Közélet

Átvágtak egy gázvezetéket Hódmezővásárhelyen (Frissítve)

Átvágtak egy gázvezetéket Hódmezővásárhelyen (Frissítve)

2010. december 11., szombat
Átvágtak egy gázvezetéket Hódmezővásárhelyen (Frissítve)

Átvágott egy gázvezetéket egy munkagép Hódmezővásárhelyen szombat délelőtt; több embert kitelepítettek - közölte a katasztrófavédelem szombaton az MTI-vel.

Jelenleg a gázkoncentrációt mérik a helyszínen - mondta el

Töttős Györgyi

, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Frissítve:

Fél 12-kor érkezett a hír, hogy megszüntették a gázszivárgást. A kiürített épületek lakói visszatérhetnek otthonukba – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. A hódmezővásárhelyi tűzoltóság ügyeletére 9 órakor érkezett bejelentés arról, hogy egy munkagép átvágott egy 110 milliméter átmérőjű gázvezetéket a Királyszéki utcában – mondta

Tátrai János.

A tűzoltók több járművel azonnal a helyszínre vonultak, és vízsugarakkal igyekeztek meggátolni a földgáz szétterjedését. A levegőbe került gáz miatt áramtalanították a környéket, és kiürítették a szélirányban található tíz épületet. Az ott lakókat egy közeli étteremben helyezték el – tudatta az őrnagy. A gázszolgáltató szakembereinek 10 óra 20 percre sikerült elszorítaniuk a sérült vezetéket, és így megszüntetni a szivárgást. A lakók visszatérhetnek otthonukba – közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.