/

Átvágtak egy gázvezetéket Hódmezővásárhelyen (Frissítve)

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átvágott egy gázvezetéket egy munkagép Hódmezővásárhelyen szombat délelőtt; több embert kitelepítettek – közölte a katasztrófavédelem szombaton az MTI-vel.

Jelenleg a gázkoncentrációt mérik a helyszínen – mondta el Töttős Györgyi, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Frissítve:

Fél 12-kor érkezett a hír, hogy megszüntették a gázszivárgást. A kiürített épületek lakói visszatérhetnek otthonukba – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

A hódmezővásárhelyi tűzoltóság ügyeletére 9 órakor érkezett bejelentés arról, hogy egy munkagép átvágott egy 110 milliméter átmérőjű gázvezetéket a Királyszéki utcában – mondta Tátrai János.
A tűzoltók több járművel azonnal a helyszínre vonultak, és vízsugarakkal igyekeztek meggátolni a földgáz szétterjedését. A levegőbe került gáz miatt áramtalanították a környéket, és kiürítették a szélirányban található tíz épületet. Az ott lakókat egy közeli étteremben helyezték el – tudatta az őrnagy.
A gázszolgáltató szakembereinek 10 óra 20 percre sikerült elszorítaniuk a sérült vezetéket, és így megszüntetni a szivárgást. A lakók visszatérhetnek otthonukba – közölte a szóvivő.

Default thumbnail
Előző sztori

Az Európai Parlament szakbizottsága előtt a Romastratégia

Default thumbnail
Következő sztori

Példa nélküli belvízhelyzet a megyében

Legutóbbi hasonló cikkek