A parlament elfogadta a nyugdíjak védelméről szóló nyilatkozatot

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. Ezenkívül a parlament döntött a Magyar Honvédség új, tartalékos rendszerét kialakító törvénymódosításról is.

Elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János és Selmeczi Gabriella indítványát a parlament 261 igen, 51 nem szavazattal és 43 tartózkodás mellett fogadta el hétfőn. A nyilatkozattal az Országgyűlés a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagsággal rendelkező mintegy hárommillió ember eddigi befizetéseinek jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítja, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak. A parlament kinyilvánítja azt is: garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát; garantálni kell a kötelező magánnyugdíjpénztárból az állami rendszerbe átlépők veszteségeinek jóváírását; és garantálni kell az állami rendszerbe átlépők esetleges hozamának adómentességét, ha 2011. január 31-ig átléptek, és hozamukat kivették. Ki kell vizsgálni a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseivel való gazdálkodás körülményeit is. A kabinet határozata kimondja: Magyarország visszatér a kétpilléres nyugdíjrendszerre.

Az Országgyűlés a kormánypárti és a jobbikos képviselők szavazatával jóváhagyta a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló, illetve az azzal összefüggő törvények módosítását is, mely értelmében januártól a magáncégek helyett önkéntes tartalékosok őrzik a laktanyákat és az egyéb honvédségi objektumokat. A honatyák a honvédség létszámáról szóló országgyűlési határozatot is módosították, így a jövőben összesen nyolcezer önkéntes tölthet be tartalékos státuszt.

Forrás: mno.hu

Default thumbnail
Előző sztori

Elkészült a Csongrádot elkerülő út + FOTÓK

Következő sztori

Újabb hótakaró alakulhat ki az ünnepek alatt

Legutóbbi hasonló cikkek