/

A belvízvédelem kiemelt feladat

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A belvízvédelem kiemelt feladat – mondta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője pénteki Csongrád megyei látogatásán.

A főigazgató Szegeden találkozott Magyar Anna (Fidesz) megyei közgyűlési elnökkel, majd a megye összes, katasztrófavédelemben tevékenykedő szervezetének irányítójával. A megbeszéléseken a belvízzel kapcsolatos problémák, a vízelvezetés, a csatornarendszer kérdései kerültek napirendre.
Bakondi György az MTI-nek elmondta, hogy a Dél-Alföldet most kiemelten érintő belvíz az ország egész területén gondokat okoz. A védekezést az állam anyagilag támogatja, hiszen a vis maior keretből juttat az önkormányzatoknak, és ha szükségesek lesznek fejlesztések, valószínűleg az is állami forrást igényel majd.
Jelenleg a probléma komplex áttekintésén dolgoznak, hogy fontossági sorrend készülhessen a veszélyeztetettség alapján – tette hozzá.
Elmondta azt is, hogy társadalmi vitára bocsátották a katasztrófavédelem fejlesztésére vonatkozó elgondolást, így az országban most a helyi vezetők véleményéről, javaslatairól tájékozódik. Szeged már a tizedik állomás volt.

Előző sztori

A szív imája és Járdányi-kiállítás a Somogyiban

Következő sztori

Mindenkinek van egy erős oldala