyetemi Énekkar és az Universitas Szimfonikus Zenekar. Az ünnepségen sor kerül a Szent-Györgyi Albert ösztöndíjak, a Sófi Ösztöndíj különdíjai és az Egyetem Tehetséggondozó, Sport és Doktorandusz ösztöndíjak átadására.

Az SZTE Bölcsészettudományi Karán a kari konferenciateremben csütörtökön 10 órától Hajnóczy konferenciát rendeznek. Az esemény részletes programját a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/hajnoczy-konferencia/6525/ oldalon olvashatják.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren csütörtökön 16.30 – kor Jászolmesék – babadélután a szalmában. 19 órakor Time Travel koncert. Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. Bővebben a www.domter.hu oldalon.

Gyógyító estek

Az újszegedi Rendezvényházban csütörtökön 18 órakor Gyógyító estek – Az Ayurveda, az egészség megőrzésének ősi módja Boros Attila holiszta,- egészségfilozófus előadása. Belépő: 500 Ft. Részletek a http://www.rhz.hu oldalon.

Közéleti Kávéház

A Zrínyi Ilona Általános Iskolában csütörtökön 17 órakor a Szegedi Művészklub Estje. Vendég: Didák testvér, ferences házfőnök. Beszélgetőtárs: Polner Zoltán költő. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társai Kft. ügyvezetője, kiadó. A Szépírás 2011. januári számának bemutatása.

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületében (Rákóczi tér 1. fsz. tárgyaló) csütörtökön 18 órakor “Ne félj tündérke, a doktor bácsi meggyógyít” – Virág István gyermekorvos professzor mesél életútjáról, orvosi tevékenységéről, kis betegeiről, megtörtént érdekes esetekről. Beszélgetőtárs: Bagdi Sándor főiskolai docens. Közreműködik: Sóti Erika ének, Sándor Kata vers. Szervező, műsorvezető, előadó: Szekeres Kató.

Család, ízek, cha-cha-cha

Keleti Andrea szeretettel vár minden konyhabarátot az Alexandra Könyvesházban (Szeged Plaza) csütörtökön 15 órakor Család, ízek, cha-cha-cha címmel, első szakácskönyvének dedikálására, és az ezzel egybekötött közönségtalálkozóra.

A mozik csütörtöki műsorai

A Grand Café-ban csütörtökön:

19 órakor: Tetro – feliratos amerikai-olasz-spanyol-argentin film, rendező: Francis Ford Coppola.

21 órakor: 22 lövés – feliratos francia film, rendező: Richard Berry.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16 órakor és 20.30-kor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

18 órakor: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem:

14.30-kor: Csingiling és a nagy tündérmentés – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Bradley Raymond.

18.15-kor: Dumas – színes, feliratos francia dráma, rendező: Safy Nebbou.

Csőke József terem:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor: Zimmer Feri 2. – színes, magyar vígjáték. Rendező: Tímár Péter.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Csütörtök esti bulik

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor JUGYUS Buli. Házigazda: Dj. Bozóky vs. Lipóczy. JUGYU tagságival a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor SZEFHE Party – DJ Alma.

Az Afrika Café-ban csütörtökön 20 órakor Bulizz a legújabb zenék mellett.

Előző sztori

Hiller: életidegen a KDNP felsőoktatási koncepciója

Következő sztori

Tíz százalékkal több gyalogosgázolás történt eddig az országban