Közélet

A parlament elfogadta a nyugdíjak védelméről szóló nyilatkozatot

A parlament elfogadta a nyugdíjak védelméről szóló nyilatkozatot

2010. december 20., hétfő
A parlament elfogadta a nyugdíjak védelméről szóló nyilatkozatot

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. Ezenkívül a parlament döntött a Magyar Honvédség új, tartalékos rendszerét kialakító törvénymódosításról is.

Elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot.

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János

és

Selmeczi Gabriella

indítványát a parlament 261 igen, 51 nem szavazattal és 43 tartózkodás mellett fogadta el hétfőn. A nyilatkozattal az Országgyűlés a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagsággal rendelkező mintegy hárommillió ember eddigi befizetéseinek jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítja, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak. A parlament kinyilvánítja azt is: garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát; garantálni kell a kötelező magánnyugdíjpénztárból az állami rendszerbe átlépők veszteségeinek jóváírását; és garantálni kell az állami rendszerbe átlépők esetleges hozamának adómentességét, ha 2011. január 31-ig átléptek, és hozamukat kivették. Ki kell vizsgálni a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseivel való gazdálkodás körülményeit is. A kabinet határozata kimondja: Magyarország visszatér a kétpilléres nyugdíjrendszerre. Az Országgyűlés a kormánypárti és a jobbikos képviselők szavazatával jóváhagyta a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló, illetve az azzal összefüggő törvények módosítását is, mely értelmében januártól a magáncégek helyett önkéntes tartalékosok őrzik a laktanyákat és az egyéb honvédségi objektumokat. A honatyák a honvédség létszámáról szóló országgyűlési határozatot is módosították, így a jövőben összesen nyolcezer önkéntes tölthet be tartalékos státuszt.

Forrás:

mno.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.