Közélet

A belvízvédelem kiemelt feladat

A belvízvédelem kiemelt feladat

2010. december 3., péntek
A belvízvédelem kiemelt feladat

A belvízvédelem kiemelt feladat - mondta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője pénteki Csongrád megyei látogatásán.

A főigazgató Szegeden találkozott

Magyar Anna

(Fidesz) megyei közgyűlési elnökkel, majd a megye összes, katasztrófavédelemben tevékenykedő szervezetének irányítójával. A megbeszéléseken a belvízzel kapcsolatos problémák, a vízelvezetés, a csatornarendszer kérdései kerültek napirendre.

Bakondi György

az MTI-nek elmondta, hogy a Dél-Alföldet most kiemelten érintő belvíz az ország egész területén gondokat okoz. A védekezést az állam anyagilag támogatja, hiszen a vis maior keretből juttat az önkormányzatoknak, és ha szükségesek lesznek fejlesztések, valószínűleg az is állami forrást igényel majd. Jelenleg a probléma komplex áttekintésén dolgoznak, hogy fontossági sorrend készülhessen a veszélyeztetettség alapján - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy társadalmi vitára bocsátották a katasztrófavédelem fejlesztésére vonatkozó elgondolást, így az országban most a helyi vezetők véleményéről, javaslatairól tájékozódik. Szeged már a tizedik állomás volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.