Szerda: Megnyílt a Varga Mátyás Ház

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Varga Mátyás Kossuth-díjas érdemes művész születésének 100. évfordulójára megújult és újra látogatható a Varga Mátyás Ház, a Móra Ferenc Múzeum színháztörténeti kiállítóhelye. A Szabadegyetemen Lázár György egyetemi tanár tart előadást, a TIK-ben az AIDS Világnap alkalmából prevenciós előadásokkal és díjmentes HIV szűréssel és véradással várják az érdeklődőket. Az IH-ban a meghirdetett Dolcsaja Vita című előadás technikai okok miatt elmarad, az Újszegedi Délutánok vendége, Dux László professzor az átalakuló felsőoktatásról beszél a Rendezvényházban.

Színház és bábszínház

A Kisszínházban szerdán 10 és 14 órakor Weöres Sándor: Csalóka Péter – mesejáték. Ugyanitt 19 órakor Moliere/B.: A képzelt fösvény beteg. A darabról és a szereplőkről részleteket a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/moliereb-kepzelt-fosveny-beteg oldalon olvashatnak.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében szerdán délelőtt 10 órakor Minden egér szereti a sajtot (Vidor bérlet).

A Somogyi fiókkönyvtárak programjai

A Csillag téri fiókkönyvtárban szerdán 16 órakor Baráti kör – „Agatha Christie rejtelmes élete” Előadó: Kiss Katalin könyvtáros.

A Francia utcai fiókkönyvtárban szerdán 17.30-kor „A megbocsátás gyógyító ereje” (Belső utazás III. rész) – Kneusel-Herdliczka Leila előadása.

Megújult a Varga Mátyás Ház

Varga Mátyás, a legendás színházi díszlettervező, grafikus, iparművész születésének századik évfordulójára, december 1-jére, azaz szerdára megújult és megnyílt a Varga Mátyás Ház, a Móra Ferenc Múzeum színháztörténeti kiállítóhelye (Bécsi krt. 11/A.). Varga Mátyás hat évtizedes munkásságának bemutatásán keresztül a magyarországi színháztörténet egy jelentős szeletéről alkothatnak képet a látogatók. A Kossuth-díjas érdemes művész most lenne százesztendős. A Varga Mátyás Ház nyitva tartása: csütörtökön és szombaton 13-17 óráig.

Reök Önképzőkör

A Reökben szerdán 16.30-kor Reök Önképzőkör Cserjés Katalinnal. Téma: a Csáki Róbert életmű kiállítás.

Elmaradó előadás az IH-ban

Az IH Rendezvényközpontban a szerdán 19 órára meghirdetett Dolcsaja Vita előadás technikai okok miatt elmarad, jegyek kizárólag az IH Rendezvényközpontban válthatók vissza!

Szabadegyetem Szeged

A Szabadegyetem Szeged előadássorozat keretében a TIK Kongresszusi termében szerdán 18 órától Lázár György, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást “A XXI. század új kihívása: a minimálisan invazív sebészet” címmel.

Más programok a TIK-ben

Az SZTE TIK-ben szerdán 9-19 óráig az AIDS Világnap alkalmából prevenciós előadásokkal és díjmentes HIV szűréssel és véradással várják az érdeklődőket.

Ugyanitt szerdán 9-16 óráig az Akadémia Kiadó Kedvezményes Vására. A vásár ideje alatt 30-40% kedvezménnyel vásárolhatók meg a kiadó által forgalmazott szótárak, kézi könyvek és nyelvkönyvek.

Újszegedi Délutánok a Rendezvényházban

Az Újszegedi Délutánok című sorozat következő estje a Rendezvényházban szerdán 18 órakor lesz Átalakulóban a felsőoktatás címmel. Vendég: Dux László, a Szegedi Tudományegyetem Biokémiai Intézet professzora, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára. Beszélgetőtárs: Gazsó L. Ferenc, publicista. A belépés díjtalan.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren szerdán 15 órakor Kordémesék: Angyalszárnyas. 17 órakor Nyemcsok Éva Eső: Zenedoboz – a vajdasági szív. 17.30-kor a Szegedi Egyetemi Énekkar koncertje. Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. Bővebben a www.domter.hu oldalon.

Góg János estje Vásárhelyen

Góg János, Juhász Gyula-díjas költő irodalmi estje lesz a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban szerdán 17 órakor. Az est házigazdája: Fehér József író, költő. A programról bővebben a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/gog-janos-estje-vasarhelyen/6451/ oldalon olvashatnak.

Az MTA Szegedi Területi Bizottság ünnepsége

A SZAB Székházban (Somogyi u. 7. 103-104 előadóterem) szerdán 15 órakor Makk Ferenc egyetemi tanár 70. születésnapja alkalmából rendezendő ünnepség a SZAB Filozófiai és Történettudományi Szakbizottságának Magyar Történeti Munkabizottsága, SZTE Történeti Segédtudományok Tanszéke szervezésében. A rendezvény az érdeklődők számára nyitott!

Közéleti Kávéház

A Milleniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.) szerdán 17 órakor Egészség Bár Klub: Schüssler – Az élet sója. Vendégek: Békési Zsuzsanna test-, és léleksegítő, gongterapeuta, Mód Lászlóné gyógyszerész (Kabay Patika).

A Hansági Ferenc Oktatási Alapítványi Iskolában (Kenyérgyári út 8.) szerdán 17 órakor Nemzetpolitikai Klub – A civil diplomácia 25 éve. Vendég: Nagy László ügyvéd (Budapest) a falurombolás elleni tüntetés (1988) szervezője. Házigazda: Bene Gábor.

A Novotel Hotel emeleti éttermében szerdán 19 órakor Régi zongoristák klubja. Fellépnek: Arany János, Csanádi Lajos, Háry Ferenc, Lévay Endre, Mózes János, Polgár Gyula, Várnai Szilárd.

A mozik szerdai műsorai

A Grand Café-ban szerdán:

19 órakor: Befogadók és kirekesztők Filmklub: Meddő – színes, magyar dokumentumfilm. Rendező: Almási Tamás.

21 órakor: TőzsdecápákA pénz nem alszik – feliratos amerikai film, rendező: Oliver Stone.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, rendező: Gráner József.

15 órakor, 17.45-kor és 20.30-kor: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Soul Kitchen – színes, feliratos német vígjáték. Rendező: Fatih Akin.

18.15-kor: Terhes társaság – színes, szinkronizált amerikai vígjáték. Rendező: Todd Phillips.

Csőke József terem:

17 órakor: Szerelmi bűnök – színes, feliratos francia krimi. Rendező: Alain Corneau.

19.30-kor: Nömadak Tx – színes, feliratos spanyol dokumentumfilm. Rendező: Pablo Iraburu, Harkaitz Martinez de San Vicente.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A Millenniumi Kávéházban szerda este 8 órakor Stojšić Jovan zongorázik.

A Nemzetiségek Házában szerdán 18 órakor Görög táncház – vezeti: Szeltner László.

A JATE Klubban szerdán 22 órakor Jogász-Közgazdász Mikulásbuli. Házigazda: Dj. Afus és Dj. Gerappa. ÁJTK-soknak és GTK-soknak a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor STOP AIDS! – DJ Novák.

A JUGYU Klubban szerdán 20 órakor Első Éves Kommunikációs Szakest.

Az Afrika Café-ban szerdán 20 órakor R’n’B Party.

Előző sztori

Vízilabda: szerdán nem hibázna az Universitas

Következő sztori

Féléves a kormány