Átadták a megyei emlékérmeket

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Ünnepi pillanatokkal zárult a megyei önkormányzat közgyűlésének idei utolsó rendes ülése, átadták a Csongrád Megyéért, valamint a Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmeket, illetve az Elnöki Dicséreteket a megyeháza aulájában. A díjakat karácsonyi jókívánságai mellett Magyar Anna közgyűlési elnöktől vehették át az ünnepeltek.

Csongrád Megyéért Emlékérmet vehetett át Bálint László történész-kutató, aki az 1956-os forradalom és szabadságharc Csongrád megyei eseményeinek hiteles és szakmailag egyedülálló leírását segítő magas színvonalú munkájáért kapta az elismerést. Csongrád Megyéért Emlékérmet adományozott a közgyűlés Berecz Zsuzsannának szakmai elhivatottsága és több évtizedes gyógyító munkája elismeréseként. Géczi Lajos munkásságát is ezen díjjal köszönte meg a megyei közgyűlés kiemelkedő levéltári munkája és jelentős tudományos tevékenysége elismeréseként. Labádi Lajos is Csongrád Megyéért Emlékérmet kapott. Ő a Csongrád Megyei Levéltár Szentesi Fióklevéltára igazgatója szakmai elhivatottsága, kiemelkedő tudása és helytörténeti munkássága elismeréseként. Az ünnepségen emlékérmet vehetett át Marosi György professzor, egyetemi magántanár szakmai elhivatottsága és több évtizedes gyógyító, oktató munkássága elismeréseként. Emlékéremmel fejezte ki tiszteletét a közgyűlés Máté Bence természetfotósnak alkotói tevékenységéért. Nagy Zoltán festőművész is ezt az elismerést kapta az ünnepségen alkotói tevékenységéért. Az apátfalvi alkotó az 1980-as években kezdett el a festészettel foglalkozni, tagja az európai hírű Roma Galériának, melyet Budapesten hoztak létre, képei folyamatosan megtekinthetőek a galériában. A lengyel-magyar kulturális, közéleti kapcsolatok erősítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért emlékérmet vehetett át a Petőfi Sándor Lengyel-Magyar Baráti Társaság is. A szervezet a majdnem 30 éves fennállása alatt rengeteget tett Csongrád megye bemutatásáért, a magyar kultúra megismertetésért Lengyelországban.

no images were found

Emlékérmet vehetett át Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke a határon túli és az anyaországi magyarság kapcsolatának építése, a nemzeti összetartozás erősítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért.
Bohács Zsolt ötszörös kenuvilágbajnoknak, a hazai és a megyei sportélet területén végzett kiemelkedő és áldozatos munkájáért, kiváló eredményei elismeréseként Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmet adományoztak. Ugyanezen elismerésben részesült Faragó Csaba íjász, a sportág népszerűsítéséért folytatott munkája és az ópusztaszeri íjásztalálkozó szervezésében évről-évre nyújtott tevékenysége elismeréseként. Gáborné Madácsi Anikó ritmikus gimnasztika edző, a megyei sportélet területén végzett kiemelkedő és áldozatos munkájáért, kiváló edzői eredményei elismeréseként kapta meg ezt az elismerést. Csongrád Megye Sportjáért díjjal ismerte el a közgyűlés Kopaszné Demeter Irén földrajz-testnevelés tanár, kajakedző áldozatos munkáját is, és díjat vehetett át Kovács Szabolcs is, aki a Szatymazi Sportegyesület judo szakosztályának edzője.
A hagyományokhoz híven Elnöki Dicséreteket is átadtak. Ebben részesült Széll Gábor történelem-latin szakos középiskolai tanár, Megyesi Istvánné, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon dolgozója, Horváth Norbert, a Klúg Péter tagintézményének vezetője, az Erdei Ferenc Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola tanára, Szilágyi Sándorné. A megyei önkormányzat dolgozói közül dicséretben részesült Héja Andrea, Kertes Ildikó, Kovács Gábor, Kovács Sándorné, Ruzsa Ildikó, Makhult Zoltán, Márton Sarolta és Pap Aranka.

no images were found

Előző sztori

Évzáró megyei közgyűlés ünnepi pillanatokkal és vitákkal fűszerezve + FOTÓK

Következő sztori

Térfigyelő kamera buktatta le az adventigyertya-tolvajokat