Gazdaság

A rászorulókat segíti az EDF DÉMÁSZ

A rászorulókat segíti az EDF DÉMÁSZ

2010. december 21., kedd
A rászorulókat segíti az EDF DÉMÁSZ

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. a Magyar Energia Hivatal határozata alapján támogatási programot valósított meg 2009-2010-ben a szociálisan rászoruló villamosenergia-fogyasztók megsegítésére.

Az EDF DÉMÁSZ gondos mérlegelés után az elismert és kiemelten közhasznú szervezetek közül a Magyar Vöröskereszttel és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal kötött szerződést - tájékoztat a cég közleménye. A szerződés szerint a szervezeteknek külön-külön 149 millió forintot utaltak át 2009. július 31-én, amely megteremtette a lehetőséget, hogy az „Együtt egy biztonságosabb jövőért” program megvalósulhasson a Magyar Vöröskereszt, míg a „Hálózat a közösségért” program a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezetének lebonyolításában. Az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén a Vöröskereszt a Bács-Kiskun, Pest és Baranya megyéhez tartozó fogyasztók támogatási kérelmeit fogadta, míg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Csongrád és Békés megyéhez tartozó ügyfeleket segítette. Mindkét szervezet különös gondot fordított a pályázatok elbírálása során a szociális rászorultság mértékének figyelembevételére. A támogatásokra vonatkozó pályázati és bírálati rendszert a szervezetek önállóan alakították ki és saját hatáskörben bonyolították le. A 2009. szeptember 1. és 2010. szeptember 30. közötti programok során a támogatást elnyert, áramszolgáltatásból korábban kikapcsoltak ügyfeleket visszakapcsolták, más kikapcsolás előtti fogyasztók tartozásait kifizették, és a támogatott védendő fogyasztók fél éven keresztül pénzbeli hozzájárulást kaptak a havi áramszámlákhoz. Fontos kiemelni, hogy a támogatási program megvalósulásával sok olyan személy kaphatta vissza a villamosenergia-ellátást, vagy tudta folytatni a fogyasztást, akiknek e támogatás hiányában az nem lett volna lehetséges. A programok segítségével 6577 fogyasztó kapott támogatást, összesen 298 millió forint értékben, fogyasztónként legfeljebb 150 ezer Ft erejéig. "Az EDF DÉMÁSZ Zrt. nagyra értékelte és köszöni a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat működését a támogatási programok lebonyolításában, mivel szakmai kompetenciájukkal, szervezettségükkel, kapcsolatrendszerükkel lehetővé tették a kitűzött célok megvalósulását és a teljes támogatási összeg a feltételeknek megfelelően jutott el a szociálisan rászoruló fogyasztók, családok részére" - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.