/

A Golgota Gospel Kórus Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország egyik legnépszerűbb gospel kórusa, a Golgota Gospel Kórus érkezik Szegedre a hétvégén. Mi az a gospel zene? A keresztény dicsőítő himnuszokból nőtte ki magát, olyan egyedi jelleggel, amelyben az improvizációs hagyományok újulnak meg, ezáltal feledhetetlen zenei élményt kínálnak, gondoljunk csak akár az ’Apáca show’ (Sister Act) című film sikerdalaira.

A közel száz fővel színpadra lépő kórus már bejárta Európa több nagyvárosát is, és ez alkalommal városunkat örvendezteti meg egy egyedülálló zenei élménnyel. A 2002-ben alakult Gospel Kórus művészeti vezetője a dél-afrikai születésű, ír állampolgárságú Mark Zeeman az Egyesült Államokban szerzett zenei művészeti diplomát. Mark immáron nyolc éve irányítja a kórus művészeti munkáját Budapesten, Ő maga pedig úgy nyilatkozik, hogy sohasem hitte volna micsoda nagyszerű kalandot és kihívást jelenthet egy ilyen hatalmas kórus zenei vezetése.
A másfél órás előadásban igazi zenei különlegességet várhatunk, amelyben a kórust, egy hattagú, jazz alapokon nyugvó zenekar kísér majd.

Addig is látogassanak el a Golgota Gospel Kórus honlapjára, ahol ízelítőként hallgathatnak hamisítatlan gospel zenét: http://gospel.golgota.hu/new/?pID=1

Helyszín: Szegedi IH Rendezvényközpont , Szeged Felső-Tisza part 2.
Időpont: 2010. december 12. 16:00 óra

Jegyek három helyen kaphatók:
Golgota Keresztény Gyülekezet, 6724 Szeged, Pulz u. 23 szerdán 17:30-18:30-ig és vasárnap 9:00-10:00-ig / e-mailen megrendelhetők: info@golgotaszeged.hu / IH Rendezvényközpont jegyiroda

Default thumbnail
Előző sztori

Hátország: egy győzelem és egy vereség a Szedeák fiataljaitól

Default thumbnail
Következő sztori

Intenzív elvándorlás Erdélyből és a Vajdaságból

Legutóbbi hasonló cikkek