/

Orbán: 2013 után is megmarad a válságadó

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2013 után is kell adót fizetni a jelenleg válságadóval sújtott szektorok képviselőinek – jelentette be Orbán Viktor csütörtökön a Parlamentben azon a sajtótájékoztatón, amelyen aláírták a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) a szakképzési feladatokról szóló megállapodást.

Hosszabb távon a közteherviselés új modelljét kell létrehozni, a válságadók kifutása után egy tartós, kiszámítható közteherviselésben való részvételben kell megállapodni a kereskedőkkel, valamint a távközlési- és energiavállalatokkal – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor kiemelte: úgy gondolják, hogy valamikor 2012-re Európában is létrejön egy bankadórendszer, az Európai Unió is kialakítja ezzel kapcsolatos elképzeléseit, és ezután a pénzügyi szférával “meg tudunk állapodni arról, hogy hogyan lehet körülbelül a mostani terheknek a felével, harmadával – majd meglátjuk – egyenlő terhet jelentő új szabályozást kialakítani”. Hozzátette: erről a 2012-ben esedékes tárgyalásokon egyeztet a gazdasági kormányzat a pénzügyi szférával, és ugyancsak 2012-ben kezdődhetnek a tárgyalások az új, arányos közteher-viselési modellről is. Az adórendszerről kifejtette, hogy az utóbbi években azt számos anomália jellemezte, és az ebből eredő problémákat 2010-ben – gyorsan és rövidtávon – csak különböző válságadókkal lehetett megoldani, amelyek azonban hosszabb távon nem jelentenek megoldást. Ehelyett egy új közteher-viselési modellt kell kialakítani, s erre a kormány készen áll – mondta.

(Forrás: Inforadio.hu)

Előző sztori

Támogassa a Sólyom Utcai Iskolát!

Következő sztori

Nyolc körözöttet kaptak el a szegedi „fejvadászok”