Szombat-vasárnap: Képregény-fesztivál a Somogyiban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Somogyi-könyvtárban szombaton ismét megrendezik a Szegedi Képregény-fesztivált, Márton-napi libator lesz Ópusztaszeren, a Belvárosi moziban Donizetti: Don Pasquale című vígoperájával folytatódik az élő közvetítések sorozata a New York-i Metropolitan Operából. A Fricsay teremben a II. Nemzetközi Hárfaverseny díjátadó gálaműsora lesz, a Móra Ferenc Múzeum idén is megszervezi a Múzeumok Őszi Éjszakáját szombat este, az IH-ban pedig a Benkó Dixieland Band jubileumi koncertjét hallhatják.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban az Armel Operaverseny és Fesztivál műsorán szombaton 19 órakor Thomas Pasatieri: A sirály – opera – Anton Pavlovics Csehov azonos című drámájának adaptációja három felvonásba. A Dicapo Opera Theatre (USA) produkciója. Az angol nyelvű előadást magyar és angol felirattal mutatják be. Részletek a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/thomas-pasatieri-siraly oldalon.

A Kisszínházban szombaton 15 órakor Georges Feydeau: Bolha a fülbe. Vasárnap 11 és 16 órakor Weöres Sándor: Csalóka Péter – mesejáték.

Élő operaközvetítés a New York-i operaházból

Szombaton 19 órakor a Belvárosi moziban Donizetti: Don Pasquale című vígoperájával folytatódik az élő közvetítések sorozata a New York-i Metropolitan Operából (Trubadúr-bérlet; a műsoridő 4 óra). Az operáról és az előadókról bővebben a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/don-pasquale/5174/ oldalon olvashatnak.

II. Nemzetközi Hárfaverseny és Fesztivál

Az SZTE ZMK Fricsay teremben (Tisza Lajos krt. 79-81.) szombaton 19 órakor a II. Nemzetközi Hárfaverseny díjátadó gálaműsora.  Közreműködnek: a verseny győztesei, a Szegedi Szimfonikus Zenekar (vezényel: Gyüdi Sándor), a versenyt lezárja: Botka László polgármester.

100 éves az újszegedi Szent Erzsébet templom

Gazdag programokkal várják az érdeklődőket novemberben az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet templom felszentelésének 100. évfordulója alkalmából. Vasárnap 9.30-kor Szentmise, 10.15-kor Árpád-házi Szent Erzsébet élete – színdarab az újszegedi plébánia fiataljainak előadásában. Rendező: Cseh Miklós.

2. Szegedi Képregény-fesztivál

A Somogyi-könyvtárban szombaton 10-18 óráig ismét megrendezik a Szegedi Képregény-fesztivált. Előadások, kiállítások, játékok, „örömrajzolás” az alkotókkal és vásár a képregény kiadók és forgalmazók kínálatából – ez várja a fesztivál látogatóit. A díszvendég, a 80. születésnapját szeptemberben ünneplő Rusz Lívia munkásságáról szóló könyvet a művésznővel közösen mutatja be a kötet szerzője, Kiss Ferenc. 18.30-tól a Grand Cafe-ban a Super 8-as akrobatacsoport bemutatja: Rajzfilmek 8mm-es filmszalagokon, eredeti technikával vetítve. A 2. Szegedi Képregény-fesztivál részletes programja a http://www.sk-szeged.hu/programok/rendezvenyek/1514-ii-szegedi-kepregenyfesztival-es-vasar.html oldalon olvasható.

Bábjáték a gyermekkönyvtárban

A kis gömböc bábmese-változatát mutatja a be a gyermekkönyvtár Mesés családi délelőttjén Tóth Andi bábjátékos. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak rendezett előadás szombaton 10.30-kor kezdődik.

Múzeumok Őszi Éjszakája Szegeden

A Móra Ferenc Múzeum idén is megszervezi a Múzeumok Őszi Éjszakáját szombaton 18 órától. A Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban, a Várban és a Kass Galériában várják a látogatókat különböző érdekes programokkal. A részletes programot a www.mfm.u-szeged.hu oldalon olvashatják el.

Márton-napi libator Ópusztaszeren

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban szombaton 11.30-tól 16 óráig idén is megrendezik az immár hagyományosnak mondható Márton-napi ünnepséget, melyen ismét is a libáé és a boré lesz a főszerep. A rendezvényről részleteket a http://www.opusztaszer.hu/index.php/page/marton_nap_2010/hu.html oldalon olvashatnak.

„70 éves lettem” – koncert

Az IH Rendezvényközpontban szombaton 19 órakor a Benkó Dixieland Band jubileumi műsorát hallhatják. Benkó Sándor számról számra emlékezik zenekara 53 éves történetére, együtt készülnek a zenész 80 éves születésnapjának ünneplésére. Részletek a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/174 oldalon.

Diplomaosztó ünnepség

Az SZTE TIK – Nagyelőadóban szombaton 11 órakor tartják az SZTE Állam és Jogtudományi Kar Munkaügyi és Társadalombiztosítási szak diplomaosztó ünnepségét.

A Szegedi Cicamentők adománygyűjtő akciója

A Belvárosi kisállat-centrumban (Tisza L. krt. 36.) szombat délelőtt 9-13 óráig a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete eleség és adománygyűjtő akciójára várják azokat, akik az egyesület menhelyén élő cicáknak szeretnének segíteni adományukkal, vagy örökbe fogadnának cicát.

A mozik hétvégi műsorai

A Grand Café-ban:

Szombaton:

A szlovák filmművészet hete:

9.30-tól: Rövidfilmek.

18.30-kor: 2. Szegedi Képregényfesztivál – filmvetítés

21 órakor: Adéle és a múmiák rejtélye – feliratos francia film, rendező: Luc Besson.

Vasárnap:

19 órakor: Adéle és a múmiák rejtélye – feliratos francia film, rendező: Luc Besson.

21 órakor: Élek és szeretek – feliratos spanyol film, rendező: Álvaro Pastor, Antonio Naharro.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétvégi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

Szombaton:

10 órakor és 15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

14 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

17.15-kor:Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

19 órakor: MET Élő: Donizetti: Don Pasquale.

Vasárnap:

10 órakor és 15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

14 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

17.15-kor, 19 órakor és 20.45-kor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

Balázs Béla terem – szombaton és vasárnap:

16 órakor és 20.30-kor: The Expendables – A feláldozhatók – amerikai akciófilm, rendező: Sylvester Stallone.

18.15-kor: Dobogó kövek – színes, magyar játékfilm, rendező: Martin Csaba.

Csőke József terem – szombaton és vasárnap:

17 órakor: Örvény – magyar dokumentumfilm, rendező: Szekeres Csaba.

19.30-kor: Szerelmi bűnök – francia thriller, rendező: Alain Corneau.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétvégi bulik

A Millenniumi Kávéházban szombat este 8 órakor a Blues Bell zenekar koncertje.

A JATE Klubban szombaton 22 órakor szomBEAT – A hétvége lüktetése! Ágyas Vilmos akció! Házigazda: Bende Gábor. Lányoknak a buli ingyenes!

A SZOTE Klubban szombaton 22 órakor SHINE ON PARTY – DJ Lennard.

A Jazz Kocsmában szombat este Kampec Dolores koncert.

Az M-Klubban szombat este 18 óra Party Szombat. A lemezjátszóknál: Dj Sodar.

Az Afrika Cafe-ban szombat este Ladies Night – a csábító koktélok éjszakája.

A Fészek Klubban szombat este 19 órakor Kistópart utca,Dark Cherry,Quattro-X.

A Garaboncziás Borozóban szombat este The Void, Sunday Fury, Conan’s First Date.

Előző sztori

Csehov-drámából készült mű az Armel-operaversenyen

Következő sztori

Díjátadás a Szociális Munka Napja alkalmából + FOTÓK