Bulvár

Bántalmazta nevelőanyját – belehalt a sérülésekbe

Bántalmazta nevelőanyját – belehalt a sérülésekbe

2010. november 9., kedd
Bántalmazta nevelőanyját – belehalt a sérülésekbe

Nevelőanyjának bántalmazása miatt halált okozó testi sértés és kifosztás bűntettével vádolja az ügyészség azt a csongrádi férfit, akinek a pere kedden kezdődött meg a Csongrád Megyei Bíróságon.

A 26 éves férfi állami gondozásban nevelkedett, egészen addig, míg a későbbi sértett hatéves korában magához vette. Miután a vádlott nagykorú lett, többször is elköltözött az asszonytól, de rendszeresen visszatért hozzá, legutoljára néhány hónappal a bűncselekmény előtt. A sértett és a vádlott között rendszeresen szóváltás alakult ki amiatt, hogy a férfi nem segít a ház körüli munkában, s a vita ez év január 21-én tettlegességig fajult. Ezen a napon az idős asszony és a vádlott újra veszekedni kezdett, a férfi többször arcon ütötte nevelőanyját, majd nagy erővel ágyékon és vesetájékon rúgta. A férfi az ágyneműtartóba rakta a magatehetetlen asszony testét, majd magához vette a sértett 1845 forintját. Ezt követően a vádlott elment egy barátjához, közösen tévéztek, s később visszamentek a sértett házához, ahol értékek után kutattak, de nem találtak semmit. A férfi végül mentőt hívott az asszonyhoz, de az orvos már nem tudott segíteni rajta. A szakértői vizsgálat szerint a bántalmazás következtében a sértettnek belső vérzései lettek, s a halálában közrejátszott az is, hogy korábbi agyvérzése miatt véralvadásgátló gyógyszereket szedett. A vádlott a tárgyaláson nem tett vallomást, de az eljárás során korábban elismerte a bűncselekményt. A tárgyalás tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.