Szerda: Kód nélkül

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Móra Ferenc Múzeumban Leonardo da Vinci: Kód nélkül címmel hallhatják Szabó András művészetpedagógus, festőművész vetített képes előadását a Híres festők sorozatban. Jótékonysági koncertet rendeznek a vörösiszap károsultjai javára az SZTE Zeneművészeti Karon, és a természetvédelem a témája a Szabadegyetem szerdai előadásának. A Közéleti Kávéházban rendhagyó zenehallgatás lesz, Horea Popescu: Darázsfészek című játékfilmjét vetítik az RKI filmklubjában, a Belvárosi moziban pedig – csak szerdán! – a Kispál koncertfilm: Napozz Holddal.

Színház, hangverseny és bábszínház

A Nagyszínházban szerdán 19 órakor Giuseppe Verdi: Traviata Alexandre Dumas: A kaméliás hölgy című regényének opera-adaptációja három felvonásban. Részletek a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/giuseppe-verdi-traviata-0 oldalon.

Jótékonysági koncertet rendeznek a vörösiszap károsultjai javára az SZTE Zeneművészeti Kar Hangversenytermében szerdán 19 órakor. Fellépnek az SZTE Zeneművészeti Kar művésztanárai és hallgatói.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében szerdán délután 14.30-kor Jancsi és Juliska (Süni bérlet).

Zenetörténeti előadás

A Tarjáni fiókkönyvtárban szerdán 16 órakor a Könyvbarát klubban megemlékezés és zenetörténeti előadás lesz az Erkel Ferenc emlékév alkalmából. Vendég: Tóth Ildikó, a Vaszi Viktor emlékkórus tagja.

Kód nélkül

A Móra Ferenc Múzeumban szerdán 17 órakor, a Híres festők sorozatban Leonardo da Vinci: Kód nélkül Szabó András művészetpedagógus, festőművész vetített képes előadása.

Reök Önképzőkör

A Reökben szerdán 16.30-kor Reök Önképzőkör Újvári Edittel: Csáki Róbert életmű kiállítás, kép-elemzések, megközelítések, kapcsolódások, elődök,  kortársak

Szabadegyetem Szeged

Az SZTE TIK Kongresszusi teremben a Szabadegyetem Szeged előadássorozat keretében szerdán 18 órától Bozsóné Margóczi Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar egyetemi docensének előadását hallhatják “A természetvédelem új paradigmája” címmel.

TITOK Nap

Az SZTE TIK –ben szerdán 10 órától TITOK Nap. A Tevékeny Ifjak a Természet Oltalmáért és a Közösségért Egyetemi Zöld Kör (TITOK Klub) szervezésében rendezik meg az Európai hulladék-megelőzési hét kapcsán a TITOK Napot. Az érdeklődők megismerhetik a Klub működését, felvilágosítást kapnak a környezetvédelem hulladék-megelőzéséről, valamint ehhez kapcsolódó teszteket tölthetnek ki.

Közéleti Kávéház

A Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány Szakiskola és Szakközépiskolában (Kenyérgyári út 8.) szerdán 17 órakor Nemzetpolitikai Klub: Hogyan kárpótoljuk a rendszerváltás előtti és utáni veszteseket? Molnár Ervin (BP) Power Point-os bemutatója.

A Milleniumi Kávéház klubhelyiségében szerdán 18 órakor Magyarság a zenében 1. rész. Rendhagyó zenehallgatás Gárdián Gáborral és vendégeivel. Moderátor: Pleskonics András. Vendég: Békefi Laura (zongora), Gulyásné Gárdián Tamara (hegedű). Közreműködik: Kis Kata, rádiós műsorvezető.

A Közéleti Kávéház programjairól további részleteket a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/index.html oldalon olvashatnak

Darázsfészek a RKI filmklubjában

Szerdán 19 órakor a Budapesti RKI Szegedi Fiókintézetének Film klubjába várják a filmkedvelő közönséget Horea Popescu: Darázsfészek (1987) című játékfilmjére. Egy igazi színészparádénak lehetünk tanúi, minden színész aprólékosan és odaadással játssza az egysíkú karaktereket, emblematikus képet festve a két világháború közötti időszak újonnan formálódó társadalmi osztályáról. Időtartam: 115 perc. Az ingyenes vetítés helyszíne a Fiókintézet székhelye (Dugonics tér 2.).

A mozik szerdai műsorai

A Grand Café-ban szerdán:

19 órakor: Befogadók és kirekesztők Filmklub: C.R.A.Z.Y. – feliratos kanadai film, rendező: Jean-Marc Vallée.

21 órakor: Dumas – feliratos francia film, rendező: Safy Nebbou.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

17.15-kor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

20 órakor: Napozz Holddal – különleges Kispál-film. Az augusztus 9-i búcsúkoncertről készített dokumentum-alkotást egyetlen alakalommal vetítik, az ország több mint két tucat városában, köztük Szegeden, azonos időpontban.

24 órakor: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Adéle és a múmiák rejtélye – színes, feliratos francia fantasztikus kalandfilm. Rendező: Luc Besson.

Csőke József terem:

17 órakor: A Föld szeretője – magyar filmdráma, rendező: Pozsgai Zsolt.

19.30-kor: The Expendables – A feláldozhatók – amerikai akciófilm, rendező: Sylvester Stallone.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

Az IH Rendezvényközpontban szerdán 19 órától Alapítványi Ságváris Retró Discó – D.J. Domique-kel. A buli bevételéből az iskolai sítábort támogatják. Részletek a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/317 oldalon.

A Millenniumi Kávéházban szerda este 8 órakor a Rambling Blues Trió koncertje.

A Nemzetiségek Házában szerdán 18 órakor Bolgár táncház – Vezeti: Bajusz Kata.

A JATE Klubban szerdán 22 órakor Közgazdász buli. Johnnie Walker akció! Házigazda: Dj. Gerappa. GTK-soknak a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor BLACK/HOUSE Party – DJ Novák.

A JUGYU Klubban szerdán 19 órakor Társadalmi tanulmányok Szakest.

Az Afrika Caféban szerdán 20 órakor R’n’B Party.

A Garaboncziás Borozóban szerdán 21.30-kor Metal Time. Fellépők: Scream Of The Temple, Project, Blind Monkeys.

Előző sztori

Szájer: A munkahelyteremtés mint válságmegoldás

Következő sztori

Csillagászati kutatóbázis épülhet a Mátrában